|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Badoo – super portal, czy strata czasu ?
Witam,
Od dłuższego czasu posiadam konto na wymienionym w temacie portalu. Jak pewnie większość osób wie portal służy do poznawania nowych osób, a że ja nie mam zbyto czasu chodzić po imprezach itp. Postanowiłem skorzystać z tego ustrojstwa. Mija już ponad pół roku jak regularnie tam zaglądam i powiem szczerze, jestem bardzo rozczarowany tym jak ciężko znaleźć tam kogoś do rozmowy, nie mówiąc już o nawiązaniu dłuższej relacji. Staram się pisać spersonalizowane wiadomości „zagadujące”, wydaje mi się że jestem dość przystępny dla oka (no może nie Brad Pitt, ale też nie Freddy Krueger). Zaczynam się zastanawiać czego ludzie tak naprawdę oczekują na tym portalu bo zdarzały mi się dni że wysyłałem 10 wiadomości (taki jest limit darmowy), a mimo to nikt nie odpisywał. Jestem Ciekaw waszych doświadczeń z tym portalem, czy uważacie że realne jest to aby kogoś tam poznać? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Elwirka-Elmirka :D
|
Dot.: Badoo – super portal, czy strata czasu ?
Cytat:
Jestem tam zarejestrowana, ale szału nie ma. Praktycznie tam nie zaglądam. Lepszy jest fotoflirt.pl z tym, że po miesiącu trzeba płacić, ale o wiele szybciej nawiążesz tam znajomości ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Parę lat temu na facebooku było coś takiego, aplikacja czy coś, co zakładało automatycznie konto na badoo. Bardzo wielu moich znajomych miała tam konto nawet o tym nie wiedząc, część osób od razu je usunęło u części ciągle wisi, a aktywności na nich zero. Może te osoby, do których piszesz nawet nie wiedzą o istnieniu konta.
![]() |
#4 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Socki, ja pisze tylko do tych aktualnie zalogowanych ale dzięki za opinię ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
mam tam konto, ale przyznam szczerze, że nie zawsze chce mi się odpisywać. Ten portal ma to do siebie, że bardzo dużo kolesi wysyła wiadomości i każdy chciałby się od razu spotykać ;]
![]() |
#6 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Bang Bang Lucky Luck !
|
a da się jakoś sprawdzić czy ma się tam założone konto ? oczywiście bez swojej wiedzy, za pomocą fejsa ? bo też kiedyś dziwne emaile dostawałam z zaproszeniami jakbym tam konto miała
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Odkryłam tam konto jak z ciekawości wpisałam w google swoje imię i nazwisko. Od razu do nich napisałam, że konto zostało założone bez mojej wiedzy, że zdjęcia zostały ukradzione, dane są nieprawdziwe, to usunęli i odpisali z przeprosinami.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Bang Bang Lucky Luck !
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Konto usunięte
|
mialam konto, probowala, ale faceci tam maja jakies dziwne zdjecia, bez koszulki na poduszkach z misie, czerwone oczy z przepicia, w opisie jestem jaki jestem, sky is the limit, lubie romantyczne spacery i ostry sex
od razu wiedzialam, ze nie chce nawet z takimi rozmawiac, malo kto tam sie potrafil zaprezentowac tak, aby nie bylo jasne dlaczego jest sam albo wysylali mi jakies durne wiadomosci, ze swiat jest zly, ich dusza cierpi, sa tacy glebocy a kobiety takie zle, bla bla skasowalam konto, bo to nie mialo sensu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
candycotton chyba wiem co czułaś
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Life is a drink ...
|
Miałam tam konto. Zawsze byłam zdania, że faceci na takich portalach to idioci którzy szukają łatwych okazji do zaliczenia. Nie ukrywajmy ale nie wszystkie dziewczyny są asertywne i czasami ulegną facetowi. Poznałam tam dwóch facetów. Jeden zachowywał sie dość dziwnie. Po kilku rozmowach gosciu miał parcie na spotkanie. Chciał sie do mnie wprosić do domu na 'noc ze śniadaniem'. Gosciu był przystojny i chyba był trochę zdziwiony jak nie zgodziłam się na jego pomysł. Następnego dnia już się nie odezwał. Potem pisałam z miesiąc z innym facetem. Umówiliśmy się raz... i w czerwcu minie 2 lata jak jesteśmy razem :-D
![]() |
#14 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ale nie da sie ukryć, trzeba mieć i szczęście i nieźle działający radar na świrów, bo takich tam nie brakuje. Najważniejsze to się nie zrażać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Sama napisałam pierwsza do paru facetów, gdy wyszło "dopasowanie" i cisza, więc nie ma reguły. konrad88 może po prostu próbuj dalej, zagaduj i chwilę poczekaj. Mnie takie propozycje "prosto z mostu" zniechęciły, ale jak ktoś po prostu Ci nie odpisze to trudno i szukaj dalej.
![]() |
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
Mam tam konto. Moje wnioski i spostrzeżenia?
