Fitness i Siłownia WARSZAWA :) - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2004-05-22, 21:54   #1
Freya
Raczkowanie

GG do Freya

SILOWNIA w Warszawie-ursynow

Witajcie Postanowialm w koncu (choc chyba za pozno,co?) zrzucic kilka kg i zabrac sie do tego profesjonalnie czyli i dieta i sport. Ogranicznylam slodycze, jezdze na rowerze i postanowialam zapisac sie na SILOWNIE. Znacie jakies fajne (niedrogie i wyposazone) w Wawie? z trenerami ktorzy pomoga, dobiora cwiczenia? Najchetniej chodzilabym 3-4razy w tygodniu. Dzieki za pomoc
Freya jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-05-24, 13:23   #2
EDAK
Raczkowanie

Re: SILOWNIA w Warszawie-ursynow

Polecam siłownię na Ursynowie na ulicy Dybowskiego "Olimp". Niedaleko Centrum Onkologii. Chodzę tam jakieś 7 lat i jestem bardzo zadowolona, zarówno z profesjonalnego sprzętu jak i atmosfery tam panującej
EDAK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-05-25, 11:42   #3
EDAK
Raczkowanie

A może jest ktoś chętny żeby ćwiczyć ze mną na tej siłowni? Można się wzajemnie dopingować bo właśnie tego dopingu mi coś ostatnio brakuje ...
Stary 2004-05-26, 21:39   #4
Dolly
Zakorzenienie

GG do Dolly

ja zapisze sie na fitness (już mam wypatrzony, koło siebie gdzie mieszkam ), bo właśnie z siłownią to kiepsko bo zamiast ćwiczyć się obijałam eheh
Stary 2004-05-27, 07:57   #5
EDAK
Raczkowanie

Dlatego na siłownię najlepiej mieć partnera/partnerkę żeby się wzajemnie motywować
Stary 2004-05-28, 12:51   #6
justysiek
Zadomowienie

Ja bym chętnie zapisała się na siłownię, bo chcę zrzucić sporo wagi. Jest obok mnie na Ursynowie siłownia, bodajże róg Pasażu Ursynowskiego i Dzwonniczej, ale nic o niej nie słyszałam. Może ktoś coś o niej słyszał albo tam chodzi? Bo Olimp to kawał ode mnie i nie wiem czy zdecydowałabym się na bardziej odlegle usytułowaną siłownie. Interesują mnie jakieś ćwiczenia odchudzające, fat burning czy aerobik. EDAK, możesz proszę napisać coś więcej o Olimpie - cena, rodzaje ćwiczeń, natryski itp.? Pozdrawiam.
justysiek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-05-28, 13:14   #7
EDAK
Raczkowanie

Ja też nie mieszkam tuż obok tej siłowni, ale akurat wracając z pracy autobus się przy niej zatrzymuje. Siłownia jest bardzo dobrze wyposażona w sprzęt Olimp - jedna sala jest aerobowa (bieżnia, steper, elipsa, rowery), druga sala - drążki, maszyny do ćwiczenia mięśni, sztangi, sztangielki i trzecia - maszyny na mięśnie nóg, pośladków, brzucha...W siłowni jest sklepik, gdzie można kupić różne "spalacze" i "wzmacnicze", wodę. Dwie szatnie z osobnymi natryskami (damska i męska) - stan ogólny - nie najgorszy. W ramach wykupionego karnetu można chodzić do sauny koedukacyjnej, która ma osobny prysznic.
Co jeszcze? Miła atmosfera, trenerzy służący pomocą...ja ogólnie jestem bardzo zadowolona.
A i karnety (w przybliżeniu) - jednorazowe wejście 14 pln, karnet 8 wejść w miesiącu - 80 pln, 12 wejść - 90 pln. W ramach jednego wejścia można ćwiczyć nieograniczoną ilość czasu, jednak karnet można wykorzystać od pierwszego do ostatniego danego miesiąca (jak nie wykorzystasz wejść w danym miesiącu, to przepadają).
Coś jeszcze chciałabyś wiedzieć?
Stary 2004-05-28, 13:37   #8
justysiek
Zadomowienie

Czyli można sobie wejść i dowolnie ćwiczyć na różnym sprzęcie? Może to głupie pytanko, ale czy przychodzą tam grubsze dziewczyny? Bo ja mam 20 kg nadwagi i trochę bym się wstydziła wśród samych szczupłych. Luknęłam na mapę i w sumie to nie tak daleko ode mnie, więc chyba powinnam wziąć pod rozwagę korzystanie z tej siłowni.
Stary 2004-05-28, 14:00   #9
EDAK
Raczkowanie

Przychodzą tam różni ludzie. Ostatnio pojawiło się trochę puszystych Pań. Generalnie nie chodzi tam wiele dziewczyn. Ale zupełnie nie masz się czym martwić, ćwiczy się, aby poprawić swoją sywetkę i absolutnie nie ma się czego wstydzić. Moim zdaniem jest to godne podziwu, że chce się schudnąć. Naprawdę polecam ćwiczenia na siłowni, ale żeby uzyskać efekt jakiego oczekujemy, należy zmienić nawyki żywieniowe i przede wszystkim solidnie przyłożyć się do ćwiczeń. Bo chodzenie dla samego czystego sumienia niestety nic nie da. Trzeba dać sobie tzw "kopa". A ta siłownia jest tak "skonstruowana", że najpierw możesz poćwiczyć sobie aeroby w jednej sali (gdzie dominują dziwczyny , a później jak oswoisz się z tym miejscem pójść na całość Powodzenia!
Stary 2004-05-28, 14:03   #10
EDAK
Raczkowanie

aaa, jak już zapłacisz za wejście na siłownię, to możesz ćwiczyć gdzie chcesz i ile chcesz! Siłownia jest do Twojej dyspozycji I możesz (a nawet powinnaś) poprosić trenera o ustawienie programu ćwiczeń.
Stary 2004-05-28, 14:40   #11
justysiek
Zadomowienie

Dziękuję Ci bardzo za odpowiedzi! Muszę się nad tym wszystkim poważnie zastanowić . Pozdrawiam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-08-17, 12:16   #12
Lolanta
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

Red face Fitness i Siłownia WARSZAWA :)

Chcialabym Was prosic, abyscie mi polecily jakies dobre studia fitness w Warszawie, najlepiej w okolicach Ursusa, Żoliborza, Woli, Ochoty lub Bemowa
Lolanta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-17, 14:03   #13
kasiazi
Raczkowanie

Dot.: Fitness WARSZAWA :)

chętnie się dołącze do twojego pytania, ale interesuje mnie Mokotów
kasiazi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-18, 11:55   #14
yuk-ka
Raczkowanie

Dot.: Fitness WARSZAWA :)

Ja kiedyś chodziłam do fitnes clubu na ul Miedzianej 11 (okolica Placu Zawiszy), którego właścicielem jest Andrzej Supron (PRO ACTIV). Najbardziej podobałao mi się w tym klubie to, że wykupując karnet mogłam chodzić na siłownię i aerobic kiedy tylko chciałam i bez ograniczeń czasowych. A przeważnie w innych klubach jest tak, że trzeba się zdeklarować ile razy w tygodniu, w jakie dni i w jakich godzinach będzie się chodzić.

