|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Zarobki, korporacje,hype,ocena
Hej,
Zastanawiam się ostatnio jak to jest z zarobkami w dużych korporacjach. Duże miasta : Warszawa, Wrocław, 3Miasto, Kraków, Poznań Duże zagraniczne firmy, nie sam hi-end typu Big4 czy Magic Circle ale światowe lub regionalne brandy z dziedziny finansów, prawa,consultingu,przemys łu IT. Ile realnie można zarobić na początku/po 3/5/10 latach w tego typu firmach. Bardziej osiągalne pułapy. dominanty niż skrajne wartości. Wykształcenie wyższe kierunkowe : FiR,ekonomia, AiR ekonometria,prawo,psychol ogia Mam 30 lat, wyższe studia jedne z tych "polecanych", pracuje w średniej wielkości firmie. Podstawy 4k netto, sporo śmieciówek, bonusów tak że realnie wychodzi 7-8k ale w razie urlopu/choroby/itd jest podstawa 4k. Nie potrafię siebie porównać do innych: mam gorzej, lepiej, podobnie ? Tak wiem ile wynosi średnia, mediana i dominanta wg GUS ale chciałbym o odniesienie do wyżej wyodrębnionej części populacji. Mam poczucie że daje z siebie za dużo i mam zbyt mało stabilne zatrudnienie i lepiej byłoby przekwalifikować się by pracować w korpo. Wiec jak to jest z współczesnymi warunkami zatrudnienia "młodych ludzi sukcesu" w korporacjach. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Zarobki, korporacje,hype,ocena
W mojej korpo biora wszystkich jak leci, na wejscie dostaje sie 3,5 k brutto na najnizszej pozycji, potem co pol roku podwyzka rzedu 20%-30% przez pierwsze 2 lata. W moim dziale jest sie ocenianym przez kolesia bez sprecyzowanych wymagan, ktoremu nic nie imponuje i ktory ma tylko niejasno zarysowane pojecie o pracy, ktora wykonuja osoby, ktore ocenia, wiec polega na ocenach innych. Wiec jak Cie lubia to dostajesz duzo hajsu i szybko awansujesz, jak nie to nie. Pracy W tej pracy jest najmniej. Jak masz znajomosci to odniesiesz sukces, jak nie to mozesz gory przenosic a uslyszysz, ze to Twoj obowiazek i czym sie W ogole Probujesz chwalic. Chyba ze Cie lubia. Wtedy mozesz pracowac 6 godzin w miesiacu i bedziesz podziwiany. Jak widac ja jestem wlasnie poklocona z zarzadem, nalezy czytac z przymruzeniem oka. chociaz to wszystko prawda.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:35.