|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Jak wyrownac kolor
Mam obecnie zrobione blond ombre po nieudanym balejazu wykonanym przez moja poprzednia fryzjerke. Mialam zrobione za jasne pasma, balejaz byl za gesty i do tego jasniej mialam przy skorze glowy, a konce ciemniejsze. Obecna fryzjerka zrobila mi ombre uprzedzajac, ze na tych jasniejszych pasmach kolor moze sie wyplukiwac i faktycznie tak bylo, ale wyszedl w sumie efekt fajnego sombre. Naturalnie jestem szatynka, moje wlosy maja tendencje do lapania cieplych barw (nawet popielate farby wymywaly sie do cieplych odcieni). Teraz odbylam druga wizyte u nowej fryzjerki, aby bardziej rozjasnic wlosy, bo niestety nabieraja mocno zlocisto-rudej barwy. Niestety po tamtym balejazu rozjasniacz nie lapie rowno wlosow. Od spodu mam pasmo wlosow bardzo jasne, prawie biale, a z wierzchu moze juz nie tak bardzo rudawe, ale cieple, mocno zlociste pasma. Nie moge zaplesc warkocza, ani zrobic wysokiego kucyka, bo wtedy bardzo widac te biale pasma, wyglada to nieciekawie. Moja fryzjerka powiedziala, ze jedynym wyjsciem byloby teraz mocniejsze rozjasnienie tych rudawych pasm, aby wyrownac kolor, ale ja nie chce takich bardzo jasnych wlosow:-( probowalam fioletowych szamponow, ale tych rudawych pasm mi w ogole nie rozjasniaja ani nie ochladzaja za to te bardzo jasne przybieraja szarawy odcien. Liczylam, ze te najjasniejsze pasma mi zzolkna z czasem, ale jak na zlosc nie zolkna, sa dalej platynowe. Co robic w takim wypadku? Bo obawiam sie, ze faktycznie jedynym wyjsciem jest mocniejsze rozjasnienie tych ciemniejszych pasm, ale ja sie bede zle czula w tak jasnym kolorze. Poza tym ombre tez bedzie nieciekawie wygladalo z tak jasnymi koncami.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak wyrownac kolor
Te białe włosy najpewniej są wytrawione, zupełnie nie ma w nich pigmentu po rozjaśnianiu więc nie zrobią się żółte. Jedyna opcja to próbować je zapigmentować. Ewentualnie możesz spróbować maski ze złotym pigmentem.
Wysłane z mojego G3212 przy użyciu Tapatalka
Każdy problem da się rozwiązać, o ile ma się odpowiednio duży plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy? FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Dot.: Jak wyrownac kolor
Nie uzywam juz w ogole fioletowych szamponow i nie sa juz takie biale jak byly. Zastanawia mnie tylko dlaczego tylko tu od spodu takie sa? Czy ta poprzednia fryzjerka jak robila balejaz to za dlugo mi trzymala rozjasniacz w tym miejscu czy co? Na czym dokladnie polega pigmentacja? Nie chcialabym znowu wracac do ciemnych wlosow, bo dobrze sie czuje w ombre.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:54.