Poza tym jest jeszcze sauna i jacuzzi rownież bez ograniczeń.
Karnet kosztował ok. 200 zł/miesiąc (normalny) i ulgowy ok. 150 zł (dla studentów)
Ważnych jest kilka tych chwil, tych, na które czekamy
yuk-ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-17, 21:10   #15
Eliza.A
Raczkowanie

Silownia w Warszawie

Dziewczyny,od razu przepraszam,jesli ten temat juz byl.Szukalam,ale nie znalazlam.
Od lutego chce zapisac sie na silownie.Najchetniej w okolicy woli.Chodzilam do Olimpusa na AWF i bardzo mi sie podobalo,jednak to troszke za daleko.Zastanawiam sie nad Calypso w Parku Wola,przeraza mnie tylko oplata czlonkowska-100zl...
Moze ktoras z Was chodzi na jakas fajna silownie w okolicy Woli,albo wie,ze gdzies tam jakas silownia jest.
Pozdrawiam serdecznie
Eliza.A jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-01-18, 09:54   #16
Gochenson
Przyczajenie

GG do Gochenson
Dot.: Silownia w Warszawie

Do Calypso w Wola Parku chodzę od początku stycznia 4 x w tyg. Atmosfera bardzo fajna , trenerzy do rzeczy i chociaż po 16tej jest spore obłożenie, to kolejek do sprzętu niet. Spory wybór różnych ćwiczeń fakultatywnych - areobikowych.
Opłata członkowska jest jednorazowa - niewygasająca. Karnet open miesięczny za 150,- (w ramach ktorego 2 x w tyg. zajecia areobikowe). Dla porównania w fitnesie w akademikach na jelonkach karnet na areobik 2x w tyg po 1h - to wydatek 140,-. Tutaj za 10,- więcej masz free wstęp na siłownię i do sauny.
Zaplecze sanitarne - prysznice, suszarki, szatnie - czysto i schludnie, nic do zarzucenia. Jednym słowem polecam !!
Stary 2006-01-18, 21:22   #17
dzidka.
Przyczajenie

ja chodziłam na siłownię na bemowie- APLAUZ. miesięczny karnet kosztował mnie 65 zl, ale to jest ulgowy ze wzgledu na to, że się jeszcze uczę. normalne karnety mogą być trochę droższe, ale jest na pewno taniej niż w Calypso, bo też się chciałam tam wcześniej zapisać , ale mnie ceny powaliły.
niemniej APLAUZ nie jest zły, masz za darmochę saunę i w razie czego panowie dietetycy ułożą Ci dietkę a nawet plan treningowy, bo to dietetycy i kulturyści w jendym. ogromni są.
dzidka. jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-19, 12:30   #18
Martiq:)
Zadomowienie

Elizo a czy możesz coś więcej napisac o tej na AWFie / z uczelni miałabym blisko; aha i czy jest tam aerobic też/
Stary 2006-01-19, 15:20   #19
Eliza.A
Raczkowanie

Martiq,ja Olimpusem bylam zachwycona i szukam wlasnie podobnej silowniRowniez tam obowiazuje oplata czlonkowka,raczej jest to oplata za karte magnetyczna wstepu do Olimpusa-jest to oplata jednorazowa w wysokosci 30zl.Miesieczny karnet open na silownie kosztuje z tego,co pamietam 130zl.Sa bardzo sympatyczni trenerzy,ktorzy ukladaja diete i cwiczenia jesli chcesz,sa pomocni i zawsze znajda czas,zeby pomoc.W cenie silowni masz tez saune bez ograniczen(ja mam bardzo plytko unaczyniona skore,wiec z sauny prawie nie korzystam lub korzystam sporadycznie).W tym samym budynku sa tez rozne aerobiki,ja chodzilam przez miesiac na latino-bardzo fajne,ale za lekkie jak dla mnie.Niestety nie pamietam ile za to placilam.Przebieralnie czysciutkie,prysznice i lazienki rowniez.
No wlasnie chyba skusze sie na ten Wola Park,bo mam chyba najblizej.Mieszkam kolo Teatru na Woli,wiec blizej bedzie do Parku Wola niz Aplauzu-nad nim tez sie zastanawialam,bo kolezanka mi bardzo polecala,ale to jednak dalej.
Najblizej siebie mam silownie na Kolejowej,ale raz tam bylam i wyglada jak taka typowa silownia-menelownia,poza tym miejsce takie,ze nawet samochod strach tam postawic...
Dzieki za odpowiedzi,jak ktos ma jeszcze jakies informacje to bede wdzieczna
Pozdrawiam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-01-19, 16:47   #20
Martiq:)
Zadomowienie

