Jak wykreować siebie na nowo? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2018-10-18, 18:22   #1
blah_blah
Przyczajenie

Jak wykreować siebie na nowo?

Mam 17 lat.

Nie wiem, skąd takie myślenie u mnie, ale muszę przyznać, że od zawsze byłam osobą nie pałającą zbyt wielką sympatią do samej siebie, a ostatni rok ze względów stricte prywatnych był dla mnie bardzo ciężki i dlatego też w mojej głowie zrodziło się wiele pytań.

Czuję się cholernie nudną osobą - z brakiem charyzmy w charakterze, z przeciętnym hobby, z wąskim gronem znajomych, z ginącą w tłumie urodą i, ogólnie rzecz biorąc, nie mającą nic ciekawego do powiedzenia.

Myślę, że nie jest potrzebne tłumaczenie, czym się interesuję i tak dalej - po prostu muszę się komuś wyżalić.

Przygniata mnie to bardzo.

Inaczej wyobrażałam sobie swoje życie w liceum - wszyscy mówią, że liceum to najlepszy czas w życiu, a ja czuję, jak on mi mija w sposób tak zły i już nigdy nie wróci i że nie będę miała potem czego wspominać na starość. Bo o ile nie zajmuję się w wolnym czasie moim nudnym hobby, to spędzam go w samotności w domu. Mam kompleksy na punkcie wyglądu i charakteru, że nie jestem taka bystra i wygadana jak inni i to mnie przytłacza, blokuje przed nowymi znajomościami.

Nie lubię siebie. Chciałabym być kimś innym.
blah_blah jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-10-18, 21:47   #2
megamag
BAN stały

Dot.: Jak wykreować siebie na nowo?

Nie wiem, kto wymyślił, że liceum to najlepszy czas. W ocenie mojej i większości moich znajomych to był raczej nudnawy okres. Większość z nas siedziała w domu. A jeśli Twoje hobby się Tobie podoba, to nie jest nudne. Nie ma rzeczy obiektywnie nudnych i obiektywnie ciekawych.
megamag jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-10-19, 07:16   #3
honeybear
Raczkowanie

Miałam podobne odczucia w liceum. Nigdy nie czułam się tam komfortowo. Nie potrafiłam się do końca wpasować w towarzystwo, czułam się samotna, z nikim się bardziej nie zakumplowałam. Tak jak Ty porównywałam się do innych dziewczyn, które wydawały mi się wtedy fajniejsze i ładniejsze i zawsze kręcił się wokół nich wianuszek chłopaków.

Skończysz szkołę i zobaczysz jak bardzo to wszystko nie ma sensu. Liceum jest przereklamowane, a te wszystkie osoby z których bierzesz przykład, niczego szczególnego sobą nie reprezentują. Moim zdaniem to Ty jesteś ciekawszą osobą - masz jakieś hobby. Masa osób w wieku licealnym nie jest w stanie porozmawiać o niczym innym jak o Kardashianach, Edzie Sheeranie czy instagramie.

Przetrwaj to liceum, zobaczysz że potem będzie lepiej. Głowa do góry

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
honeybear jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-10-19, 07:57   #4
MiamiGlow
Zakorzenienie

Jak pomyślę o sobie sprzed kilku lat... Bardzo wiele się we mnie zmieniło. Liceum to jest zaledwie początek, tak naprawdę dopiero zaczynasz się rozwijać, łapać doświadczenia. Absolutnie nie masz się czym martwić! Nie bądź wobec siebie taka krytyczna, nie miej wygórowanych oczekiwań. Ale na pewno warto zawsze pracować nad kompleksami. Doceniaj siebie... Po co kreować siebie od nowa? Jestem pewna, że masz fajną "bazę". Kolejne lata to będzie jej szlifowanie. Daj sobie czas .
MiamiGlow jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-10-19, 14:44   #5
ruda_beksa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blah_blah Pokaż wiadomość
Inaczej wyobrażałam sobie swoje życie w liceum - wszyscy mówią, że liceum to najlepszy czas w życiu, a ja czuję, jak on mi mija w sposób tak zły i już nigdy nie wróci i że nie będę miała potem czego wspominać na starość.
Jacy "wszyscy"? Większej bzdury nie słyszałam. Jeśli dla kogoś liceum to szczyt szczęścia, to szczerze współczuję

https://www.youtube.com/watch?v=oHgCXhY6kZ0
ruda_beksa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-10-19, 18:18   #6
megamag
BAN stały

Cytat:
Napisane przez ruda_beksa Pokaż wiadomość
Jacy "wszyscy"? Większej bzdury nie słyszałam. Jeśli dla kogoś liceum to szczyt szczęścia, to szczerze współczuję
W jakiejś powieści, którą czytałam (nie pamiętam tytułu ani autora), była bohaterka, która całymi dniami przeglądała zdjęcia z liceum. Bo wtedy była królową piękności, wszyscy jej zazdrościli, a potem nic już się w jej życiu prywatnym i zawodowym nie ułożyło. Mim zdaniem była to bohaterka tragiczna.
megamag jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-10-19, 18:35   #7
ruda_beksa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megamag Pokaż wiadomość
W jakiejś powieści, którą czytałam (nie pamiętam tytułu ani autora), była bohaterka, która całymi dniami przeglądała zdjęcia z liceum. Bo wtedy była królową piękności, wszyscy jej zazdrościli, a potem nic już się w jej życiu prywatnym i zawodowym nie ułożyło. Mim zdaniem była to bohaterka tragiczna.
Boże, straszne

https://www.youtube.com/watch?v=oHgCXhY6kZ0
ruda_beksa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-10-19, 18:43   #8
980cf4958a6e724c916e7adb24f4c6159aa2df82_65d7e02c47328
Konto usunięte

U mnie jak dotąd najlepszy okres mojego życia to studia. Żadne liceum - nuda i ludzie z którymi nadawalam na zupełnie innych falach.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
980cf4958a6e724c916e7adb24f4c6159aa2df82_65d7e02c47328 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości