Uczucia są dla mnie zbyt trudne - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2018-10-19, 05:14   #1
Chorapolka
Przyczajenie

Uczucia są dla mnie zbyt trudne

Pisze to o 4 w nocy, myśli nie dają mi spać.

Niech ktoś mi powie jaki ja mam problem. Relacje bez zobowiązań były takie proste :’) jestem sama już troszkę ponad rok czasu. Przyzwyczaiłam się do samotności, bardzo sobie tez ja cenie, lubię tak spędzać czas mam mnóstwo swoich zajęć, zainteresowań. Zawsze pogodzenie się z końcem jakiejś przyjaźni przychodziło mi trudno możliwe, ze wcale, bardzo je cenie. Byłam 4 lata w relacji i z i bez zobowiązań z osoba, która kochałam i po roku wciąż to wspominam, sama to zakończyłam. Jednak nie ufając samej sobie, ze się nie złamie wyjechałam za granice i chciałam się skupić na pracy i nie szukać miłości - nigdy tego nie robiłam, dość pozno przyszły mi chęci na relacje damsko męskie. Wciąż nie mam parcia na miłość. Ale pojawił się ktoś, nie w moim typie, nie byłam zainteresowana, spławiłam gościa. Miesiąc temu naszła mnie straaaaszna ochota (potrzeba). Mam problemy hormonalne całe życie libido = -tysiąc pięćset sto dziewięćset i raz na ruski rok takie nagle napady na + (kiedy jestem sama, w związkach z odpowiednia osoba to się nakręcało bez problemu), mniejsza. I to trwało ponad trzy tygodnie, dzień w dzień czy w domu czy w pracy, już myślałam, ze zeswiruje. I co? Przypomniałam sobie o koledze 👍👏 jeden dzień wystarczył by o sobie przypomnieć zrobiłam włosy podkreśliłam co nieco i na jego oczach zagadywałam w pracy obcego kolesia. Napisał, później spotkaliśmy się (spoko ale bez szału), drugi i trzeci. W międzyczasie były propozycje dwóch randek niestety nie wyszły przez problemy w mieszkaniu z moimi współlokatorami, którzy są również rodzina. Bardzo chciałam i potrzebowałam tez wtedy oderwania się od słabej sytuacji w domu jak i tak po prostu odstawić się i miło spędzić czas. Kolejnych propozycji nie było, tylko spacery do parku zapalić itp. Problem był taki jako, ze cenie sobie swój czas mam tez swoje życie i obowiązki, nawet nie chciałam tych wyjść codziennie jak i nie miałam tez czasu czy ochoty być na tyle często pod telefonem. Pisanie godzinami na messangerze uważam poniekąd za stratę czasu ale i tak starałam się wchodzić odpisywać częściej. Fakt prawdopodobnie dawałam od siebie trochę za mało i z moimi propozycjami nie zdążyłam już wyjść. Tak naprawdę z dnia na dzień przeniósł swoje zainteresowanie na nowa koleżankę w pracy. On chyba chciał to załatwić bez słowa, wyciągnęłam z niego tyle, ze zmieniły mu się plany - obiecał mi pomoc załatwić jedna rzecz w pracy i chciał to załatwić mimo to ale zauważyłam nagła zmianę w postaci niechęci, wydaje mi się słabe ze nie powiedział sam z siebie o zmianie planów. Ostatecznie dostałam kosza. Pomimo różnic i cech, które ciężko mi było zaakceptować, chciałam spróbować i teraz wyraźnie czuje, ze straciłam wsparcie i, ze ktoś dał mi coś dobrego i zabrał. Nie myślałam, żeby iść z nim do łóżka i go wykorzystać tzn w głowie miałam takie scenariusze ale bronię się przed tym rękoma i nogami, już nie chce wchodzić w takie układy. Teraz walczą w głowie mi dwie myśli czy spróbować to uratować, pokonać przy tym moja zbyt wysoka i wielce urażona obecnie dumę i może się ośmieszyć czy udawać twarda ze niby tak mi to zwisa i powiewa, bo moja druga strona ma ochotę mu się roześmiać w twarz z tej żałosnej sytuacji
Chorapolka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-10-19, 12:12   #2
pseudofeministka
Zakorzenienie

Dot.: Uczucia są dla mnie zbyt trudne

A ile Ty masz lat?

Dla mnie to wyglada tak jakbys mialam lek przed bliskoscia, zaangazownaiem sie. Relacje bez zobowiazan przewaznie sa lekkie i przyjemne, wlasnie dlatego ze nie ma zaangazowania. Malo rzeczy nas wtedy dotyka, wiecej po nas splywa, nie przejmujemy sie tak druga osoba.

A u Ciebie moze teraz dziala syndrom odrzucenia albo psa ogrodnika Nie dziw sie, ze facet przerzucil swoje zainteresowanie na kogos innego, skoro tyle razy juz go odrzucalas.

Co zrobisz - decyzja nalezy do Ciebie. Ja bym jedynie apelowala o bardziej dojrzale podejscie i nie bawienie sie w jakies gierki, bo sama sobie tym strzelasz w stope. Musisz tez wiedziec czego chcesz.

I z wlasnej perspektyyw wiem, ze cale zycie na takim "swoim zyciu", "swoim czasie" , "swoich zainteresowaniach" sie nie pojedzie. Warto miec swoj swiat, swoje zainteresowanie, ale zeby byc z kims , zbudowac relacje trzeba tez cos dac od siebie.

Dokładka: Perfumy, minerały, podkłady, hybrydy, kosmetyki do włosów:Jantar, Anwen, Oleje.

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=795843
pseudofeministka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-10-19, 12:48   #3
Menira
Przyczajenie

Tak jak wyżej - spróbuj wejść w skórę tego chłopaka. Byłabyś zainteresowana znajomością z kimś, kto Cię olewa, a jak Ty zaczniesz ją olewać, to ona nagle się budzi? Popracuj nad sobą, nad swoimi emocjami. Coś ewidentnie musi być nie tak, może boisz się związków?
Menira jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-10-19, 13:03   #4
kennedy
Zakorzenienie

Wybacz ale kup sobie wibrator. Drugi czlowiek to nie rzecz ani srodek do zaspokajania swoich potrzeb.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-10-19, 13:46   #5
VarionJ
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez kennedy Pokaż wiadomość
Wybacz ale kup sobie wibrator. Drugi czlowiek to nie rzecz ani srodek do zaspokajania swoich potrzeb.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Mocne, ale prawdziwe. Nikt nie chce być traktowany jak zabawka.
VarionJ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-10-19, 18:37   #6
GdyKochamy
Zadomowienie

Pies ogrodnika. Nie chciałaś go, ale chciałaś, żeby za tobą latał.

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości