|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
KRAKÓW - Nauka tańca - pierwszy taniec
Czy możecie polecić jakieś szkoły tańca w Krakowie gdzie wraz z narzeczonym będziemy mogli nauczyć się tańczyć? Chcielibyśmy specjalnie stworzoną choreografie pod "naszą" piosenkę ...
Ogólnie ciekawi mnie rejon Ronda Matecznego.... |
|
|
|
|
#2 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: KRAKÓW - Nauka tańca - pierwszy taniec
Cytat:
W tej okolicy!
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Przyczajenie
|
Mogę polecić przesympatyczna i cierpliwa instruktorke tańca Martyne. Ona ćwiczy w ladies fitness http://www.lejdisfitnessclub.pl/index-5-kontakt.html ja i mój mąż naprawdę nie jesteśmy lwami parkietu a dzięki niej nasz taniec bardzo dobrze nam wyszedł
byliśmy na 4 lekcjach ii martyna stworzyła dla nas fajny i nieskomplikowany układ.
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
eee nie wiem czy bym w to wierzyła.... To chyba jakiś spam. 3 posty .... i do tego to miejsce znajduje sie na Hucie..... Autorka chyba nawet nie przeczytala pytania.... |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Przyczajenie
|
Przepraszam, chcialam tylko pomóc, bo byłam z niej zadowolona. To były zajecia indywidualne i umawialiśmy sie z Martyną na konkretny dzien i godzinę. Co do cen to nie pamietam juz dokładnie, bo wydatków bylo sporo przed weselem, ale chyba bylo to 70 zl za zajecia. Chyba najlepiej tam zadzwonić i zapytać o tą konkretną instruktorkę.
|
|
|
|
|
#8 |
|
Przyczajenie
|
ale po co się napinać? moim zdaniem najzwyklejszy taniec, taki jak potraficie jest najlepszy, bo jak odstrzelicie taniec z gwiazdami to nikt na parkiet potem nie wyjdzie... a byłam na weselu salsowym i szkoda gadać... 3 pary tańczyły, reszta się bała wyjść
![]() |
|
|
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
No mi tam nie zależy na tańcu z gwiazdami ale chciałabym jakiś prosty tanieć który by opowiadał "nasza historię"
|
|
|
|
|
#10 |
|
Przyczajenie
|
to Wasze własne umiejętności będą najbardziej autentyczne.
|
|
|
|
|
#11 |
|
Przyjaciółka KWC
|
Co do Martyny która prowadzi lekcje w Hucie to ja też polecam, uczyła nas i naszych znajomych, lekcje indywidualne. My skończyliśmy na dwóch, ale jakoś poszło z tym tańcem.
![]() Wcześniej chodziliśmy do szkoły Skalskich na Salwatorze, bylismy średnio zadowoleni, zrobiliśmy 1 stopień kursu i nie poszliśmy na kolejny. 6 par na sali a instruktor niespecjalnie zwracał uwagę czy popełniamy błędy czy robimy dobrze, tak jakby chciał 'odbębnić'. Ale może źle trafiliśmy, bo mają dużo pozytywnych opinii w internecie. Plus duży, że akceptują kartę Multisport.
|
|
|
#12 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A coś w okolicach rona matecznego ? Huta to stanowczo za daleko... ktoś może zna to miejsce ?? http://www.ananday.pl/ Edytowane przez lovela5 Czas edycji: 2013-01-05 o 01:56 |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Przyjaciółka KWC
|
Niestety, ja nie pomogę z okolicami Matecznego.
|
|
|
#14 |
|
Przyczajenie
|
Mogę zaproponować szkołę tańca Prima Dance. Jest to na Wadowickiej 3, więc dość niedaleko od ronda. Co prawda nie chodziliśmy na kurs 'pierwszego' tańca, ale na ekspresowy podstawowy kurs tańca towarzyskiego, czyli 8 godzin w 1 miesiąc. Naszym instruktorem był Tomek i były to lekcje grupowe. Dla mojego narzeczonego taniec towarzyski to jedna z ostatnich rzeczy, których chciałby się nauczyć
Skończyliśmy kurs i nic nie pamiętamy, ale lekcje były ok i planujemy je powtórzyć. Ceny nie są może super extra, ale honorują multisporty etc. .
Edytowane przez 2ska Czas edycji: 2013-01-17 o 08:47 |
|
|
|
|
#15 |
|
Raczkowanie
|
My również zastanawiamy się nad kursem. Zależy nam raczej aby nauczyć się w miare zgranie tańczyć, żeby nie było tzw. deptania stóp
Codzinnie przejeżdżam ul. Wielicką i tam jest szkoła tańca. Znajduję się obok urzędu. Ale nie byłam tam więc nic o niej nie mogę powiedzieć.
|
|
|
|
|
#16 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, zdecydowanie polecam stronę http://gdzietanczyc.pl/
Możecie tam znaleźć szołę tańca w konkretnym rejonie i od razu sprawdzić, czy zajmują się tańcem dla nowożeńców. A i dodatkowo możecie poczytać opinie innych. O Krakowie nic nie wiem, więc to jedyny sposób w jaki mogę pomóc. |
|
|
|
|
#17 |
|
Przyczajenie
|
Hej
my jesteśmy tydzień po ślubie, tańczyliśmy walca do muzyki z "Nocy i dni". Może brzydko się chwalić, ale wyszło nam świetnie! A strasznie się baliśmy, bo mąż nie umiał, a przede wszystkim nie lubił tańczyć. I pomijając fakt, że mąż wymiótł pierwszy taniec :p to jeszcze czuł się bardzo rozluźniony podczas reszty wesela, ze wszystkimi tańczył i chyba nawet trochę to polubił Dlatego mogę polecić z czystym sumieniem naszą nauczycielkę - Martynkę. Możecie ją znaleźć na facebooku wpisując Martyna Taniec (lub mail: m.naukatanca@wp.pl ). Wymyśliła nam fajny, pasujący do nas układ i tak nam dawała w tyłek, że wyszło fantastycznie No i atmosfera na zajęciach była taka, że nawet mężowi chciało się na nie chodzić
|
|
|
|
|
#18 |
|
Zakorzenienie
|
Może ja z Drugiej strony ku przestodzę:
szukałam na korepetycję z tańca... i znalazłam Pana Grzybka niby fajnie nas uczył ( 2 na 1) potem mieliśmy umówić się nakolejne lekcję Umówiliśmy się i nie przyszedł przepraszał OK każdemu się może zdarzyć, umówilam się na kolejną lekcję i co dzonie dzwonie potwierdził godzine i co zaś nas olał. Bez przyczyny ... nawet nie powidaomił że go nie będzie. Straciliśmy NERWY CZAS I KASE NA PARKJING Ponadto nie polecam AKADEMI tańca na topolowej: grupowych weekendowych Pani uczyła wszystkiego za szybko, za dużo i mało się przykładała ciągle patrzyła na zagarek i reklamowała płyty DVD porażka za taką usługę netrwy 120 zł ( 3 godziny).
|
|
|
#19 |
|
Przyczajenie
|
Cześć, ja mogę polecić szkołę dancefloor. Chodziliśmy tam z już obecnym mężem ;D na kurs dla narzeczonych, a potem wzięliśmy kilka lekcji indywidualnych już do wybranej muzyki
Nie chcieliśmy nic skomplikowanego więc instruktor ułożył nam fajny, prosty układ i wszystko na szczęście się udało ;D
|
|
|
|
|
#20 |
|
Przyczajenie
|
Moim zdaniem, najlepsze jest MARTYNKA z fitness Lejdis Club...
![]() my wlasnie chodzimy do Martynki, daje wycisk i widac już efekty ! szczerze polecam
|
|
|
|
|
#21 |
|
Przyczajenie
|
Jeszcze jakieś sugestie? My też szukamy czegoś fajnego (najlepiej okolice Starego Miasta lub Podgórze/Kazimierz).
"Rzeczy niemożliwe wykonujemy od ręki, cuda zajmują nam najwyżej godzinę." „…śmierci się nie boję, dalej niosąc naręcza pragnień jak spalonych róż…" Krzysztof Kamil Baczyński http://tenwyjatkowydzien.wordpress.com/ --> Żeby dzień ślubu nie był najgorszym koszmarem
|
|
|
|
|
#22 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() podzwońcie po szkołach
|
|
|
|
#23 |
|
Przyczajenie
|
Ja też polecam Martynę! Za super atmosferę na lekcjach oraz jej indywidualne i profesjonalne podejście, które potrafi dostosować do moich umiejętności i postępów.
Naprawdę bardzo fajna i pełna pozytywnej energii instruktorka. |
|
|
|
|
#24 |
|
Przyczajenie
|
My z narzeczonym jesteśmy w trakcie kursu u pana Tomka w Primadance na Wadowickiej i z czystym sercem mogę polecić. Pomimo tego że obydwoje byliśmy zieloni pan dopasował taniec do tego co się uda z nas wykrzesać, przy tym bardzo sympatyczny, bez sztucznego dystansu.
|
|
|
|
|
#25 |
|
Raczkowanie
|
To jest kolejna sprawa, którą musimy z narzeczonym załatwić. Dobrze, że zarejestrowałam się na forum, bo widzę, że mogę tutaj liczyć na dobre rady doświadczonych w temacie osób
|
|
|
|
|
#26 |
|
Przyczajenie
|
Martyna jest świetnym nauczycielem.
Trafiliśmy do niej po paru zajęciach na kursie grupowym, który z każdymi zajęciami zniechęcał nas do tańca i odbierał z niego jakąkolwiek przyjemność. Martyna w miły, rzeczowy i cierpliwy sposób przedstawiła nam tajniki przydatnych kroków, ułożyła efektowną i dopasowaną do naszych możliwości choreografię i sprawiła,że każda godzina lekcji uciekała nie wiadomo gdzie. Bałam się,że będzie mi wstyd za moją niewiedzę. Nigdy w życiu! To dziewczyna pełna pasji i miłości, do tego, co robi. Mieliśmy szczęście ją poznać. Super trener, super człowiek 100% satysfakcji, zdjęcia i/lub filmik wkrótce . Dziękujemy! Ściskamy - Gosia & Kuba Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2019-06-19 o 15:43 Powód: link |
|
|
|
|
#27 |
|
Przyczajenie
|
Również polecam Martynę! xx
Ta dziewczyna ma naprawdę świetne podejście do uczniów. Na zajęciach panuje wspaniała atmosfera, nie ma niepotrzebnego stresu. Jej wskazówki są konkretne i zrozumiałe. Ćwiczyliśmy to, co sprawiało nam trudność, aż do wytrenowania. Układ, który zatańczyliśmy był dostosowany do naszych możliwości. To był nasz pierwszy kurs tańca w życiu, nigdy wcześniej nie tańczyliśmy przed publicznością, a Martyna pomogła nam przygotować się zarówno technicznie, jak i psychicznie. I pięknie wszystko wyszło! I w ogóle to równa z niej babka
Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2019-06-19 o 15:44 Powód: link |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#28 |
|
Przyczajenie
|
Zapraszam serdecznie zarówno początkujących, jak i tych pragnących podszkolić swoje dotychczasowe umiejętności na lekcje tańca w centrum Krakowa, na profesjonalnej sali tanecznej. Nauka pierwszego tańca począwszy od wejścia na parkiet do zejścia, tańca towarzyskiego i użytkowego. Możliwość wyboru tańca (walc angielski, tango, walc wiedeński, foxtrot, quicstep, samba, cha cha, rumba, jive, taniec użytkowy: discofox) lub kombinacji. Tłumaczę również jak zgrabnie poruszać się po parkiecie oraz jak prowadzić partnerkę. Lekcje prowadzi tancerka tańca towarzyskiego klasy B.
xxx Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2019-06-19 o 15:44 Powód: dane |
|
|
|
|
#29 |
|
Przyczajenie
|
Na naukę I tańca też polecam bardzo Martynę, ale i innych tańców też podszkoli żeby nie było stresu. Doradzi, ułoży choreografie dostosowaną do umiejętności, podpowie co do czego tańczyć- czyli do konkretnego utworu. A na zajęciach jest naprawdę bardzo sympatycznie, widać że wkłada w to całą siebie i chce żeby jak najlepiej wyszło -nawet mało uzdolnionym
|
|
|
|
|
#30 |
|
Przyczajenie
|
a my polecamy studio pierwszy taniec na grzegórzeckiej https://www.facebook.com/PierwszyTaniecPL/
byliśmy tam w weekend na bezpłatnych warsztatach dla narzeczonych, genialnie prowadzonych! bardzo dużo się nauczyliśmy w krótkim czasie i atmosfera luźna. dla jednych plus dla innych minus, to że w okolicy centrum krakowa |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ceremonia i tradycja ślubna, weselna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:34.

W tej okolicy!

byliśmy na 4 lekcjach ii martyna stworzyła dla nas fajny i nieskomplikowany układ.