|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Jak wykreować siebie na nowo?
Mam 17 lat.
Nie wiem, skąd takie myślenie u mnie, ale muszę przyznać, że od zawsze byłam osobą nie pałającą zbyt wielką sympatią do samej siebie, a ostatni rok ze względów stricte prywatnych był dla mnie bardzo ciężki i dlatego też w mojej głowie zrodziło się wiele pytań. Czuję się cholernie nudną osobą - z brakiem charyzmy w charakterze, z przeciętnym hobby, z wąskim gronem znajomych, z ginącą w tłumie urodą i, ogólnie rzecz biorąc, nie mającą nic ciekawego do powiedzenia. Myślę, że nie jest potrzebne tłumaczenie, czym się interesuję i tak dalej - po prostu muszę się komuś wyżalić. Przygniata mnie to bardzo. Inaczej wyobrażałam sobie swoje życie w liceum - wszyscy mówią, że liceum to najlepszy czas w życiu, a ja czuję, jak on mi mija w sposób tak zły i już nigdy nie wróci i że nie będę miała potem czego wspominać na starość. Bo o ile nie zajmuję się w wolnym czasie moim nudnym hobby, to spędzam go w samotności w domu. Mam kompleksy na punkcie wyglądu i charakteru, że nie jestem taka bystra i wygadana jak inni i to mnie przytłacza, blokuje przed nowymi znajomościami. Nie lubię siebie. Chciałabym być kimś innym. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
BAN stały
|
Dot.: Jak wykreować siebie na nowo?
Nie wiem, kto wymyślił, że liceum to najlepszy czas. W ocenie mojej i większości moich znajomych to był raczej nudnawy okres. Większość z nas siedziała w domu. A jeśli Twoje hobby się Tobie podoba, to nie jest nudne. Nie ma rzeczy obiektywnie nudnych i obiektywnie ciekawych.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Miałam podobne odczucia w liceum. Nigdy nie czułam się tam komfortowo. Nie potrafiłam się do końca wpasować w towarzystwo, czułam się samotna, z nikim się bardziej nie zakumplowałam. Tak jak Ty porównywałam się do innych dziewczyn, które wydawały mi się wtedy fajniejsze i ładniejsze i zawsze kręcił się wokół nich wianuszek chłopaków.
Skończysz szkołę i zobaczysz jak bardzo to wszystko nie ma sensu. Liceum jest przereklamowane, a te wszystkie osoby z których bierzesz przykład, niczego szczególnego sobą nie reprezentują. Moim zdaniem to Ty jesteś ciekawszą osobą - masz jakieś hobby. Masa osób w wieku licealnym nie jest w stanie porozmawiać o niczym innym jak o Kardashianach, Edzie Sheeranie czy instagramie. Przetrwaj to liceum, zobaczysz że potem będzie lepiej. Głowa do góry ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Jak pomyślę o sobie sprzed kilku lat... Bardzo wiele się we mnie zmieniło. Liceum to jest zaledwie początek, tak naprawdę dopiero zaczynasz się rozwijać, łapać doświadczenia. Absolutnie nie masz się czym martwić! Nie bądź wobec siebie taka krytyczna, nie miej wygórowanych oczekiwań. Ale na pewno warto zawsze pracować nad kompleksami. Doceniaj siebie... Po co kreować siebie od nowa? Jestem pewna, że masz fajną "bazę". Kolejne lata to będzie jej szlifowanie. Daj sobie czas
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#6 |
BAN stały
|
W jakiejś powieści, którą czytałam (nie pamiętam tytułu ani autora), była bohaterka, która całymi dniami przeglądała zdjęcia z liceum. Bo wtedy była królową piękności, wszyscy jej zazdrościli, a potem nic już się w jej życiu prywatnym i zawodowym nie ułożyło. Mim zdaniem była to bohaterka tragiczna.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
U mnie jak dotąd najlepszy okres mojego życia to studia. Żadne liceum - nuda i ludzie z którymi nadawalam na zupełnie innych falach.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:34.