|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Psycholog - tej samej płci czy innej, starszy czy młodszy
Jak w temacie...
Jak wybrać psychologa? Lepiej w podobnym wieku, czy też starszego czy młodszego? Tej samej płci czy innej? ![]() Czy w ogóle jest sens chodzić do psychologa? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Psycholog - tej samej płci czy innej, starszy czy młodszy
Myślę, że kluczowe jest to, żeby ubierał granatowe sukienki - niezależnie od płci.
Ludzie więcej analizy wkładają w zamówienie kebaba online z dostawą ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
A skąd my mamy wiedzieć, przy którym poczujesz się lepiej? ;O Przecież to indywidualna kwestia. Dodatkowo, kieruj się przede wszystkim opiniami. Popytaj na forach, spotted.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Na opiniach się kiedyś nieźle przejechalam przy wyborze psychoterapeuty. Nie mam pojęcia, jakim cudem ta pani miała świetne opinie, mnie ani trochę nie podpasowala. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Śnięta Mucha
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
To, że jakaś wizażanka woli wysokie psycholożki w okularach i w przedziale wiekowym 38-45 w żaden sposób ci nie pomoże. Ważne jest to, z czym ty się będziesz najlepiej czuła. No i kwalifikacje tej osoby i jej podejście, a nie to co ma w metryce czy w gaciach.
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Jeżeli istnieje taka potrzeba, to oczywiśie jest sens - tak jak jest sens pójść do lekarza, kiedy coś cię boli. W doborze psychologa najwazniejsze jest jego wykształcenie w interesującej cię kwestii np jeśli podejrzewasz, że masz zaburzenia odżywiania to zwróć się do kogoś, kto ma wpisany fakultet z tego wlasnie tematu lub wpisuje się on w jego zainteresowania naukowe (np napisał coś na ten temat) - wszystkie kwalifikacje powinny być wypisane na stronie danego specjalisty i na znanym lekarzu. Płeć i wiek nie powinien być istotny - chyba, że wynikałby z twojego poczucia komfortu rozmawiania o danej sprawie (mi osobiście niezręcznie rozmawiałoby się o sprawach selsualności z mężczyzną). Warto też spojrzeć na nurt teoretyczny, w którym pracuje dany psycholog, bo nie każdy pasuje każdemu - ale to już dłuższy temat, gdybyś chciala dopytac o to, to zapraszam na priv
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Tylko mężczyźni w wieku 38 lat.
Trzeba zmieniać co roku, ale warto. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
mi by to było bez różnicy, ale rozumiem, że dla kogoś może być inaczej i może czuć się skrępowany przy psychologu np. przeciwnej płciu. ale to indywidualne, każdy ma inne preferencje. ważne, żeby był kompetentny.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
jestę wieszczę
|
Ja wybrałam kobietę, ponieważ było to dla mnie istotne. Miałam spore problemy z rozmową z mężczyznami, więc wolałam nie wkładać dodatkowo wysiłku w walkę z nieśmiałością, skoro i tak terapia była kawałem wyczerpującej pracy.
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną ![]() Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Heh, na pewno nie ma ogólnych wytycznych
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Wydaje mi się, by spotykać się z takim, który rozumie nasz problem. Np. swego czasu znajoma miała problem z zajściem w ciążę i zaczęła rozważać in vitro. Ponieważ kwestia nieposiadania dzieci, gdy bardo się ich pragnie odbija się na psychice, dziewczyna zaczęła chodzić do psychologa. Okazało się, że był to fanatyk anty in vitro. Każdy może prywatnie mieć swoje zdanie i nawet, jeśli je wyrazi, powinien to zrobić jakoś delikatnie. A tu babka zaczęła wieszać na nią psy. Tak więc wydaje mi się, że powinna być to osoba, z którą fajnie Ci się będzie rozmawiało i nie będziesz czuł się oceniana... Swoboda i zrozumienie, to chyba podstawa.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:27.