Differine + klindacin t
Kochani od trzech tygodni używam differine i klindacin t, do tego Tetralysal (450 mg/dzień). Ogolnie opisze moja historie. Pierwszy miesiac brałam Tetralysal 2 tabletki na dzień po 300 mg i po 2 tygodniach mona cera bardzo się poprawiła, nawet przy okresie nic mi nie wyskakiwało, cera zaczęła się goić i była już prawie gładka (mam trądzik grudkowo-krostkowy plus raz na jakiś czas jakieś większe wypryski). W drugim miesiącu pani dermatolog zmniejszyła mi dawkę antybiotyku do 300 mg rano i 150 wieczorem do tego klindacin t na dzień i differine na noc. Czytałam ze po tych żelach często są wysypy ale podobno do 2 tygodni. Mi po 2 tygodniu wysypu już ładnie wyglądała twarz miałam 1 gojaca się gule. Po czym jest 3 tydzien i jednego dnia wyskoczył mi jeden wyprysk na jednym policzku i 7 na drugim!!!!! Na czole tez 2 małe czerwone grudki. Moze mi ktoś poradzić czy to normalne? Może po prostu ten jeden policzek był bardziej zanieczyszczony albo głębiej były te zanieczyszczenia i dopiero teraz wyszły na wierzch ale to wyglada straszni, zwłaszcza ze 5 pryszczy mam praktycznie w linii prostej przy uchu i linii włosów. Może tez dawka antybiotyku za szybko została zmniejszona. Napiszcie mi czy faktycznie mam się martwić czy w niektórych przypadkach wysyp może trwać dłużej. Nadmienię tez, ze na codzień się maluje wiec rano nakładam krem na to podkład itp i jak po południu wracam do domu to zmywam makijaż i smaruje się klindacinem. Wiem, ze nie powinno się tak robić ale mam straszna twarz bez podkładu.
Z góry dziękuje za odpowiedzi.
|