![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
bez stanika
Drogie Wizazanki!
![]() Pytam, poniewaz kiedys sie tego bardzo wstydzilam i za zadne skarby nie poszlabym bez stanika w topie czy w sukience, ktora nie nadaje sie zwyczajnie do ramiaczek. Teraz zmienilam jednak zdanie. DO bluzki bez plecow nie zakladam juz stanika, czuje sie z tym swietnie, biustu nie mam duzego wiec wyglada to smacznie. Jednak czasami wydaje mi sie, ze dziewczyny dziwnie sie na mnie patrza ![]() ![]() Dzisiaj natomiast widzialam dziewczyne w bluzce do ktorej stanik byl z cala pewnoscia niepotrzebny bo poprostu brzydko wygladal. Burzyl caly jej urok. Nie dosc, ze byl w innym kolorze to byl chamsko widoczny a bluzka byla bez plecow... wiec zupelnie niepotrzebnie! ![]() Chodzac po ulicach zauwazylam wlasnie, ze u nas jest taka tendencja do tego, ze ZAWSZE ubiera sie staniki pod ciuchy- nawet do rzeczy, ktore tego nie wymagaja. Kiedys przypatrzylam sie Hiszpankom,Wloszkom i one wlasnie maja zupelnie inne podejscie do tego. Kiedy nie trzeba go ubierac to nie ubieraja i uwalniaja swoje piersi, a przy tym nie wyglada to chamsko tylko gustownie i smacznie.Np. do sukienek itp. Edytowane przez aronia85 Czas edycji: 2012-06-30 o 16:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: bez stanika
Hehe wszystko pięknie ładnie ale dam sobie uciąć paluszka że 75b to ty nie masz.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bluzek bez pleców nie noszę,bo do pracy nie pasuje,a jak jestem po pracy to jest już za zimno wieczorem. Za to ja widziałam z 3tygodnie temu (?) w każdym razie jak było ciepło,ale bez przesady dziewczynę bez stanika,której dosłownie sutki prześwitywały - była to studentka na miasteczku uniwersyteckim.Jestem w szoku do dzisiaj,że tak można się ubrać.I co z tego,że miała małe piersi i kształtne? Cóż czasem bez gustu ktoś założy stanik,a czasem ktoś bez gustu nie założy stanika. Chyba nerwowa dzisiaj jestem,ale wątek dziwny.
![]() Edytowane przez platekrozy Czas edycji: 2012-06-30 o 16:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Wlasnie, ze mam.. 75 b albo 70 b.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
mi jest w staniku wygodniej niż bez, mimo, że biust mam mały. więc nie, nie chodzę bez. inna kwestia że nie mam ubrań które by stanik zbytnio odsłaniały.
i zgadzam się z drabineczką - w to 75b to nie wierzę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Gustownie pod warunkiem, że ubranie też jest gustowne, a nie wyzywające i nie ma różnicy optycznej między piersiami w staniku, a bez (czyli muszą być naprawdę małe).
A patrzyły pewnie dlatego, że nie zauważyły u Ciebie ramiączek, zapięcia, ani nic od stanika - a rzadko, jak piszesz, Polki nie zakładają jakiegokolwiek stanika.
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
U mnie z miseczką D po prostu nie wypada nie włożyć stanika i tyle
![]() I w sumie do większości strojów da się założyć stanik, bo wersji staników jest naprawdę dużo. I nie, z moją wielkością miseczki niczego nie będę "uwalniać", no chyba że w sypialni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ---------- Cytat:
Madana - rozumiem Cie doskonale bo moja mama tez ma miseczke D i tez zawsze stanik zaklada bo to przeciez nie mozna inaczej. Wiec w jakims tam sensie Was rozumiem. Tak..masz racje ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Nie pamiętam, kiedy ostatnio wyszłam bez stanika z domu. Chyba jakieś 10 lat temu
![]()
![]() |
#10 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Uważam,że w pewnym wieku nie ma co się tak podniecać,żeby wyjść bez stanika.
![]() |
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, a tak w ogóle to czemu nie wierzycie w te 75B?
![]()
![]() |
#14 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Konto usunięte
|
patrzacwniebo bo to najpopularniejszy rozmiar który jest źle noszony. Większość kobiet jakie znałam które myślały że mają 75B, nie miały go, więc jak widze takie rewelacje to podchodzę z dystansem.
No ja teraz mam z 60FF i żeby bez stanika latać to nie bardzo lubię. Wygodniej mi w dobrze dobranym bez ramiączek, nie widać go tak czy siak przy letnich bluzkach. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Konto usunięte
|
Coraz bardziej jestem przekonana że tego 75B nie masz. Rzucasz miseczkami że masz mały biust bo C czy D to na pewno nie ty, a sęk w tym że MISECZKA to tylko pół sukcesu. Ważny jest obwód. Jeżeli jesteś osobą szczupłą noszącą rozmiar M ewentualnie L to raczej trudno byś miała pod biustem obwód około 75-80 cm. Może tak z ciekawości zmierz się pod biustem?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
ja mam 70d i to jest mały biust :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Nie wiem..wlasnie u nas to dalej ciemnogrod pod tym wzgledem. We Wloszech i generalnie na poludniu mnostwo kobiet do niektorych ubran nie zaklada stanika i nikt z tego nie robi furrory, jest to normalnie postrzegane i jest ok ![]() A u nas to czy cos zlego zalozysz, czy wlasnie NIE zalozysz to i tak bedzie wzbudzac sensacje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A żeby nie było, że całkiem odbiegam od głównego pytania to: nie, niemal nigdy nie chodzę bez stanika. Tak już przywykłam do noszenia go, że bez niego czułabym się nieubrana, jakby czegoś brakowało. Raz, ostatnio na szybko ubrałam bluzkę w domu nie zakładając stanika i o dziwo nie wyglądało to źle. Ale mimo wszystko nie umiem się przekonać do tego, by wyjść tak do ludzi ![]()
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Chyba trochę przesadzasz, że wszyscy na ulicy zaglądają Ci do stanika.
![]()
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | ||
Konto usunięte
|
No ja 60FF i nie uważam żeby był wielki. Do sylwetki jest ewentualnie minimalnie większy ale tak sam z siebie to normalny, przeciętny.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
, Edytowane przez madana Czas edycji: 2012-06-30 o 17:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
pod luźne sukienki nie zakładam stanika, ale w każdych innych ubraniach czuję się źle bez biustonosza, mimo, że mam dość mały biust.
Edytowane przez deszczowypies Czas edycji: 2015-02-15 o 19:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
No to ja zazdroszczę, bo mam mniej więcej 80F( ewentualnie teraz trochę mniejsze, bo sie odchudzam) i nie mam jak chodzić bez, nie są zbyt jędrne nawet,no i nie ogromne, ale jednak za duże, by nosić się bez, no i w staniku wiadomo- w tym przypadku zawsze ładniej wyglądają, po prostu nie wulgarnie. Gdy mam coś, gdzie dziwnie wyglądałyby ramiączka, to mam gdzieś takie przezroczyste, niemal niewidoczne i już wygląda korzystniej.
P.S. Ja kiedyś myślałam, że mam miseczkę C i zawsze tak mówiłam, a na pewno miałam większą ![]() ![]() Edytowane przez Candy_lips Czas edycji: 2012-06-30 o 17:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Obwody że tak powiem zaokrągla się w dół, bo biustonosze się rozciągają. Jeżeli masz te 73 czy ileś to faktycznie szukałabym biustonoszy z obwodem 70. Nie chcę tutaj wyjść na nawiedzoną nawracaczkę która offtopuję ale tak tylko wyjaśniam dlaczego trudno mi było uwierzyć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:46.