Przede wszystkim samemu trzeba wiedzieć jakie ma się oczekiwania i czego się chce a potem wymagać od innych. Ja nie szukam "drugiej połówki" a raczej znajomych na imprezę/wycieczki/kawę - dlatego jeżeli facet w pierwszych zdaniach "ujawnia" że poszukuje partnerki no to jednak kończę znajomość,bo nasze cele są inne i wiem, że tego pogodzić się nie da. Jeżeli facet na "dzień dobry": - wychwala mój wygląd; - używa określeń, które mi nie odpowiadają; - proponuje spotkanie; - nie daj boże proponuje coś więcej ... itp to nie mam ochoty nawet odpowiadać. Chociaż jak mam gorszy dzień,to potrafię napisać co myślę ![]() ALE dzięki badoo jednak poznałam kilka bardzo fajnych osób, z którymi utrzymuje fajny kontakt - więc nie uważam, że to stracony czas ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |||
Elwirka-Elmirka :D
|
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Naprawdę nie mogło się obejść bez tej puszki?
![]() |
![]() |
#18 | |
Bang Bang Lucky Luck !
|
Cytat:
![]() ![]() W aplikacji na fb ? Chyba zaraz popatrzę na fejsie, bo wczoraj znalazłam wyszukiwarkę osób w tym badoo bez konieczności logowania się, ale znalazło jakieś 1000 osób więc nie chciało mi się sprawdzać wszystkich profili czy przypadkiem nie ma mojego tam ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja widziałam profile osób, które kojarzę, że są w związkach - to były aktywne konta, bo wyświetla się ostatnia data logowania + niektóre osoby przeglądały mój profil, bo wyświetlają się jako goście.
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Widzę że większość z was narzeka n nachalność facetów, w sumie ja nigdy nikomu nie proponowałem spotkania po dniu pisania ale np. Skypa już tak.
Często też spotkałem się z tym że mimo iż rozmowa była bardzo żywa i interesująca, druga osoba od tak po prostu przestała odpisywać. Czasem mam wrażenie że to działa na zasadzie że dana osoba pisze z kimś, póki nie napisze do niej bardziej atrakcyjna osoba (z jej punktu widzenia) i tak w kółko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zadomowienie
|
Używałam Badoo po przyjeździe do Hiszpanii, przez jakieś 3 tygodnie, jak jeszcze nie znałam tu zbyt wielu ludzi. Niestety, to portal nie dla mnie.
Pisało do mnie wielu facetów, a koniec końców z żadnym się nie spotkałam. Tzn. oni chcieli, ale ja jakoś nie lubię poznawać ludzi przez internet... ![]() ![]() Skasowałam aplikację, bo szybko poznałam ludzi w realu, w pracy, znajomych znajomych, chłopaków, którzy zagadywali w barach itd. Przypuszczam, że dużo zależy od osoby, ale mnie np. spotkanie z taką osobą z internetu (nie z Badoo, np. z Couchsurfingu) zawsze stresuje, a na żywo w ogóle nie mam tego problemu. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
pesymistka
|
Miałam, nie polecam.
Poznałam samych dziwnych facetów, a jeden nie chciał się odczepić. No ale może miałam po prostu takiego pecha, bo niektórym się udaje. Jest za darmo, każdy może założyć konto i stąd Ci dziwni ludzie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Bang Bang Lucky Luck !
|
Cytat:
A co do tej aplikacji na fb to jeśli miałabym tam konto to ta apka powinna być w ustawieniach aplikacji - logowanie przez fb czy gdzieś indziej ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
Witam ponownie.
Stało się - usunąłem to Badoo. Moje wnioski po dłuższym używaniu: Większość tam to jakieś wielkie modelki z instagramu, szukające bossa pracującego na szczycie wieżowca i uprawiającego wolny zawód jak gwiazdy w serialach TVNu. Jeśli jesteś elektrykiem, fryzjerem, czy tam kierowcą autobusu daj sobie spokój z tym badoo. Najczęstsze typy kobiet na badoo: - to samotne matki, które teraz płaca cenę za swoją nie odpowiedzialność na młodu -tak jak pisałem wcześniej, wielkie gwiazdy instagramu, które mają tak wysokie wymagania że w realu ciężko im spotkać kogoś kto spełni ich aspirację co do partera dlatego szukają swojego księcia w internecie. -fałszywe profile Może 1 na 10 to normalna dziewczyna, która założyła konto aby poznać kogoś miłego ale po tym jak zaczną do niej wypisywać obleśne typy, czym prędzej szuka w google jak usunąć profil. Przez całą swoją przygodę na badoo poznałem 1 dziewczynę, bardzo miłą, miała tam konto dlatego że faktycznie chciał nawiązać realne znajomości. Do tej pory mam z nią kontakt. Jednak z tym co wiem na temat tego portalu teraz, nikomu bym nie radził zakładać tam konta, chyba że faktycznie jest tą "gwiazdą tvn". Opinia jest całkowicie subiektywna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny, ja uważam,że badoo jest fajną odskocznią
![]() ![]() umawiałam się już z kilkoma chłopakami z tego portalu i jestem w miarę zadowolona ![]() ![]() Edytowane przez 0f4d7eb2e6c93082f74e89ef7f138a13b7c455c0 Czas edycji: 2017-09-11 o 10:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny ja polecam udać się do tradycyjnego biura matrymonialnego i tam poszukać odpowiedniego partnera. Ja mojego męża tak poznałam i nie żałuje decyzji, że do takiego biura się udałam, a mam na myśli xxx. Pani x poważnie traktuje każdego klienta, naprawdę angażuje się w poszukiwanie drugiej połowy dla swojego klienta, nawet tego najbardziej wymagającego. Korzystajcie bo naprawde warto !
Edytowane przez kaledonia Czas edycji: 2019-08-13 o 17:51 Powód: reklama |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Poznalam swojego meza na badoo po jakichs 2 miesiacach od zalozenia aplikacji.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:44.