Czy prawdziwa mi³o¶æ istnieje?/ Wkurza mnie ch³opak.. - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyj±tkowe miejsce, w którym podzielisz siê emocjami, uczuciami, zwi±zkami oraz uzyskasz wsparcie i porady spo³eczno¶ci.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2018-10-14, 14:35   #1
c79575586c550893bc8412222d2d0b13966bdd6f_63ae2a140fbdc
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 66

Czy prawdziwa mi³o¶æ istnieje?/ Wkurza mnie ch³opak..

-krytykuje, ¿e mam dziecinne wyobra¿enie mi³o¶ci i zwi±zku i, ¿e próbuje go w te ramy w³o¿yæ. Wyobra¿a³am sobie, ¿e facet powinien zabiegaæ o swoj± kobietê: zrobiæ jej niespodziankê i j± gdzie¶ zabraæ. Nie oczekujê, ¿e zap³acic za wszystko. Czasem kwiaty.

- my¶la³am, ¿e ludzie w zwi±zkach s± dla siebie bardziej czuli: przytulaj± siê, ca³uj±. A u nas tego nie ma bo on tego nie lubi. Ja znowu jestem trochê tak± przylep±.

- my¶la³am, ¿e ludzie w zwi±zku to przyjaciele. I chcia³abym byæ przyjació³k± dla swojego ch³opaka. Natomiast on powiedzia³, ¿e nigdy nie bêdê jego przyjació³k±. Nie mo¿e mi wszystkiego powiedzieæ bo jak to mówi: "obra¿ê siê i strzelê focha".

- znamy siê od ok. 3 lat. Byli¶my ze sob± ju¿ rok ale zerwali¶my bo on nie by³ pewien tego co czuje i ze mn± zerwa³. Nie spotykali¶my siê ok. 5 miesiêcy i znowu wrócili¶my do siebie. I jeste¶my ze sob± tak na powa¿nie rok.

- przestajemy mieæ o czym ze sob± rozmawiaæ. Gadamy tylko o tym co siê dzia³o w pracy po pracy i tyle. Zajmuje nam to 10 minut. Rozmawiamy tak prawie codziennie przez tel. Widujemy siê tylko w weekendy bo w tygodniu on wyje¿d¿a do pracy. To tak jakby ju¿ ma³o co nas interesowa³o.

Kupili¶my jaki¶ czas temu pier¶cionek bo mówi³, ¿e mo¿na ju¿ kupiæ, ¿e pasowa³oby siê zarêczyæ. Ale jak siê okaza³o nie dosta³am go i powiedzia³, ¿e nie jest pewien czy mog³abym byæ jego ¿on±. Czujê siê teraz jakbym to ja go zaci±gnê³a do sklepu.

Chcia³abym ¿eby facet o mnie zabiega³ i ¿eby to by³a taka prawdopodobieñstwo mi³o¶æ. Czy jestem dziecinna marz±c o czym¶ takim?

Jak w takim razie powinien wygl±daæ zwi±zek?
c79575586c550893bc8412222d2d0b13966bdd6f_63ae2a140fbdc jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2018-10-14, 15:03   #2
ratunku261
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 335
Dot.: Czy prawdziwa mi³o¶æ istnieje?/ Wkurza mnie ch³opak..

[1=c79575586c550893bc84122 22d2d0b13966bdd6f_63ae2a1 40fbdc;85989767]-krytykuje, ¿e mam dziecinne wyobra¿enie mi³o¶ci i zwi±zku i, ¿e próbuje go w te ramy w³o¿yæ. Wyobra¿a³am sobie, ¿e facet powinien zabiegaæ o swoj± kobietê: zrobiæ jej niespodziankê i j± gdzie¶ zabraæ. Nie oczekujê, ¿e zap³acic za wszystko. Czasem kwiaty.

- my¶la³am, ¿e ludzie w zwi±zkach s± dla siebie bardziej czuli: przytulaj± siê, ca³uj±. A u nas tego nie ma bo on tego nie lubi. Ja znowu jestem trochê tak± przylep±.

- my¶la³am, ¿e ludzie w zwi±zku to przyjaciele. I chcia³abym byæ przyjació³k± dla swojego ch³opaka. Natomiast on powiedzia³, ¿e nigdy nie bêdê jego przyjació³k±. Nie mo¿e mi wszystkiego powiedzieæ bo jak to mówi: "obra¿ê siê i strzelê focha".

- znamy siê od ok. 3 lat. Byli¶my ze sob± ju¿ rok ale zerwali¶my bo on nie by³ pewien tego co czuje i ze mn± zerwa³. Nie spotykali¶my siê ok. 5 miesiêcy i znowu wrócili¶my do siebie. I jeste¶my ze sob± tak na powa¿nie rok.

- przestajemy mieæ o czym ze sob± rozmawiaæ. Gadamy tylko o tym co siê dzia³o w pracy po pracy i tyle. Zajmuje nam to 10 minut. Rozmawiamy tak prawie codziennie przez tel. Widujemy siê tylko w weekendy bo w tygodniu on wyje¿d¿a do pracy. To tak jakby ju¿ ma³o co nas interesowa³o.

Kupili¶my jaki¶ czas temu pier¶cionek bo mówi³, ¿e mo¿na ju¿ kupiæ, ¿e pasowa³oby siê zarêczyæ. Ale jak siê okaza³o nie dosta³am go i powiedzia³, ¿e nie jest pewien czy mog³abym byæ jego ¿on±. Czujê siê teraz jakbym to ja go zaci±gnê³a do sklepu.

Chcia³abym ¿eby facet o mnie zabiega³ i ¿eby to by³a taka prawdopodobieñstwo mi³o¶æ. Czy jestem dziecinna marz±c o czym¶ takim?

Jak w takim razie powinien wygl±daæ zwi±zek?[/QUOTE]

1. Nie masz wplywu na zmiane obecnego chlopaka
2. Mozesz znalezc lepszego chlopaka dla siebie, z ktorym bedziesz szczesliwa,
3. Czym bedziesz lepsza dla siebie i lepiej sie czula sama ze soba tym bedziesz miala lepsze zwiazki , bo takich jak ten bedziesz od razu odrzucac .
Stary 2018-10-14, 15:28   #3
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 22 549

[1=c79575586c550893bc84122 22d2d0b13966bdd6f_63ae2a1 40fbdc;85989767]-krytykuje, ¿e mam dziecinne wyobra¿enie mi³o¶ci i zwi±zku i, ¿e próbuje go w te ramy w³o¿yæ. Wyobra¿a³am sobie, ¿e facet powinien zabiegaæ o swoj± kobietê: zrobiæ jej niespodziankê i j± gdzie¶ zabraæ. Nie oczekujê, ¿e zap³acic za wszystko. Czasem kwiaty.[/QUOTE]To s± twoje preferencje, a nie "facet powinien". On nic nie powinien tylko dlatego, ¿e jest facetem.
Tak poza tym, to tylko on ma zabiegaæ o ciebie? Je¶li tak, to rzeczywi¶cie dziecinne podej¶cie.
Cytat:
Przytulaj± siê i ca³uj± ludzie, którzy to lubi±. Nie ma obowi±zku robienia tego tylko dlatego, ¿e jest siê w zwi±zku. To te¿ tylko twoja preferencja, a on ma inne.
Cytat:

Chcecie od zwi±zku zupe³nie ró¿nych rzeczy i w sumie nie rozumiem po co jeste¶cie razem.
Krótki zwi±zek, co chwilê rozstania, nie macie o czym gadaæ, zupe³nie inne potrzeby dotycz±ce romantycznych otoczek. Jak dla mnie to nie ma sensu.
Cytat:
Powinien wygl±daæ jak chcesz. Mnie by szlag trafi³ w takim zwi±zku, jakiego ty oczekujesz, a tobie mo¿e byæ w nim idealnie.
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2018-10-14, 15:46   #4
GdyKochamy
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 951

[1=c79575586c550893bc84122 22d2d0b13966bdd6f_63ae2a1 40fbdc;85989767]powiedzia³, ¿e nie jest pewien czy mog³abym byæ jego ¿on±[/QUOTE]

Wiêc po co z nim jeszcze jeste¶? Na ka¿dym kroku pokazuje ci, ¿e ciê nie kocha, tylko jest z tob±, bo nie ma nikogo innego na oku.

[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;85989937]Powinien wygl±daæ jak chcesz. Mnie by szlag trafi³ w takim zwi±zku, jakiego ty oczekujesz, a tobie mo¿e byæ w nim idealnie.[/QUOTE]

Racja. Ka¿dy ma prawo mieæ swoje wymagania, ale muszê przyznaæ, ¿e oczekiwania autorki wydaj± mi siê ca³kiem przeciêtne.

