|
Notka |
|
Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochaj± gotowaæ. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy siê wiedz± jak przyrz±dziæ najlepsze na ¶wiecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 21
|
Czy warzywa mro¿one s± bezpieczne? (i inne dania mro¿one)
Hejka, zastanawia mnie wasze zdanie na ten temat.
Warzywa mro¿one s± bardzo wygodne - ogólnodostêpne, tanie i szybkie w przygotowaniu - wydaj± siê fajn± opcj±, zw³aszcza dla studentek. Ale czy s± bezpieczne dla naszego zdrowia ? Nie ukrywam, ¿e do napisania tego posta sk³oni³o mnie przebyte zatrucie pokarmowe... ju¿ kilkukrotnie... w³a¶nie po mro¿onkach. Je¶li mro¿onki s± przechowywane w odpowiednich warunkach w sklepie/magazynie to pewnie s± zdrowe i bezpieczne dla cz³owieka... dlatego ostatnio sprawdzam po ró¿nych sklepach stan mro¿onek.... w ka¿dym ze sklepów by³y takie rodzaje/sztuki mro¿onek, które nienadawany siê do spo¿ycia... dlaczego ? bo by³y w formie sklejonych bry³ lodu - co oznacza, ¿e produkt by³ ponownie zamro¿ony, a to jest równoznaczne z namno¿eniem siê niebezpiecznych dla zdrowia bakterii (nawet ¶miertelnych). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 16
|
Dot.: Czy warzywa mro¿one s± bezpieczne? (i inne dania mro¿one)
Ale to nie jest wina tego, ¿e z mro¿onkami jest co¶ nie tak tylko tego, ¿e kto¶ niem±dry nie potrafi ich przechwywaæ
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 21 322
|
Uwielbiam mro¿onki i nigdy mi siê nic po nich nie dzia³o. Ale oczywi¶cie staram siê zwracaæ uwagê na to, czy nie s± zmro¿one w bry³ê lodu, przeterminowane itp. Czêsto kupujê mro¿on± fasolkê, czy warzywa na patelniê w Biedronce, Lidlu i Aldi. Dla mnie to najpraktyczniejsza forma.
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 21 322
|
Ale po jakiej¶ konkretnej mro¿once, czy po ró¿nych? Od razu dostawa³a¶ jakich¶ sensacji ¿o³±dkowych?
![]() |
#5 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 11
|
Mro¿onki s± bardzo fajn± opcj± na obiad. Czemu warzywa mia³by byæ jakie¶ inne skoro to tak samo jak w³o¿ysz bigos do zamra¿arki i odmrozisz po pó³ roku.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:58.