|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Naturalne przyśpieszacze odchudzania
Witajcie, zainteresowal mnie temat naturalnych przyśpieszaczy odchudzania. Ostatnio przeczytałam wiele dobrego o kminie rzymskim. Czy któraś z was może się wypowiedzieć na temat tej przyprawy? Czy rzeczywiście przyśpiesza spalanie tłuszczu?
|
|
|
|
|
#2 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Naturalne przyśpieszacze odchudzania
To są tylko mało znaczące dodatki. Podstawą jest dieta i ćwiczenia.
|
|
|
|
|
#3 |
|
Przyczajenie
|
Fakt,w badaniach wykazano,że kumin też ma efekt termogeniczny - powoduje uwolnienie ciepła z organizmu. A tak mówiąc najprościej ma działanie rozgrzewające, które powoduje przyspieszenie metabolizmu i tym samym odchudzanie.
Warto włączać tego typu produkty do diety, bo faktycznie poprawiają one metabolizm. ![]() Kmin rzymski nie każdy lubi,ze względu na jego charakterystyczny smak ![]() Ja ze swojego doświadczenia,często polecam pacjentom zieloną herbatę. Sprawdzi się też imbir, papryczki chilli, kurkuma.
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
Tak jak dziewczyny pisały - 90 procent to dieta i ćwiczenia. Suplementy pomogą Ci przede wszystkim, jeśli odchudzasz się już któryś raz i Twój organizm jest przyzwyczajony do diet. Suplementy mogą Ci dać dodatkowego kopa do spalania tkanki tłuszczowej i ochronią przed powrotem do poprzedniej wagi. Z doświadczenia mogę polecić Ci błonnik, bo chce się po nim mniej jeść, łatwiej zrezygnować ze słodyczy. Ja słodyczami zajadałam stres, a po błonniku łatwiej mi się opanować. Jestem już kilka lat po diecie i błonnika używam regularnie. Używam tego xxx Tu w składzie masz nasiona babki płesznik i one dobrze oczyszczają jelito grube z wszystkich złogów. Jest dużo lepszy niż jakieś Xenny i reklamowane w telewizji suplementy. Ten błonnik od czasu do czasu przemycam profilaktycznie dzieciom do owsianki, jakiegoś deseru itp. Babka płesznik bardzo dobrze działa na zwalczanie pasożytów. Mam w domu przedszkolaki i żadnych owsików nie było, nie ma i mam nadzieję, że nie będzie.
Edytowane przez moniczorek Czas edycji: 2018-07-30 o 20:10 Powód: link |
|
|
|
|
#6 |
|
Przyczajenie
|
Teraz zainwestowałam w naturalny suplement wspomagający odchudzanie podczas snu i wiecie co?! nie odczuwam głodu, aż samej nie chce mi się w to wierzyć. Zażywam go dopiero 6 dni a już schudłam 2 kg. Co myślicie o tego typu suplementach? Skład sprawdziłam i jest bardzo ok. Same naturalne składniki.
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
:⢠przyprawy (pieprz cayenne, imbir, kurkuma, cynamon, papryka chilli, kurkuma) ⢠zielona i czerwona herbata ⢠kawa ⢠owoce cytrusowe (np. pomarańcza, grejpfrut) ⢠czosnek ⢠brokuł ⢠kapusta ⢠kiszone warzywa ⢠szpinak ⢠papryka ⢠jabłka ⢠łosoś ⢠migdały ⢠jajka ⢠cielęcina ⢠warzywa strączkowe
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:40.