Edytowane przez GdyKochamy
Czas edycji: 2018-10-14 o 15:50
GdyKochamy jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2018-10-14, 15:50   #5
otsochodzi
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 56

[1=c79575586c550893bc84122 22d2d0b13966bdd6f_63ae2a1 40fbdc;85989767]-krytykuje, ¿e mam dziecinne wyobra¿enie mi³o¶ci i zwi±zku i, ¿e próbuje go w te ramy w³o¿yæ. Wyobra¿a³am sobie, ¿e facet powinien zabiegaæ o swoj± kobietê: zrobiæ jej niespodziankê i j± gdzie¶ zabraæ. Nie oczekujê, ¿e zap³acic za wszystko. Czasem kwiaty.[/QUOTE]

I ma racje. Nie ka¿dy facet lubi siê przytulaæ i mówiæ mi³e s³ówka. Nie ka¿da kobieta równie¿. Ty chcesz faceta, który jest bardziej uczuciowy - to normalne, mo¿esz mieæ takie wymagania. Ale nie mo¿esz wymagaæ tego od swojego ch³opaka, nie masz prawa zmieniaæ go na si³ê i dopasowywaæ do swoich zachcianek. Albo go akceptujesz albo zrywasz, proste.

Kolejna sprawa - niespodzianki mo¿esz równie dobrze ty robiæ facetowi. Twój facet widocznie nie czuje potrzeby aby o ciebie zabiegaæ, mo¿liwe, ¿e wcale ciê nie kocha. W takiej sytuacji powinna¶ z nim szczerze porozmawiaæ o oczekiwaniach wobec niego zamiast ¿aliæ siê na forum.

Nie poda³a¶ wa¿nej informacji - czy kiedy¶ siê o ciebie tak stara³? Czy mo¿e by³o tak, ¿e na pocz±tku on sprawia³ ci niespodzianki, a ty nic z tym nie robi³a¶, sama siê nie odwdziêcza³a¶ tylko bra³a¶? W takiej sytuacji logiczne, ¿e mu siê znudzi³o, bo ile mo¿na siê staraæ.

Cytat:
W gimnazjum mo¿e i tak, doro¶li ludzie wol± upawiaæ seks. Zreszt± nie ma tutaj regu³y - jedni lubi± tak drudzy tak. Sêk w tym, aby obie strony mia³y podobne podej¶cie. Twój facet ma prawo nie lubiæ przytulania. Ty masz prawo tego wymagaæ od faceta. W tej sytuacji istnieje konflikt, który mo¿na rozwi±zaæ id±c na kompromis, albo zerwaæ.

Cytat:
Ludzie w zwi±zku przede wszystkim powinni mieæ osobne ¿ycie, swoich znajomych, swoje pasje i swoje tajemnice. Nie wyobra¿am sobie t³umaczyæ siê z wszystkiego swojej dziewczynie, ani mówiæ ka¿dej rzeczy, która mog³aby kogo¶ uraziæ.

Twój facet chce ci zasugerowaæ, ¿e o pewnych rzeczach siê nie mówi, bo s± zbyt prywatne do dzielenia siê z drug± po³ówk±. Dla mnie to jest normalne, ¿e s± pewne sprawy o których rozmawia siê z rodzicami, inne sprawy tylko z przyjacielem, a jeszcze inne tylko z dziewczyn±.

Uszanuj jego prywatno¶æ i nie naciskaj.
Cytat:
Zastanawiam siê czy on jest z tob± z braku laku czy naprawdê ciê kocha. Bo tak trochê z tego wynika, ¿e jest z Tob± bo nie chce byæ sam i szuka lepszej opcji. Przez co trzyma ciê na dystans, a ty starasz siê go skróciæ i bardziej naciskasz w akcie desperacji aby "ratowaæ zwi±zek". Co dzia³a na niego jeszcze bardziej odpychaj±co.

Ale mogê siê myliæ bo naprawdê podajesz ma³o szczegó³ów.

Cytat:
Moi rodzice s± ze sob± ponad 30 lat i dalej maj± ze sob± o czym rozmawiaæ. Jak dla mnie kolejny symptom, ¿e jest z Tob± z braku laku i trzyma ciê na dystans, a ty starasz siê na si³e zatrzymaæ i za bardzo siê starasz.
Cytat:
Kupi³ Tobie pier¶cionek i co z nim zrobi³, da³ go innej dziewczynie? Bo nie rozumiem co siê z nim sta³o XD. W³o¿y³ go do szuflady czy co?

