Dziwne spotkanie, dziwna znajomość - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2018-11-19, 10:56   #1
somebody3
Raczkowanie

Dziwne spotkanie, dziwna znajomość

Kilka lat temu miałam kolegę, spotkałam go przez znajomą na imprezie (był z innego miasta). Polubiłam go, bo jakoś łatwo mi się z nim rozmawiało. Był kilka lat młodszy, taki narwany trochę, włóczykij. Niestety on poczuł coś więcej i kiedy powiedziałam, że nic z tego nie będzie, atmosfera szybko się popsuła. Dodatkowo był to kwas, ponieważ na tamten moment miał ze mną pojechać na koncert, na który za niego założyłam. Nie był w dobrej sytuacji finansowej. Z 2,3 miesiące czekałam na połowę tej kwoty, a miesiąc przed koncertem powiedział, że niestety wyjeżdża do pracy zagranicę i nic z tego - bilet mi oddał, poszłam z kimś innym (obecnie narzeczony). Przez długi długi czas nie rozmawialiśmy po tym wszystkim, ale w tym roku odzyskaliśmy troszkę kontakt - on ma dziewczynę, więc nie ma w tym podtekstów.
Kilka dni temu dostałam wiadomość, że jest w moim mieście, w sumie się ucieszyłam bo jakoś tam go lubię. Zaprosiłam go do nas po pracy, nawet powiedziałam, że może przenocować (bo miał wyjechać wcześniej). Narzeczony wiedział. Czekałam, czekałam, aż o 22 dostałam wiadomość, że był na mieście i wpadli na niego (przypadkiem) jacyś kolesie, przewrócił się i poturbował, więc idzie spać do znajomych w centrum. Przyjechał na drugi dzień przed moją pracą, z piwem (przed 12). Na koniec powiedział, że chyba nie ma na bilet powrotny, i żebym pożyczyła dychę. Dałam, oczywiście nie spodziewam się zwrotu. Dziwnie się czuję po tym spotkaniu i szczerze, to chyba nie będzie powtórki.
somebody3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-11-19, 12:32   #2
InterferonAlfa
BAN stały

Dot.: Dziwne spotkanie, dziwna znajomość

Każdemu tak pieniądze dajesz z kim miło się gada?
InterferonAlfa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-11-19, 12:54   #3
niszka77
Przyczajenie

Może zwyczajnie jest nieogarnięty życiowo. Pytanie - czy chcesz mieć takie osoby w swoim otoczeniu?
Stary 2018-11-19, 12:59   #4
Ellen_Ripley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez somebody3 Pokaż wiadomość
Kilka lat temu miałam kolegę, spotkałam go przez znajomą na imprezie (był z innego miasta). Polubiłam go, bo jakoś łatwo mi się z nim rozmawiało. Był kilka lat młodszy, taki narwany trochę, włóczykij. Niestety on poczuł coś więcej i kiedy powiedziałam, że nic z tego nie będzie, atmosfera szybko się popsuła. Dodatkowo był to kwas, ponieważ na tamten moment miał ze mną pojechać na koncert, na który za niego założyłam. Nie był w dobrej sytuacji finansowej. Z 2,3 miesiące czekałam na połowę tej kwoty, a miesiąc przed koncertem powiedział, że niestety wyjeżdża do pracy zagranicę i nic z tego - bilet mi oddał, poszłam z kimś innym (obecnie narzeczony). Przez długi długi czas nie rozmawialiśmy po tym wszystkim, ale w tym roku odzyskaliśmy troszkę kontakt - on ma dziewczynę, więc nie ma w tym podtekstów.
Kilka dni temu dostałam wiadomość, że jest w moim mieście, w sumie się ucieszyłam bo jakoś tam go lubię. Zaprosiłam go do nas po pracy, nawet powiedziałam, że może przenocować (bo miał wyjechać wcześniej). Narzeczony wiedział. Czekałam, czekałam, aż o 22 dostałam wiadomość, że był na mieście i wpadli na niego (przypadkiem) jacyś kolesie, przewrócił się i poturbował, więc idzie spać do znajomych w centrum. Przyjechał na drugi dzień przed moją pracą, z piwem (przed 12). Na koniec powiedział, że chyba nie ma na bilet powrotny, i żebym pożyczyła dychę. Dałam, oczywiście nie spodziewam się zwrotu. Dziwnie się czuję po tym spotkaniu i szczerze, to chyba nie będzie powtórki.
Facet ma zapewne lekkie podejście do pracy, kasy i pewnie jeszcze kilku innych rzeczy plus zobaczył, że można Cię na drobne kwoty naciągnąć. Niby po co chcesz się z nim znowu spotykać? Ani to Twój kolega, ani dobry znajomy. Nie kombinuj, tym bardziej, że masz narzeczonego. Młodszym, narwanym znajomkiem ani się nie odmłodzisz, ani nie wzbogaci to Twojego życia, a tylko możesz sobie kłopotów narobić.
Ellen_Ripley jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-11-19, 13:09   #5
Camarie
Przyczajenie

Ale jaki jest problem? Nikt Ci nie kazał przecież tej kasy mu dawać.
Camarie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości