|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
[Problem]Dziewczyna stała się inna, nie okazuje uczuć ani nic
Cześć, Przychodzę tutaj z problemem z którym borykam się już od jakiegoś czasu. Wydawało mi się, że uda mi się samemu to rozwiązać, ale się myliłem... Natomiast przedstawię naszą historię. Ja mam 20 lat(w tym roku 21), ona 19 lat (w tym roku 20). Jesteśmy razem od ponad 9 miesięcy, ona studiuje - ja nie. Jest z innego miasta i przyjechała tutaj studiować. Na samym początku było nam super, codziennie się spotykaliśmy, bawiliśmy się razem, chodziliśmy wszędzie razem, byłem jej pierwszym partnerem łóżkowym itd.
Ona pochodzi z "porządnej rodziny", co niedziele do kościoła, co weekendowe obiady przy wielkim stole z całą rodziną itp. Ja natomiast pochodzę z dosyć... patologicznej rodziny - w sensie takim ojciec alkoholik(nie raz miałem całą twarz obitą, ale teraz to już jemu się stawiam i on kończy źle jak dojdzie do takiej sytuacji), całe życie pod górkę i radzenie sobie samemu. Natomiast przejdę do sedna sprawy. Od jakiegoś czasu(3/4 miesięcy) zaczeła się dziwnie zachowywać, kompletnie nie okazywać mi uczuć, nie mówić mi, że mnie kocha - wiadomo o co chodzi. ZERO jakiegokolwiek okazywania miłości.(Nawet jak z nią rozmawiam na temat tego, to ona mówi, że nie lubi się przytulać i że "co, cały czas mam ci dawać buzi?" a na początku naszego związku co chwile się przytulała oraz dawała tak zwane "buzi" - wiem, może to zabrzmić głupio, ale no... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: [Problem]Dziewczyna stała się inna, nie okazuje uczuć ani nic
Ten związek już umarł. Stałeś się korespondencyjnym kolegą, jak jej się zachce popisać. Co Ty chcesz ratować? Dziewczyna poszła swoją drogą. Odpuść. I w imię czego chcesz akceptować brak seksu? To nierealne. Unieszczęśliwiasz się w imię miłości, która i tak w końcu minie i przerodzi się we frustrację, a potem nienawiść za zmarnowany czas.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Ty musisz skończyć ten związek, bo ona się tego nie dotknie dopóki nie znajdzie nowego faceta.
Wiem że boli, ale musisz. Poza tym jak po 9 msc się wypaliło to albo nie pasowaliście do siebie, albo zrobiłeś jakąś straszną głupotę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ona już cię nie kocha. Zasługujesz na lepsze traktowanie w związku, przykro mi. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Autorze, wiem że Ci ciężko, ale ten związek umiera śmiercią naturalną. Dziewczyna odkochała się, może poznała innego, a może dała się przegadać ojcu, że Wasze pochodzenie z "różnych światów" dyskwalifikuje Cię na starcie. Tak czy siak, ona już Cię nie kocha. Wyjdź z tej sytuacji z twarzą i zakończ tę farsę- przy okazji dasz sobie szansę na znalezienie prawdziwej miłości.
So in America when the sun goes down and I sit on the old broken-down river pier watching the long, long skies over New Jersey (...), I think of Dean Moriarty, I even think of Old Dean Moriarty the father we never found, I think of Dean Moriarty.” |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Już za samą tamtą akcję z tym kolegą z akademika powinieneś jej zasadzić soczystego kopa i pogonić ze swojego życia. Taka prawda. Myślisz, że jakby jej udało się zaprosić do siebie tego faceta i się do niego zbliżyć to by się wahała czy Cię zostawić, czy nie? Wątpię.
Na tę chwilę wygląda to tak, że ona jest z Tobą tylko dlatego, że nie chce być sama i jak tylko pozna kogoś, na kogo "zwróci uwagę" to natychmiast pójdziesz w odstawkę. I nie miej złudzeń - jeżeli raz przystawiała się do innego to spora szansa, że było lub jest takich gości więcej, tyle, że teraz lepiej się z tym kryje. Jedyna rada na to? Zerwij z nią. A przy samym zerwaniu otwarcie powiedz jej, że masz dosyć tego, że kręci z innymi facetami na boku, że praktycznie się już nie spotykacie, że pocałunki, przytulenia, seks i inne czułości nagle stały się dla niej problemem. I tyle. Jeżeli jej zależy na Tobie to powinno ją to ocknąć i zacznie sama za Tobą biegać, żebyś dał jej drugą szansę. Jak tak będzie to możesz spróbować jeszcze raz, ale... Nie daj się łatwo ubłagać, bo jeżeli na jej pierwsze skinienie palcem wrócisz i zgodzisz się na wszystko to wdepniesz znowu w to samo. Taki scenariusz jest jednak mało prawdopodobny, więc przygotuj się na to, że te rozstanie to będzie rozstanie na dobre. Daj sobie po nim trochę czasu, ogarnij się uczuciowo, może pokombinuj jakby się wynieść od ojca alkoholika i potem poszukaj dziewczyny, która będzie Cię traktować normalnie, a nie jak zabawkę, którą można rzucić w kąt, gdy tylko się znudzi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:26.