|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Czy mój rowerek treningowy ogłupiał?
Kupiłam rowerek treningowy York C220. Dzisiaj pierwszy raz na nim pedałowałam. Przez 45 minut utrzymując prędkość ok 30 km/h pokonałam dystans 22,20 km. Zdziwił mnie parametr kalorii - ponoć spaliłam 1500 kalorii. Czy jest to możliwe?
Uzupełniłam, że jestem kobietą, podałam prawidłowy wzrost, wiek oraz wagę w opcjach. Mam sporą otyłość. Powinnam schudnąć min 30 kg, aby mieć normalną wagę. Myślę, że gdyby 1500 kalorii można było zgubić jadąc 45 minut to grubasków byłoby dużo mniej. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Copyraptor
|
Dot.: Czy mój rowerek treningowy ogłupiał?
Nie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Osoby z dużą nadwagą spalają duzo więcej kalori niż osoby które mają do zgubienia tylko kilka kilogramów.
1500 kcal to bardzo dużo, i ciężko mi stwierdzić czy rower fiksuje, najlepiej zapytać sprzedawce, poszperać po tabelach i kalkulatorach spalania kalori. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Rowerek kosztował 1990 zł z wysyłką więc powinno być niby OK. Nie jest to tani sprzęt chociaż wyprodukowany w Chinach
![]() Po prostu liczyłam, że max w 45 minut spalę 400 kalorii, a nie 1500. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Ja 20 km robię w ok. 50 min i spalam 300 kcal, więc wydaje mi się, że twój rower trochę oszukuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:25.