Ja siê dziwie, ¿e po takiej akcji dalej z nim jeste¶. To jest tak jakby da³ ci z li¶cia w twarz. On ci sugeruje, ¿e wcale nie chce z tob± byæ tylko boi siê powiedzieæ wprost. Nikt normalny nie mówi w zwi±zku, ¿e nie wie czy chce z dan± osob± byæ, bo to sugeruje, ¿e druga osoba nas nie poci±ga i wcale nie zale¿y nam na tym zwi±zku. Nikt nie zas³uguje na takie traktowanie, tego ju¿ siê nie da naprawiæ.

Cytat:
Mo¿esz sobie wymagaæ co chcesz, pod warunkiem ¿e nie odbywa siê to kosztem drugiej osoby. To znaczy druga osoba dobrowolnie przystaje na twoje warunki, a nie zmienia siê na si³ê pod ciebie i twoje upodobania. W tej relacji jeste¶ z facetem, który ma inn± wizje zwi±zku a ty na sile chcesz go przerobiæ pod siebie.

Nie ka¿dy facet lubi zabiegaæ, przytulaæ siê i ca³owaæ. Powinna¶ celowaæ w facetów, którzy maj± podobn± wizje ¶wiata do twojego.

Cytat:
Dwie osoby rozmawiaj± o swoich problemach i oczekiwaniach. W przypadku du¿ych konfliktów id± na kompromis albo zrywaj± i szukaj± kogo¶ bardziej odpowiedniego. W zwi±zkach nie wymusza siê zmiany na drugiej osobie, nie zachowuje siê desperacko. Ka¿da ze stron ma swoje ¿ycie, tajemnice, znajomych, pasje. Jedno nie wisi na drugim. Obie osoby siê wspieraj±, nie ci±gn± w dó³.

To tak w skrócie.

Edytowane przez otsochodzi
Czas edycji: 2018-10-14 o 15:52
otsochodzi jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2018-10-14, 15:53   #6
kalor
Gazela inteligencji

Wiadomo¶ci: 6 371

Cytat:
W gimnazjum mo¿e i tak, doro¶li ludzie wol± upawiaæ seks.

Czasem mo¿na chcec siê poprzytulaæ, a czasem uprawiaæ seks, to siê nie wyklucza.
Stary 2018-10-14, 15:55   #7
Konto usuniête

Cytat:
Napisane przez otsochodzi Poka¿ wiadomo¶æ
Ja siê dziwie, ¿e po takiej akcji dalej z nim jeste¶. To jest tak jakby da³ ci z li¶cia w twarz. On ci sugeruje, ¿e wcale nie chce z tob± byæ tylko boi siê powiedzieæ wprost. Nikt normalny nie mówi w zwi±zku, ¿e nie wie czy chce z dan± osob± byæ, bo to sugeruje, ¿e druga osoba nas nie poci±ga i wcale nie zale¿y nam na tym zwi±zku. Nikt nie zas³uguje na takie traktowanie, tego ju¿ siê nie da naprawiæ.
Ale on nie powiedzia³, ¿e nie jest pewien czy chce z ni± byæ, tylko ¿e nie jest pewny czy chce, by ona by³a jego ¿on±. Tutaj autorka powinna chyba zapytaæ o co mu dok³adnie chodzi, bo mo¿e chodziæ mu równie dobrze o to, ¿e w ogóle nie chce siê ¿eniæ.
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2018-10-14, 16:17   #8
Ellen_Ripley
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 21 322

Nie macie ze sob± o czym rozmawiaæ, on ma inn± wizjê zwi±zku, Ty inn± (ka¿de z Was ma prawo do swojej), jemu siê wielu rzeczy dla Ciebie nie chce robiæ (natomiast inne robi bo "tak wypada", a nie ze szczerej potrzeby serca), ju¿ siê rozstawali¶cie... Co Ty z nim jeszcze robisz? Marnujecie wzajemnie swój czas.
Ellen_Ripley jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2018-10-14, 18:44   #9
ruda_beksa
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 8 823

Cytat:
Napisane przez otsochodzi Poka¿ wiadomo¶æ

W gimnazjum mo¿e i tak, doro¶li ludzie wol± upawiaæ seks.
Oooo, Wiza¿ óczy - w gimnazjum ludzie siê ca³uj± i przytulaj±, doro¶li zrzucaj± ciuchy i od razu jest penetracja

Autorko, facet z tob± nie rozmawia, nie lubi blisko¶ci fizycznej, nie odpowiadaj± mu twoje wymagania, nie jest twoim przyjacielem. Widujecie siê tylko w weekendy a i tak wydaje siê, ¿e macie siebie do¶æ. Dlaczego w³a¶ciwie jeste¶cie razem?

https://www.youtube.com/watch?v=oHgCXhY6kZ0
ruda_beksa jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2018-10-14, 18:49   #10
Minna
Zielona Driada

Wiadomo¶ci: 3 514

Tutaj nie ma co pisaæ o prawdziwej mi³o¶ci, bo nie ma tutaj ¿adnej mi³o¶ci. Nawet mi³o¶ci w³asnej. Nie pasujecie do siebie kompletnie i wypada³oby z szacunku do samej siebie to rozwa¿yæ i siê rozej¶æ. Wszystkie podstawy zwi±zku le¿±.

"To fakt. A fakty to najbardziej uparta rzecz pod s³oñcem."
Minna jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2018-10-14, 22:12   #11
Konto usuniête

Dziêkujê wszystkim za odpowiedzi.
1. To jest tak, ¿e ja bardzo go kocham i chcê go uszczê¶liwiaæ. Rozmawiali¶my ju¿ o tym co on do mnie czuje i mówi, ¿e on tak na prawdê nie wie co to jest mi³o¶æ i czy na prawdê istnieje. Nie potrafi rozró¿niæ czy to miêdzy nami to na prawdê jest mi³o¶æ czy co¶ innego. Ale na pewno nie jeste¶my na stopie kole¿eñskiej. Ja tak to odbieram, ¿e pokazuje mi, ¿e mu na mnie zale¿y gdy np. : zrobi dla nas ¶niadanie, zap³aci za obiad, chcê ze mn± wypiæ kawê czy jedziemy gdzie¶ razem pozwiedzaæ. Przyje¿d¿a do mnie na weekend to normalnie fajnie, tak rodzinnie siedzimy i gadamy z moimi rodzicami. I gdyby mu na mnie nie zale¿a³o, to my¶lê, ¿e by tego nie robi³.
2. Co do pier¶cionka to ja chcia³abym siê zarêczyæ, mieæ skromne wesele i kiedy¶ dzieci. On chcia³by mieæ teraz, ju¿ dziecko, bez ¶lubu. Czego¶ takiego nie chcê. Bojê siê, ¿e 'zrobi mi' dziecko i powie, ¿e nie jest tego pewien i odejdzie. Chcê za³o¿yæ normaln± rodzinê i ¿eby dzieci mia³y ojca.
Wspomina³ parê razy, ¿e mogliby¶my ju¿ kupiæ pier¶cionek i zarêczyæ siê. Jako¶ du¿o by³o gadania a ma³o dzia³ania... No ale dobra, trafili¶my do sklepu, kupili¶my i nagle zrobi³o siê tak mega powa¿nie. Wtedy do nas dotar³o, ¿e to na ca³e ¿ycie i to powa¿na sprawa. Pier¶cionek schowa³ i rozjechali¶my siê do domów.
W rozmowie tel. pytam siê: kupili¶my pier¶cionek i nie ¿ebym siê jako¶ specjalnie upomina³a, ale nie dosta³am go wtedy. To po co by³a ta gadka o zarêczynach? Czy wyobra¿asz sobie, ¿ebym to ja by³a Twoj± ¿on±, czy chcesz byæ ze mn± przez ca³e ¿ycie i mieæ ze mn± dzieci? Odpowiedzia³, ¿e nie jest pewien. Jak zamieszkamy razem to dopiero wtedy siê oka¿e. Aktualnie jego praca wygl±da tak, ¿e jest od pon.-pi±t. w delegacji i widzieliby¶my siê tylko w weenedy, tak jak teraz.
3. Kocham go. My¶lê, ¿e pasujemy do siebie i on te¿ tak uwa¿a. Mamy pare wspólnych zainteresowañ. Nie wiem...mo¿e ja co¶ sobie ubzdura³am i za bardzo siê nakrêcam na ¶lub. Ale bardzo chcia³abym, ¿eby to on kiedy¶ byæ ojcem moich dzieci. Jest dobrym cz³owiekiem, u¶miechniêtym, tak± pozytywn± i otwart± osob±. Moja rodzina bardzo go lubi i mnie te¿ lubi± u niego w domu.

Nie wiem co my¶leæ. Mo¿e sama siê nakrêcam i za bardzo chcê.
Dziêki jak kto¶ wytrwa³ do koñca moich wypocin.
c79575586c550893bc8412222d2d0b13966bdd6f_63ae2a140fbdc jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2018-10-14, 22:22   #12
Konto usuniête

[1=c79575586c550893bc84122 22d2d0b13966bdd6f_63ae2a1 40fbdc;85991691]Dziêkujê wszystkim za odpowiedzi.
1. To jest tak, ¿e ja bardzo go kocham i chcê go uszczê¶liwiaæ. Rozmawiali¶my ju¿ o tym co on do mnie czuje i mówi, ¿e on tak na prawdê nie wie co to jest mi³o¶æ i czy na prawdê istnieje. Nie potrafi rozró¿niæ czy to miêdzy nami to na prawdê jest mi³o¶æ czy co¶ innego. Ale na pewno nie jeste¶my na stopie kole¿eñskiej. Ja tak to odbieram, ¿e pokazuje mi, ¿e mu na mnie zale¿y gdy np. : zrobi dla nas ¶niadanie, zap³aci za obiad, chcê ze mn± wypiæ kawê czy jedziemy gdzie¶ razem pozwiedzaæ. Przyje¿d¿a do mnie na weekend to normalnie fajnie, tak rodzinnie siedzimy i gadamy z moimi rodzicami. I gdyby mu na mnie nie zale¿a³o, to my¶lê, ¿e by tego nie robi³. [/QUOTE]Nie dziwiê, ¿e facet sobie zadaje filozoficzne pytanie czym jest mi³o¶æ, bo pod tym s³owem wystêpuje tyle ró¿nych zjawisk, ¿e ³atwo siê pogubiæ.
Je¶li chodzi o okazywanie, to jak ty okazujesz, ¿e tobie zale¿y?
Cytat:
2. Co do pier¶cionka to ja chcia³abym siê zarêczyæ, mieæ skromne wesele i kiedy¶ dzieci. On chcia³by mieæ teraz, ju¿ dziecko, bez ¶lubu. Czego¶ takiego nie chcê. Bojê siê, ¿e 'zrobi mi' dziecko i powie, ¿e nie jest tego pewien i odejdzie. Chcê za³o¿yæ normaln± rodzinê i ¿eby dzieci mia³y ojca.
Po co w ogóle jeste¶ z facetem, którego podejrzewasz o zdolno¶æ do czego¶ takiego?
Cytat:
Wspomina³ parê razy, ¿e mogliby¶my ju¿ kupiæ pier¶cionek i zarêczyæ siê. Jako¶ du¿o by³o gadania a ma³o dzia³ania... No ale dobra, trafili¶my do sklepu, kupili¶my i nagle zrobi³o siê tak mega powa¿nie. Wtedy do nas dotar³o, ¿e to na ca³e ¿ycie i to powa¿na sprawa. Pier¶cionek schowa³ i rozjechali¶my siê do domów.
W rozmowie tel. pytam siê: kupili¶my pier¶cionek i nie ¿ebym siê jako¶ specjalnie upomina³a, ale nie dosta³am go wtedy. To po co by³a ta gadka o zarêczynach? Czy wyobra¿asz sobie, ¿ebym to ja by³a Twoj± ¿on±, czy chcesz byæ ze mn± przez ca³e ¿ycie i mieæ ze mn± dzieci? Odpowiedzia³, ¿e nie jest pewien. Jak zamieszkamy razem to dopiero wtedy siê oka¿e. Aktualnie jego praca wygl±da tak, ¿e jest od pon.-pi±t. w delegacji i widzieliby¶my siê tylko w weenedy, tak jak teraz.
To w koñcu WY kupili¶cie, czy ON w twoim towarzystwie? Bo trochê nie rozumiem tego dziwnego rytua³u. Idziecie razem co¶ kupiæ, a potem on zabiera kupiony wspólnie przedmiot i go przed tob± chowa
To, ¿e facet wstrzymuje siê przed decyzj± o wspólnym ¿yciu do momentu zamieszkania razem te¿ mnie specjalnie nie dziwi. Bardzo racjonalne podej¶cie.
Stary 2018-10-14, 23:03   #13
peopeo
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 903

Nie patrz na faceta tylko na siebie. Ty nie jeste¶ chyba szczê¶liwa w tym zwi±zku. Z opisu wynika ¿e masz preferencje zbli¿one do moich wiec ju¿ Ci mówiê, ¿e ja bym nie by³a szczê¶liwa z takim facetem. Lubiê przytulanie, z mê¿em przytulnym siê kilka razy dziennie bo on te¿ lubi i to jest silna potrzeba, nie wyobra¿am sobie zwi±zku bez tego. Do tego takie traktowanie bardziej po dzentelmensku, kwiaty, komplementy itd. To wa¿ne dla kobiet które tego potrzebuj±. Gdybym tego nie mia³a uschlabym po prostu, nie wiem jak Ty te potrzeby tlamsisz ale na d³u¿sz± metê tak nie dasz rady. To nie jest facet dla Ciebie. On chce chyba bardziej dziecka ni¿ Ciebie, Ty z kolei jeste¶ sk³onna za³o¿yæ rodzinê ale po ¶lubie by mieæ poczucie bezpieczeñstwa i to jest ok tylko we¼ pod uwagê fakt, ¿e wy do siebie kompletnie nie pasujecie i to ma³¿eñstwo tak czy tak siê posypie i dzieci ojca w domu mieæ nie bêd± a Ty bezpieczeñstwa. I jeszcze gdyby facet mi kupi³ zarêczynowy pier¶cionek, pokazalby mi go, a potem schowal i powiedzia³, ¿e on nie wie czy chce bym zosta³a jego ¿ona a w ogóle to on nic nie wie, nawet co rzeczywi¶cie czuje, to nawet gdyby potem na kolanach mi ten pier¶cionek dawa³ to bym go nie wziela, bo codziennie na palcu mia³abym przypominacz, ¿e on nie jest pewny czy mnie kocha, bo mi³o¶æ nie istnieje... przecie¿ mi³o¶æ kiedy JEST, to wtedy sami do siebie w duchu mówimy, teraz wiem, ¿e mi³o¶æ naprawdê istnieje...
peopeo jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2018-10-14, 23:16   #14
8c9538aac29bb5fbc2d31b2aac28a8f9b62d5c74_6584d267571b8
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 5 979

Wy siê w ogóle lubicie, czy tak jeste¶cie ze sob± z braku laku?
8c9538aac29bb5fbc2d31b2aac28a8f9b62d5c74_6584d267571b8 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2018-10-15, 05:39   #15
bb410bd1fbb42d2edea92b1ada01ce79bf3cfb02_603add0278cd5
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 3 395

Nie wiem po co jeste¶cie ze sob±. Nic tu nie wygl±da na udany zwi±zek ani na to ¿eby by³o Wam po drodze razem.
Nie cierpiê takich tekstów "nie wiem co to mi³o¶æ". Od razu mnie to zniechêca do faceta.

Wys³ane z przy u¿yciu Tapatalka
bb410bd1fbb42d2edea92b1ada01ce79bf3cfb02_603add0278cd5 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2018-10-15, 08:23   #16
Nimve
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 698

[1=c79575586c550893bc84122 22d2d0b13966bdd6f_63ae2a1 40fbdc;85991691]Dziêkujê wszystkim za odpowiedzi.
1. To jest tak, ¿e ja bardzo go kocham i chcê go uszczê¶liwiaæ. Rozmawiali¶my ju¿ o tym co on do mnie czuje i mówi, ¿e on tak na prawdê nie wie co to jest mi³o¶æ i czy na prawdê istnieje. Nie potrafi rozró¿niæ czy to miêdzy nami to na prawdê jest mi³o¶æ czy co¶ innego. Ale na pewno nie jeste¶my na stopie kole¿eñskiej. Ja tak to odbieram, ¿e pokazuje mi, ¿e mu na mnie zale¿y gdy np. : zrobi dla nas ¶niadanie, zap³aci za obiad, chcê ze mn± wypiæ kawê czy jedziemy gdzie¶ razem pozwiedzaæ. Przyje¿d¿a do mnie na weekend to normalnie fajnie, tak rodzinnie siedzimy i gadamy z moimi rodzicami. I gdyby mu na mnie nie zale¿a³o, to my¶lê, ¿e by tego nie robi³.
3. Kocham go. My¶lê, ¿e pasujemy do siebie i on te¿ tak uwa¿a. Mamy pare wspólnych zainteresowañ. Nie wiem...mo¿e ja co¶ sobie ubzdura³am i za bardzo siê nakrêcam na ¶lub. Ale bardzo chcia³abym, ¿eby to on kiedy¶ byæ ojcem moich dzieci. Jest dobrym cz³owiekiem, u¶miechniêtym, tak± pozytywn± i otwart± osob±. Moja rodzina bardzo go lubi i mnie te¿ lubi± u niego w domu.

Nie wiem co my¶leæ. Mo¿e sama siê nakrêcam i za bardzo chcê.
Dziêki jak kto¶ wytrwa³ do koñca moich wypocin. [/QUOTE]

Desperacja level Master. Uwierz, jak mówisz komu¶, ¿e go kochasz i pytasz czy on Ciebie te¿, a ta osoba pierniczy, ¿e nie wie co to mi³o¶æ, nie wie czy istnieje, nie wie co jest miêdzy Wami, tzn. ¿e Ciê ni ciula nie kocha. Kiedy facet jest zakochany to to widaæ, s³ychaæ i czuæ. A na pewno potrafi to z ca³± pewno¶ci± przyznaæ. I nie stwierdza, ¿e nie wie czy nadajesz siê na jego ¿onê. Naiwna jeste¶, zaci±gniesz go do o³tarza, narobicie dzieci a pó¼niej bêdzie p³acz w poduszkê, bo siê zwi±za³a¶ z cz³owiekiem, a tu niespodzianka, nadal siê nie klei.

Je¶li dla Ciebie to s± oznaki mi³o¶ci to Ci wspó³czujê. Z byle kole¿ank± czy koleg± mo¿na wykonywaæ takie czynno¶ci. I tak, ludzie w zwi±zkach s± przyjació³mi. Powiedzia³abym, ¿e to nawet konieczne, ¿eby zwi±zek by³ udany. A wy nawet nie macie o czym rozmawiaæ. Mam wra¿enie, ¿e nawet specjalnie siê nie lubicie. £±czy was chyba tylko seks i nic wiêcej. Czasami co¶ porobicie z nudów.

Ogarnij siê w koñcu, i tak ju¿ zrywali¶cie, bo nic do Ciebie nie czu³. Na co Ty liczysz? Zdejmij klapki z oczu zanim to zabrnie za daleko i rzeczywi¶cie pojawi siê jakie¶ dziecko.
Nimve jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2018-10-15, 08:34   #17
c640cdfa886255292692728c9c3f51a456c1754b_657ce90228a24
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 4 727

Moim zdaniem on Ciê nie kocha, przykro mi.
c640cdfa886255292692728c9c3f51a456c1754b_657ce90228a24 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2018-10-15, 08:50   #18
linaya
astro-loszka

Wiadomo¶ci: 7 511

Moim zdaniem nie pasujecie do siebie, macie inn± wizjê zwi±zku i nawet niezbyt siê lubicie.

Przerwa w zwi±zku, bo "nie jest pewny, co do Ciebie czuje" i potem powrót z braku laku? Bardzo g³upi pomys³. Powinni¶cie rozstaæ siê ju¿ wtedy i nie wracaæ. A ten jego tekst z pier¶cionkiem w tle, ¿e nie jest pewny, czy chcia³by siê z Tob± o¿eniæ, za³o¿yæ rodzinê? Po czym¶ takim powinno byæ przecie¿ dla Ciebie jasne, ¿e on ciê nie kocha i nie chce. Serio chcesz z kim¶ takim zarêczaæ siê, braæ ¶lub, zak³adaæ rodzinê? Po co? Bo chcesz by³ ¿on± i matk±? To nic z³ego. Ale dlaczego z nim, z facetem, który o tym nie marzy i nie chce tego z Tob±?
Stary 2018-10-15, 15:27   #19
Konto usuniête

Dziêki za odpowiedzi.
Stary 2018-10-15, 17:51   #20
GdyKochamy
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 951

Wiem, ¿e nie przeczyta³a¶ tu tego, co chcia³a¶, ale chyba tyle osób siê nie myli? By³am w podobnym zwi±zku.

Przemy¶l to sobie i nie marnuj sobie ¿ycia.
Stary 2018-10-15, 22:18   #21
megamag
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 7 488

Bajla_ po prostu do siebie nie pasujecie i tyle. Nawet nie macie, o czym gadaæ... Zwi±zek, jakiego oczekujesz, jest mo¿liwy, ale z pasuj±c± do Ciebie osob±.
megamag jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Intymnie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2018-10-15 23:18:30

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:40.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.