|
Notka |
|
Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Czy moja błona została przebita?
Mam 18 lat i z moim chłopakiem planujemy w tym miesiącu przeżyć nasz pierwszy raz. Przedwczoraj uznaliśmy, że 'sprawdzimy' jak bardzo będę musiała się rozciągnąć. Włożył mi dosłownie sam czubek, ponieważ nie chcieliśmy jeszcze przebijać mojej błony i tak jak sądziliśmy było to dla mnie bolesne. Kilka godzin później tego samego dnia na mojej bieliźnie zauważyłam brązowawą wydzielinę; taką typową dla śluzu wymieszanego z krwią. Te brązowawe upławy utrzymują się aż do teraz, na szczęście nie jest ich dużo, ale boli mnie troszkę podbrzusze. Teraz moje pytanie; czy możliwe, że błona została przebita lub naderwana? Dodam, że biorę tabletki anty i jestem 4 dni przed okresem, jednak nigdy wcześniej nie zdarzały mi się przed nim takie plamienia. Te brązowe upławy i ból to sprawa błony dziewiczej czy raczej naruszenia mocno ukrwionej przed okresem macicy? Z góry dziękuję za odpowiedzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
BAN stały
|
Dot.: Czy moja błona została przebita?
Sadze ze nikt z użytkowników nie ma na podorędziu szklanej kuli za pomocą której mógłby wykonać Ci badanie ginekologiczne
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
BAN stały
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
Naderwana, ale nie przejmuj się, w Japonii albo w Chinach od dawna są spraye które zrobią Ci nową
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Plamienie mogą świadczyć o zbliżającym się okresie. Wątpię, żeby przebił błonę całkowicie, bo jak sama napisałaś - nie wszedł całkowicie. Co najwyżej mógł tylko ją delikatnie naruszyć (stąd też ból). Poza tym nie zawsze przebijanie błony wiążę się z krwawieniem.
Poza tym jeśli plamienia będą się utrzymywać przez jakiś czas, zawsze możesz iść na wizytę do ginekologa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:54.