|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Kochane, które są pewniejsze siebie..
Hej laski
![]() Pisze z prośbą o radę.. Otóż jak poradziłyście sobie ze wzrostem samooceny? Otóż dzisiejsza sytuacja pozostawiła mi wiele do myślenia.. Byłam na basenie ze swoim chłopakiem w jacuzzi.. Wchodza jakieś młode dziewczyny z wyciętym strojem, które podkreślały ich kragłości. Mój chłopak no co mam powiedzieć.. SPOJRZAŁ SZCZEGÓLNIE NA HM.. BIUST Ja ze swoim nie mam co się porównywać.. Mimo, że słyszę od obcych osób ze jestem atrakcyjna.. Jak ja to zobaczyłam to najpierw zrobiłam jemu aferę.. Potem próbowałam pogadać. Ale on... ze nie rozumie o co mi chodzi. Na mnie też tak patrzy, a nawet lepiej.... I czy ma się oglądać za facetami? No w sumie ma rację. Jest to dobry chłopak. Wiem, że mnie kocha. I też wiem, że gdybym była pewna siebie to nawet nie ruszyło by mnie to.. Spojrzał to spojrzał bo było na co i tyle.. Tymczasem ja już zalamka.. Myślę, że jestem do bani itd.Wiem jak to brzmi, ale bardzo chciałabym popracować nad tym.. Ale jak ![]() ![]() ![]() PS. W łóżku u nas super... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kochane, które są pewniejsze siebie..
Żyje w przekonaniu, że będąc z ukochanym/ukochaną nie trzeba obłapiać wzrokiem innych. Bo o ile się spojrzy "o ktoś wchodzi", a "gapię się", jest znaczna różnica.
|
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
No to nie było gapienie się. Tylko spojrzał że ktoś wchodzi no i wzrok poleciał trochę niżej heh
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() 2 Jeśli po jednej akcji spadla Ci samoocena, to jest to problem. Samoocena to nie jest coś, co spada po jednej akcji. I to tylko wzrok... Co możesz zrobić Żyć po swojemu. Facet to nie wyrocznia. Dopoki nie znajdziesz wartości w sobie to masz przekichane, tym bardziej, że wzrok faceta w stronę innej JUŻ działa tak a nie inaczej. Możesz podejść do tego na spokojnie, Ty też zwracasz uwagę na innych facetów więc pozwól na to facetowi. I bez awantur, bo się zmienisz w Karynę
|
|
|
|
|
|
#5 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez 0f78e7ab4a87196fb8e6ee2746a5f35dfd845f1c_5ee6abf249ce5 Czas edycji: 2019-01-19 o 20:59 |
||
|
|
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
No akurat taki strój na basen gdzie biust się wylewa... Przykuwa uwagę. Tylko pozazdrościć.
Ja wiem ze to problem we mnie. Gdyż spotykając się z innym facetem miałam dokładnie to samooooo. Poza tym jak idziemy ulica.. To też spojrzy tam tu.. Nawet na dziadków innych przechodniów.. . Wiadomo to mnie nie boli. Dopiero takie sytuacje jak te. Akurat jak idzie ze mną za rękę itd. To nie obraca się za innymi. Żeby też nie zacząć z tematu.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Aleksiaaleksia1 Czas edycji: 2019-01-19 o 21:08 |
|
|
|
|
#7 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
A z byciem wzrokowcem to nie ma nic wspólnego. Podział na wzrokowców, słuchowców etc. ma związek ze sposobami przyswajania wiedzy. Jedne osoby uczą się na zasadzie analizy wizualnej bo to bardziej do nich trafia. Nie ma to związku z naturą buraków którzy patrzą się na cudze miejsca intymne, bo kobieta w stroju kąpielowym działa na nich tak bardzo, że przekraczają granice dobrego smaku. W ogóle tłumaczenie tego tym, że " gapienie się taksujące na biust, tyłek i nogi to u nich bezwiedne. Tak samo jak oglądanie się za laskami. Po prostu tak mają" wzbudza u mnie takie obrzydzenie, że to aż niepojęte. Ogółem, obrzydliwe. Ludzie z klasą wiedzą jak się zachować na publicznym basenie. I potrafią się ogarnąć z gapieniem na ludzi - czy to ładni ludzie, z ładnym ciałem, czy nieładni ludzie z nieładnym ciałem. ---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ---------- Aha i nie daj sobie wmówić, że problem leży w tobie. Bo ja kompleksów tego typu nie mam, ale gdybym odczuła, że mój facet zbyt intensywnie wodzi wzrokiem za ciałem innego człowieka w stroju kąpielowym, uznałabym, że nie umie się zachować. Niezależnie od tego czy patrzałby się na krągłe pośladki czy deformację ciała, to po prostu niestosowne i tak się nie robi. Więc masz prawo się czuć dziwnie. |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
No właśnie. Żeby też tak nie odebrać. To nie było wgapianie się itd. Tylko spojrzeć spojrzał. Natomiast potem mnie przytulal itd..
|
|
|
|
#10 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Raczkowanie
|
No ja rejestruje takie spojrzenia. Bo sama mam kompleksy jeśli chodzi o takie miejsca. Nawet gdy nie ma chłopaka w pobliżu a widzę.. Kraglosci u kobiet mam dolaaa
|
|
|
|
#12 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Raczkowanie
|
Tak. W łóżku jest super..
|
|
|
|
#14 |
|
BAN stały
|
To ja nie wiem z czym ty w końcu do nas przychodzisz. Mamy ci biust zoperować? Bo jak ci mówimy, że zachował się niestosownie, to nie przyjmujesz tego do wiadomości.
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale ja pytam o to jak Ty się przy nim czujesz, a nie jak jest wam w łóżku.. |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Raczkowanie
|
Ojeju coś przykuło wzrok to spojrzał, nie doszukuj się w tym niczego osobistego. Mi też często tak wzrok ucieka na coś co przyciąga wzrok. Miał specjalnie odwrócić głowę? Wie, że masz kompleks na punkcie piersi?
|
|
|
|
#17 | |
|
Raczkowanie
|
Moje pytanie nie było aby oceniać czy chłopak zachował się dobrze źle itd. Tylko do osób, którym udało się podwyższyć samoocenę. I jak to zrobili
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#18 |
|
BAN stały
|
No miedzy innymi przez zerwanie kontaktow z toksycznymi ludzmi przez ktorych czulam sie gorzej bo zachowywali sie w taki sposob ze moja samoocena byla podkopana.
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#21 |
|
Raczkowanie
|
Sytuacja jest taka że jestem z chłopakiem 5 lat. Kocham go najbardziej na świecie. Wiem że on mnie też. I przez takie spojrzenia.. Mam zerwac z nim?
Natomiast kiedy ja patrzę na chłopakow z klatami wyrzezbionymi itd. Mój chłopak Też spojrzy i tyle.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#22 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Gdybyś miała kompleks, to byś miała kompleks i napisałabyś, że masz mały biust i cierpisz. Tymczasem ty przyszłaś z innym problemem, bo boli cię, że facet patrzy na biusty innych. No to się nie wiem, zdecyduj o czym rozmawiamy. |
|
|
|
|
|
#23 |
|
BAN stały
|
jesteś atrakcyjna masz udany seks. Ogarnij się.
![]() A czemu uważasz że aby być ładna musisz mieć koniecznie wielkie balony? Mnie podobają się mniejsze piersi, wg mnie sylwetka jest bardziej dziewczęca i młodzieńcza, smukła (zakładam że mówimy o zgrabnej figurze), większy dekolt jest powabny ale nie wulgarny, a duże biusty kojarzą mi się z mamuśkami.
Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2019-01-19 o 21:47 |
|
|
|
|
#24 |
|
Konto usunięte
|
a według mnie facet nie zrobił nic złego. jesli mu ufasz, miedzy wami jest okej, to to spojrzenie wam nie zagraża. sama się oglądam za atrakcyjnymi ludźmi, nieważne czy jestem w związku czy nie.
|
|
|
|
|
#25 |
|
BAN stały
|
A ja się nie patrzę na rozebranych ludzi pożądliwym wzrokiem, w ogóle jakimkolwiek wzrokiem, bo po prostu oni mogą nie mieć ochoty być tak intensywnie oglądani. Jak chcę pooglądać kogoś nago, to sobie odpalam w internecie co trzeba. Na basenie nie lampię się na cudzą rzeźbę, bo nie.
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ale nie o tym jest mowa w tym wątku... |
|
|
|
|
|
#27 |
|
BAN stały
|
No jednak o tym jest wątek, o tym, że facet patrzał się na biust kobiety na basenie a autorka zrobiła mu awanturę.
|
|
|
|
|
#28 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#29 |
|
Konto usunięte
|
Zerknięcie jest naturalnym odruchem i możesz bić chłopa o to - niczego i tak nie zmienisz. Co innego jawne gapienie się przed dłuższy czas lub ponowne zerkanie na tą samą kobietę. Ale jeden wzrok i od razu opanowanie się nie jest niczym złym i najlepiej to przemilczeć. Robiąc o to awantury wychodzisz na zakompleksioną laskę która się boi że obca baba zabierze jej chłopa - słabe.
Zaznaczam że nie czytałem całości i nie dociekam, czy zerknął czy jawnie gapił, mówię jak to wygląda ogólnie u mnie. Jeśli wasz związek jest dobry, nie ma awantur i tym podobnych to się takimi sytuacjami nie przejmuj. Zgadzam się z paulą. |
|
|
|
|
#30 |
|
Zakorzenienie
|
To bardzo dziwne bo mój nigdy tak nie robił i nie robi. Owszem czasem patrzy na ludzi, na kobiety i mężczyzn, ale tak normalnie, nigdy nie zwróciłam uwagi, żeby wgapiał się w jakąś dziewczynę. Myślę, że nie tylko może być to niekomfortowe dla autorki, ale i dla tych obcych dziewczyn. Czuję obrzydzenie do mężczyzn, którzy w taki sposób się zachowują i gapią, więc też z pewnością nie chciałabym się umawiać z takim mężczyzną.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:09.

Ja ze swoim nie mam co się porównywać.. Mimo, że słyszę od obcych osób ze jestem atrakcyjna.. Jak ja to zobaczyłam to najpierw zrobiłam jemu aferę.. Potem próbowałam pogadać. Ale on... ze nie rozumie o co mi chodzi. Na mnie też tak patrzy, a nawet lepiej.... I czy ma się oglądać za facetami? No w sumie ma rację. Jest to dobry chłopak. Wiem, że mnie kocha. I też wiem, że gdybym była pewna siebie to nawet nie ruszyło by mnie to.. Spojrzał to spojrzał bo było na co i tyle.. Tymczasem ja już zalamka.. Myślę, że jestem do bani itd.