dzięki za odpowiedź. może się skuszę

Edit: czy ta siłownia jest na terenie kampusu na Bielanach??
Stary 2006-01-19, 17:08   #21
Eliza.A
Raczkowanie

Martiq,ona jest na terenie AWF niedaleko od wejscia.Idzie sie taka mala drozka po lewej od wejscia i odbija w lewo.
Stary 2006-01-25, 08:15   #22
akrzesak
Raczkowanie

fitnessland zna ktoś? Warszawa

Czy ktoś z was uczęszczał do tego klubu?
Ciekawi mnie opinia.

http://www.fitnessland.waw.pl/

A swoja drogą moze ktoś chce sie tam zapisać by powalczyć z sadełkiem? Bo ja sama jakos nie mog sie zebrać
akrzesak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-25, 15:52   #23
Śliweczka
Przyczajenie

Dot.: fitnessland zna ktoś? Warszawa

Ja właśnie też sie zastanawiam czy sie tam nie zapisac. Waham sie czy fitnessland czy wola park...
Śliweczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-25, 18:54   #24
alcia
Raczkowanie

Akrzesak mam nadzieję, że pozwolisz mi się podłączyć pod Twój wątek z pytaniem czy znacie jakiś dobry fitness club lub basen w kolicach sródmieścia a jeszcze lepiej mokotowa? Do Fitnesslandu mam za daleko, a na warszawiance zimą jest masakra z szafkami w płatnej strefie!
alcia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-25, 21:26   #25
Śliweczka
Przyczajenie

Na Mokotowie podobno nieźle jest na Nałęczowskiej, a w centrum całkiem ok w Jerozolimskich mniej wiecej na przeciwko DworcaCentralnego, znajoma jest instruktorką i klub poleca
pzdr
Stary 2006-01-26, 09:51   #26
Dolly
Zakorzenienie

GG do Dolly

ja z tego klubu na przeciwko Centralnego uciekałam bardzo szykbo... mi się nie podobało, instruktor na siłowni wścipski, sprzęt na siłowni nie za fajny

co do klubów to koleżanka chodzi tutaj http://www.fitness-platinum.com/ i nie narzeka ale ona tylko na aerobik chodzi

osobiście polecam Gymnasion hihi
Dolly jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-26, 13:48   #27
alcia
Raczkowanie

Dzięki. Śliweczko nie wiesz może jak nazywa się ten klub na nałęczkowskiej? Może mają swoją strone interentową Myslałam nad Gymasionem bo wydaje ale jednak te ograniczenie czasowe tylko 8 wejść w miesiącu do godziny 16a ja zazwyczaj wtedy jestem na uczelni.
alcia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-26, 18:59   #28
akrzesak
Raczkowanie

no wiecie ten fitnessland jest tani a gimnasion czy wola park to trochę drogo.
Szczególnie że mi zalezy na fitnessie a nie na siłowni.
akrzesak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-26, 19:13   #29
Dolly
Zakorzenienie

GG do Dolly

patrząc na zdjecia tego fitnesslandu to siłka nie jest za ciekawa

oczywiście ja nie jestem bezstronna więc nie będe w ten temat brnąć...

p.s. a jeśli tylko na fitnessie Tobie zależy to może Fitness Dla Kobiet- Gymnasion Women?
Dolly jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-27, 09:30   #30
Śliweczka
Przyczajenie

alcia: wklejam link do klubu na nałęczowskiej http://www.bodyline.com.pl
pozdrawiam
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości