|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Dieta koktajlowa
Hej! od niedawna stosuję dietę Herbalife, pije koktajle dwa razy dziennie. Ogólnie zlecił mi to dietetyk, ale mam wrażenie że to zwykłe naciąganie na kasę... jest to dość drogie, ponieważ jeste studentką i nie jest mi to na rękę. Jednak picie koktajli na śniadanie bardzo mi się spodobało
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Przyczajenie
|
Dot.: Dieta koktajlowa
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
La_bomba
|
Cytat:
Masę ciała zmniejszysz utrzymując deficyt kaloryczny. Nie potrzebujesz natomiast "specjalnych koktajli/napojów". Doświadczenie pokazuje, że koktajlami się nie najesz - nie mają wysokiej sytości (oczywiście duży wpływ ma to z czego je przygotujesz). Ze swojej strony doradziłabym Ci zapoznanie się z pojęciami takim jak: podstawowa przemiana materii i całkowita. Jeśli będziesz potrzebowała pomocy to napisz tu w komentarzu (chyba przyjdzie mi powiadomienie, co nie? to mój pierwszy dzień tutaj i dopiero się uczę co i jak) to chętnie podpowiem. Miłego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Stosowałam koktajle rożnych firm z branży mlm i nie bylo spektakularnych efektów, a ceny dosyć duże. Najlepsze efekty miałam jak nie jadłam kolacji i dużo się ruszałam. Ostatnio schudłam 10 kg, ale to przez stres (nie polecam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
z tym niejedzeniem kolacji, to tez nie do konca dobrze, kolacja moze byc lekka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Właśnie, że całkiem niezły. Unikanie krańcowych posiłków jeśli nie jest się oczywiście z tego powodu głodnym (nie namyślić głodu ze chcicą) zmniejsza okno żywieniowe i wydłuża okres postu dobowego co zdecydowanie poprawia gospodarkę hormonalną
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:31.