Natrêtny smutek - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyj±tkowe miejsce, w którym podzielisz siê emocjami, uczuciami, zwi±zkami oraz uzyskasz wsparcie i porady spo³eczno¶ci.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2018-10-15, 17:05   #1
Cola_Ola
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 429

Natrêtny smutek

Hej,

w³a¶ciwie to chyba chcia³am siê wygadaæ. Moim problemem jest permanentny smutek. Ju¿ d³u¿szy czas temu skoñczy³am d³ugi zwi±zek, poniewa¿ nie czu³am siê kochana, wspierana, ci±gle czu³am, ¿e to ja noszê spodnie w tym zwi±zku, musia³am utrzymywaæ dom, robiæ op³aty itp. Po prostu przesta³am kochaæ, czu³am siê jak z bratem. Niedawno kogo¶ pozna³am tyle, ¿e ja siê bojê zaufaæ. Boje siê. Ci±gle siê bojê. Ten strach mnie parali¿uje, uniemo¿liwia mi rado¶æ z nowej znajomo¶ci. Ci±gle my¶lê, ¿e mnie zdradzi, oszuka, zostawi, ¿e jak siê nie odzywa do mnie przez d³u¿szy czas to ju¿ koniec, ¿e na pewno bêdê sama. Nie umiem tego wyja¶niæ. Mam swoje pasjê, rysujê, czytam, chodzê na jêzyk obcy. Jestem m±dra i szczerze mówi±c niczego mi nie brakuje. Nie mam jakiej¶ skazy, nie jestem pod³a, nie jestem bluszczem (chocia¿ jakbym mog³a to bym siê uwiesi³a na kim¶, ale panujê nad tym). Obecna znajomo¶æ rozwija siê - moim zdaniem - prawid³owo. Znamy siê trzy miesi±ce. Spotykamy siê regularnie, on pisze, dzwoni, jest opiekuñczy, dba o mnie, czasem za mnie p³aci na spotkaniach (czasem, bo ja nie pozwalam na to, ¿eby taki stan trwa³ ci±gle i zawsze staram siê zrewan¿owaæ). Trzyma mnie za rêkê, przytula, zabiera do kina, do pubu, do parku. Jak ju¿ zadzwoni to gadamy przez godzinê i mamy o czym rozmawiaæ. Jak nie zadzwoni przez d³u¿szy czas to przeprasza. Nie pozna³am jeszcze jego znajomych, ale on moich te¿. Generalnie jak to oceniam to jest ok. Tylko co z moim ³bem jest nie tak? Nie rozumiem tego. Czego ja siê tak wiecznie bojê? Przecie¿ nikt nie wyzna mi dozgonnej mi³o¶ci po kilku miesi±cach, a nawet jak to zrobi to przecie¿ mo¿e byæ inaczej. Moim problemem jest te¿ zazdro¶æ, chocia¿ staram siê nad tym panowaæ i tak naprawdê walka toczy siê g³ównie we mnie. Nie wyg³aszam swoich obaw, smutków, za¿aleñ, nie obarczam swoimi chorymi my¶lami. Chcia³abym jednak wiedzieæ co mo¿e mi pomóc, aby uwierzyæ w siebie. I pokonaæ okropny lêk, który towarzyszy mi przez wiêkszo¶æ czasu.

Andrzej Sapkowski – Ostatnie ¿yczenie
Cola_Ola jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2018-10-15, 17:47   #2
stitches
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 032
Dot.: Natrêtny smutek

Uwierz w siebie. Zdaj sobie sprawê, ze jestes silna i nawet jesli nie wyjdzie to Twoj caly ¶wiat znowu sie nie zawali. Nie dawaj jak wczesniej ca³ej siebie na tacy, nie rob niczego czego tak naprawde nie chcesz, co nie jest dobre dla Ciebie w imiê mi³o¶ci. Jak facet bedzie warty uwagi, to z czasem nabierzesz zaufania.
Wiêkszo¶æ kobiet ma jakies swoje przej¶cia, uczucia tego dotycz±ce, czasem w swojej g³owie walczy z irracjonalna zazdroscia, strachem, ale przy odpowiednim facecie to wszystko jest do przej¶cia. Ja mysle, ze to wszystko trzeba sobie po prostu poczuæ i przerobiæ, zeby ruszyæ dalej, a co bedzie to bedzie. Ty i tak sobie poradzisz, bo wiesz czego chcesz, wiesz co lubisz robic, masz chêæ inwestowaæ w siebie i sie rozwijaæ, nie zostaniesz sama, bo zawsze znajdzie sie ktos kto sie zainteresuje kim¶ takim jak Ty
Jak ka¿dy malutki cz³owieczek tej ziemii, osi±gn±æ co¶ przez wysi³ek..."

Edytowane przez stitches
Czas edycji: 2018-10-15 o 17:48
stitches jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Intymnie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2018-10-15 18:47:05

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:46.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.