|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Problem z kurierem
Dziewczyny mam problem. Zamawiałam ostatnio prezenty od 2 sprzedawców przyszły dziś kurierem tylko 1 przesyłka powinna być w 3 kartonach , 2 w 1 kartonie . Z 1 przesyłki jeden karton się zagubił co zauważyłam dopiero wieczorem przy otwieraniu i zdziwiona byłam że ten 3 karton to moja 2 przesyłka która miała być jutro i kurier chciał kwotę tylko za tą 1 paczkę. Dzwoniłam do firmy oni nic nie wiedzą . I co mam teraz zrobić ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Problem z kurierem
Jakbyś pisała używając słów, a nie cyfr, byłoby bardziej zrozumiałe
![]() - Ja np,. nie wiem, czy chodzi o to, że pierwsza przesyłka miała się składać z trzech oddzielnych kartonów, czy o to, że trzy mniejsze kartony miały być w jednej paczce. zaczęłabym od uzyskania numeru śledzenia przesyłki i ewentualnie wezwania kuriera celem spisania protokołu szkody (można to zrobić na drugi dzień). I poinformowała sprzedawcę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Autorko, obawiam się, że jeżeli tak im to tłumaczyłaś na tej infolinii, to mogli po prostu nie zrozumieć o co Ci chodzi. Co dokładnie nie dotarło, bo piszesz tylko o planowanej liczbie przesyłek, ale nie o tym jaki towar nie dotarł. Może po prostu zostało to jednak inaczej przepakowane?
Zgubił się (jak?) karton w sensie opakowania samego, czy przesyłka jako taka? Skoro coś miało być jutro (czyli dzisiaj), to może po prostu będzie dzisiaj. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
ha, a ja chyba zrozumiałam
![]() Dzwoń do sprzedawcy od przesyłki skladajacej sie z trzech kartonów, od tego zacznij ![]()
Psy to cud życia ![]() Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ... -Żyj!- krzyknęła Miłość -Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995 ![]() Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
Czy zaginiona paczka się odnalazła?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Nie rozumiem do końca, a czytałam parę razy. Czegoś nie dostałaś? Czy chodzi o to, że po prostu miał być jakiś karton? A może zapakowali to w tych dwóch? Sprecyzuj dokładnie, o co chodzi. Może zadzwoń do kuriera, bo możliwe, że się pogubił i zapomniał tego kartonu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Przepraszam za słaby opis . Zamówiłam łóżko z materacem od jednego sprzedawcy i ciągnik od drugiego . Z łóżka miały być trzy kartony przyszły dwa zaginął materac . Na śledzeniu ta paczka z materacem od 3 grudnia ma nadany numer ale nie przekazana kurierowi . Jak kurier przyjechał zdjął paczki i że 220 zł do zapłaty zapłaciłam pojechał . Myślałam że to są 3 paczki z łóżka bo cena podobna była w domu chce zobaczyć materac otwieram a tam ciągnik . Dzwonię do kuriera i mówię że musiała zajść pomyłka bo nie wziął pieniędzy za łóżko tylko aby za ciągnik i nie ma od łóżka materaca . Zatrzymał się sprawdził na samochodzie i w systemie i mówi że tylko to było i do zapłaty tyle co wziął i reszta ok . Sprzedawca nie odbiera . Dziś rozpakowałam łóżko żeby złożyć bo materac mam ze starego jeszcze i dobrze że tak wyszło łóżko obszczypane po brzegach wkręty za długie przechodzą na drugą stronę stelaż wygięty w łuk no poprostu gorzej wygląda jak stare.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
A ten sprzedawca to z Allegro?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Tak z allegro . Za późno zetknęłam na komentarze o sprzedającym bo dużo osób się skarży.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Konto usunięte
|
To możesz rozpocząć spór. Allegro w tym pomaga. Dwa razy korzystałam z takiej opcji. Tylko, że to może trochę potrwać. Ale warto. Sprzedający musi odpowiedzieć.
Jeśli to firema, to jest jeszcze rzecznik praw konsumenta. Możesz też zrezygnować z zakupu w ciągu 14 dni. Ale odesłanie łóżka to raczej duży koszt. Jeśli jest popsute, to trzeba reklamować. Edytowane przez c794f3216fa96d344d93a9c8b507d0f47f8f8180_61da25c290477 Czas edycji: 2018-12-14 o 14:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Tylko jeszcze w tym rzecz że ja za te łóżko nie płaciłam . Kurier że wszystko ok . A z firmą kontaktu brak. Także stratna na szczęście nie jestem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Konto usunięte
|
Czyli te 220 zł zapłaciłaś tylko za ciągnik?
Nawet jeśli, to i tak trzeba się skontaktować ze sprzedawcą. Najlepiej zrobuić zdjęcia łóżka i poprosić, żeby wybrał, jak masz mu to odesłać- albo żeby sam przysłał po to kuriera. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Tak zapłaciłam tylko za ciągnik . W poniedziałek wieczorem pisałam do sprzedawcy przez allegro dzwoniłam co dzień kilka razy cisza. Wczoraj jak te łóżko zobaczyłam w jakim jest stanie napisałam że albo odstąpi od płatności i tego materaca nie chce ( bo inni kupujący pisali że materace są poplamione żółte jak używane) albo niech przysyła po nie kuriera bo na swój koszt nie mam zamiaru go wysylac
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:14.