|
Notka |
|
Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Jak zrobić... tutorial ;)
Może nie tyle jak zrobić tutorial sam w sobie, ale w czym go zrobić? Może orientujecie się, czy jest jakiś specjalny program do stworzenia schematów biżuterii koralikowej?... chodzi mi o to, żeby nie robić zdjęć krok po kroku, tylko schematy, z takimi "technicznymi" rysunkami koralików i ich łączenia. Dziewczyny koralikujące zapewne wiedzą o co mi chodzi, takie tutoriale można znaleźć na zagranicznych blogach beaderek. Te tutoriale wyglądają tak, jakby były tworzone w jakimś programie, koraliki danego typu na schemacie wyglądają tak samo, są równiutkie, odstępy między nimi są takie same itd.
Szukam w googlach, ale jak bym nie kombinowała z wpisaniem hasła, to znajduje mi albo same tutoriale jak zrobić biżuterię... albo jakieś superprofesjonalne programy do modelowania 3D, przydatne dla złotników chyba... Schemat weraph na wachlarze jest bliski temu, o co mi chodzi ![]() ![]()
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Jak zrobić... tutorial ;)
http://3dbeading.com/diagram_instruc...kscape/1.shtml
Bez obrazy, ale szukania w Google powinni chyba uczyć w szkole, 5s szukania.
Mój wątek Edytowane przez kageki Czas edycji: 2012-05-30 o 09:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Ooo, dzięki! chyba zabrakło mi słowa "diagram"
![]() A jeśli chodzi o Twój komentarz, to moim osobistym zdaniem pierwsza jego część przeczy drugiej, ale rozumiem, że nie było to zamierzone ![]()
Edytowane przez pctrx Czas edycji: 2012-05-30 o 10:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Bo to nie ma być obraźliwe tylko faktycznie stwierdzenie. W podstawówce uczą obsługi Worda czy innych bzdetów, a najważniejszej rzeczy nie uczą. Jak nie będziesz umiała Worda, a będziesz umiała sobie wyszukać do niego tutorial to jesteś w domu.
![]()
![]() |
#5 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Do tutka na wachlarze (i na kaboszon) użyłam programu JSPerles, jest staaaarutki, nie można w nim rysować kołek, ale ma paletę koralików i można w nim robić kroki (tj, nie trzeba za każdym razem rysować od nowa). W wachlarzach faktycznie rysowałam ręcznie, ale w kaboszonie już nie ![]() Niestety nie pamiętam skąd go mam, bo wersja od producenta nie chciała mi działać:/ ale możne to kwestia sprzętu?
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=524265 Moj wąteczek wizazowy ![]() http://koralikowaweraph.blogspot.com/ Moja koralikowa strona ![]() Edytowane przez weraph Czas edycji: 2012-05-31 o 08:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Za moich czasów nie było informatyki w podstawówce... za to gdy poszłam do liceum, okazało się, że nasz nauczyciel informatyki wielu rzeczy nauczył się ode mnie, głównie związanych z internetem
![]() Nie mam problemu z szukaniem w google, to było jakieś zaćmienie, nie wpadłam na szukanie pod hasłem diagram - zabrakło mi słowa ![]() ![]() Edit: Ooo, Weronika! a wiesz, nie pisałam do Ciebie, bo właśnie nie do końca jest to o co mi chodziło... ale bardzo podoba mi się to co piszesz, że są te "kroki". To całkiem zmienia sprawę. Dzięki za info ![]() ![]()
Edytowane przez pctrx Czas edycji: 2012-05-31 o 08:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Kittzy
|
Cytat:
Jeżeli ktoś poczuł się urażony to jest to obraza... Nie każdy ma tyle lat co ty. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:08.