|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Natura czasem krzywdzi.
Hej, mam problem mianowicie spotykam się z pewnym meżczyzną nazwijmy go Patryk on ma 24 lata ja 21. Patryka poznałam na tinderze 4 miesiące temu, mamy wiele wspólnych zainteresowań, miło nam sie rozmawia, nigdy nie ma niezręcznej ciszy, zawsze znajdujemy jakiś temat na rozmowę często chodziliśmy do kina czy na jakieś inne wyjścia. Do czasu kiedy Patryk zaproponował przedstawienie mnie swoim rodzicą, mają na niego wielki wpływ zwłaszcza matka. Podczas obiadu u jego rodziców rozmawialiśmy m.in. o jego młodszym rodzeństwie jak to sie dobrze uczy itp. Nagle w żarcie padl temat ciekawe jak my wychowamy swoje i nastała niezręczna cisza, Patryk powiedział że z tym może być problem i też się zaśmiał, jego matka nie, i powiedziała "ale jak to??" a on że nie teraz przy obiedzie. I jest urodziłam się jako mężczyzna jestem na hormonoterapii 3 lata, nie mam męskiego głosu wyglądam normalnie jak kobieta mam zmienione dane. Po obiedzie odprowadził mnie, i wrocił do domu rodziców gdzie POWIEDZIAŁ to swojej matce, że urodziłam się jako meżczyzna założę się że ona jakoś wywarła na nim presje. Później odpisał mi że co do dzieci to jego matka ma trochę racji chcę być ojcem itp naprawdę ☠☠☠☠a? Dobrze wiedział z kim sie wiażę. Od tego czasu znacząco ogranicza ze mną kontakt ja nie wiem co ona mu zrobiła groziła czy co. Jest mi strasznie przykro bo wiem że to jest totalnie moja wina że nie mogę mieć dzieci no ale co ja mogę zrobic? Wydawał się wyjatkowy wczesniejsi faceci widzieli we mnie tylko "egzotyczny obiekt seksualny" on był inny nie przeszkadzało mu to kim sie urodziłam był czuły, wyrozumiały mieliśmy tyle wspólnych tematów... Nie wiem już co robić, jest mi bardzo przykro.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Natura czasem krzywdzi.
Wiesz co... to jest jak z każdym odrzuceniem... To zawsze bardzo boli, jak się w kimś zakochamy, a on nas odrzuca, bez względu na powód i okoliczności tak naprawdę. Nie ma na to chyba lekarstwa, trzeba starać się traktować to jak potknięcie i iść dalej przed siebie. Skoro ktoś Cię tak potraktował, to znaczy, że po prostu nie kochał... A takich ludzi nie chcemy, prawda?
Będzie dobrze, głowa do góry! Zajmuj się czymś, co lubisz, wróć do swoich małych rytuałów, żeby nie mieć czasu na tęsknotę i myślenie o kimś, kto nie jest tego wart. Z czasem będzie coraz lepiej, a jak poznasz kogoś nowego i się zakochasz, to już w ogóle, bajka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
No trudno widocznie to nie ten
Ludzie często się odkochuja ,zmieniają zdanie takie życie Pogodz się z jego decyzja i szukaj dalej szczęścia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
A gdybyś była kobietą od urodzenia i nie mogła mieć dzieci?
Trzeba szukać dalej, przecież to nie twoja wina. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Nie wiem, jestem już tym zmęczona nigdy nie zapomne jak jeden facet nie przeczytał całego bio i na spotkaniu mnie opluł i wyśmial jak sie dowiedział. Od tego momentu mam zawsze obawe. Na razie zrobię sobie dłuuugą przerwę w randkowaniu może nie każdemu jest dane mieć drugą połówkę, dzięki za podniesienie na duchu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brak jeszcze edukacji jeśli chodzi o takie tematy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Przecież są inne możliwości, np. adopcja, in vitro. Jasne, że to trudniejsze, ale możliwe. Wydaje mi się, że gdyby naprawdę kochał, to ewentualnie pomyślałby o którejś z tych opcji.
Trzymaj się ciepło. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
Wiadomo o co chodzi, nie o rodzenie tylko kim była wcześniej.
Ale ten facet wiedział od początku o sprawie tak? I dopiero jak powiedział matce to się zmienił? Cóż, po pierwsze to moim zdaniem o takich rzeczach mówić się nie powinno (kogo to obchodzi?), a po drugie skoro tak nim steruje to nie ma czego żałować. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
Widać facetowi nie zależało aż tak. Nie powinien zdradzać szczegółów matce.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Też nie rozumiem, po kiego grzyba mówił.
Co było a nie jest, nie pisze się w rejestr. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Jakie "kochał" skoro facet rzekomo (bo wątek wydaje mi się mega trollowy) poznany 4 miesiące wcześniej. I in vitro kogo?
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
[1=f284c48a05423b409a451c4 db0eed2c1276616e1_6008c42 88f43f;86780567]Wiadomo o co chodzi, nie o rodzenie tylko kim była wcześniej.
Ale ten facet wiedział od początku o sprawie tak? I dopiero jak powiedział matce to się zmienił? Cóż, po pierwsze to moim zdaniem o takich rzeczach mówić się nie powinno (kogo to obchodzi?), a po drugie skoro tak nim steruje to nie ma czego żałować.[/QUOTE] Mieszkam we Wrocławiu "Patryk" zmienił się o 180 stopni po rozmowie z jego rodzicami. