|
Notka |
|
Studia Miejsce dla osób, które są zainteresowane studiami. Chcesz dowiedzieć się jak wygląda życie studenckie? Dołącz do nas, podziel się doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
zmiana kierunku? zostać czy nie?
Witam Was,
Jestem studentką na 1 roku, niedługo zbliża się koniec 1 semestru. Niestety nie pod pasował mi ten kierunek i wiem że będę miała z nim problemy, a jest już za późno na zmianę, więc chciałabym zacząć od nowa od przyszłego roku na innym kierunku. Moje pytanie jest takie co robić czy zostać do końca? Może zaliczę 1 semestr to się okaże, czy zrezygnować od razu. Tylko nie wiem co mam ze sobą zrobić przez te pół roku. Czy macie jakieś dla mnie rady? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: zmiana kierunku? zostać czy nie?
Zalicz co się da, zawsze możesz potem przepisać ocenę jeśli powtórzy się jakiś przedmiot.
![]() |
![]() |
#3 |
BAN stały
|
A co to za kierunek? Co chcesz po nim robić?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
jeżeli będziesz mogła na nowym kierunku przepisać jakieś przedmioty to bym została.
jak nie i jesteś na 100% zdecydowana, że chcesz zmieniać studia to nie ma sensu tam siedzieć. możesz w tym czasie iść do pracy na pełen etat i trochę sobie odłożyć. z drugiej strony pierwszy semestr na studiach często jest najmniej ciekawy, bo jest dużo przedmiotów, które po prostu trzeba zaliczyć żeby iść dalej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Co rozumiesz przez zostac do konca? Napisac licencjat z tego kierunku? Oczywiscie, ze nie, to marnowanie czasu.
Zrob sobie pol roku przerwy (ale nie rezygnuj formalnie aż do czerwca - legitymacja sie przydaje :P), idź do pracy (o ile nie pracujesz), od wrzesnia zaczniesz cos innego. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:29.