Czy moja błona została przebita? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Seks

Notka

Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2019-07-11, 14:20   #1
Klara20122
Przyczajenie

Czy moja błona została przebita?

Mam 18 lat i z moim chłopakiem planujemy w tym miesiącu przeżyć nasz pierwszy raz. Przedwczoraj uznaliśmy, że 'sprawdzimy' jak bardzo będę musiała się rozciągnąć. Włożył mi dosłownie sam czubek, ponieważ nie chcieliśmy jeszcze przebijać mojej błony i tak jak sądziliśmy było to dla mnie bolesne. Kilka godzin później tego samego dnia na mojej bieliźnie zauważyłam brązowawą wydzielinę; taką typową dla śluzu wymieszanego z krwią. Te brązowawe upławy utrzymują się aż do teraz, na szczęście nie jest ich dużo, ale boli mnie troszkę podbrzusze. Teraz moje pytanie; czy możliwe, że błona została przebita lub naderwana? Dodam, że biorę tabletki anty i jestem 4 dni przed okresem, jednak nigdy wcześniej nie zdarzały mi się przed nim takie plamienia. Te brązowe upławy i ból to sprawa błony dziewiczej czy raczej naruszenia mocno ukrwionej przed okresem macicy? Z góry dziękuję za odpowiedzi
Klara20122 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-07-11, 15:38   #2
edan84
BAN stały

Dot.: Czy moja błona została przebita?

Sadze ze nikt z użytkowników nie ma na podorędziu szklanej kuli za pomocą której mógłby wykonać Ci badanie ginekologiczne
edan84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-07-11, 20:02   #3
f8c2d375a73595a7890227cbb2d3acee309191de_62181c3c5fcdf
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Klara20122 Pokaż wiadomość
Mam 18 lat i z moim chłopakiem planujemy w tym miesiącu przeżyć nasz pierwszy raz. Przedwczoraj uznaliśmy, że 'sprawdzimy' jak bardzo będę musiała się rozciągnąć. Włożył mi dosłownie sam czubek, ponieważ nie chcieliśmy jeszcze przebijać mojej błony i tak jak sądziliśmy było to dla mnie bolesne. Kilka godzin później tego samego dnia na mojej bieliźnie zauważyłam brązowawą wydzielinę; taką typową dla śluzu wymieszanego z krwią. Te brązowawe upławy utrzymują się aż do teraz, na szczęście nie jest ich dużo, ale boli mnie troszkę podbrzusze. Teraz moje pytanie; czy możliwe, że błona została przebita lub naderwana? Dodam, że biorę tabletki anty i jestem 4 dni przed okresem, jednak nigdy wcześniej nie zdarzały mi się przed nim takie plamienia. Te brązowe upławy i ból to sprawa błony dziewiczej czy raczej naruszenia mocno ukrwionej przed okresem macicy? Z góry dziękuję za odpowiedzi
Błona dziewicza u różnych kobiet może różnie wyglądać (zawsze natomiast jest w niej otwór lub kilka, bo jakby miało przebiegać krwawienie menstruacyjne) być mniej lub bardziej podatna na rozciąganie/przerywanie. Tylko ginekolog może ci podpowiedzieć jak sprawy mają się u ciebie, ale właściwie jakie to ma znaczenie? Forma twojej błony nie świadczy ani o twojej wartości, ani nie musi mieć większego wpływu na jakość penetracji. Plamienia natomiast mogą mieć związek z hormonami lub być zwiastunem krwawienia z odstawienia (jeśli bierzesz antykoncepcje hormonalną to nie masz okresu).

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
f8c2d375a73595a7890227cbb2d3acee309191de_62181c3c5fcdf jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-07-11, 20:12   #4
eae41177eb364e60e3fe3d47289b23a1b4ea3858_5d8e9471c90a4
Konto usunięte

Naderwana, ale nie przejmuj się, w Japonii albo w Chinach od dawna są spraye które zrobią Ci nową

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
eae41177eb364e60e3fe3d47289b23a1b4ea3858_5d8e9471c90a4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-08-08, 22:04   #5
Tokami_
Raczkowanie

Plamienie mogą świadczyć o zbliżającym się okresie. Wątpię, żeby przebił błonę całkowicie, bo jak sama napisałaś - nie wszedł całkowicie. Co najwyżej mógł tylko ją delikatnie naruszyć (stąd też ból). Poza tym nie zawsze przebijanie błony wiążę się z krwawieniem.

Poza tym jeśli plamienia będą się utrzymywać przez jakiś czas, zawsze możesz iść na wizytę do ginekologa
Tokami_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Seks

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości