Lista 3 rzeczy i czy ktoś się orientuje gdzie to kupić ?
Podobno w tych czasach jest największa dostępność najrozmaitszych ubrań nie tylko modnych obecnie ale też retro, ja mam co do tego wątpliwości. Poniżej przykłady 3 rzeczy (chodzi o męskie rzeczy), takie jak z lat 80/90, których od dawna bezskutecznie szukam, są to najzwyklejsze rzeczy bez udziwnień, które kiedyś można było kupić bez problemu za grosze a dzisiaj ich brakuje:
1. Klasyczne niebieskie jeansy jak tzn. 100% bawełny, prosty krój, bez fabrycznych przetarć tzn. całe w jednolitym kolorze, jasnoniebieskie albo takie pełno niebieskie, zdjęcie w załączniku. Teraz wszędzie tylko takie przecierane z białymi plamami i paskami na udach i w kroku, zazwyczaj jakiś granat albo grafit, okropnie mi się to nie podoba.
2. Prosta czarna bluza bez kaptura (załącznik), swobodna i ciepła z twardej tkaniny z przewagą poliesteru. Teraz wszędzie obcisłe i elastyczne z przewagą bawełny i przez to cienkie, średnio w takiej ciepło późną jesienią/zimą.
3. Klasyczna katana, tak jak spodnie - jasnoniebieska, 100% bawełny i cała w jednolitym kolorze bez "designerskich" przetarć ani innych udziwnień. Jest też zdjęcie w załączniku.
Katanę czasami muszę sprowadzać na ebay'u z USA, autentyk z tamtych czasów i zabulić niemałą kasę. Bluzy noszę zmechacone a spodnie jestem zmuszony łatać i cerować bo od lat nie mogą znaleźć takich a do tych nowomodnych się nie przekonam.
Chodzicie po różnych sklepach i grzebiecie w ciuchach (ja nie mam cierpliwości a na allegro czy gdzieś indziej tylko sobie napsuję nerwów przewalając setki rzeczy które mi się nie podobają by ostatecznie nie znaleźć tego o co mi chodzi) i może orientujecie się gdzie szukać takich rzeczy ?
|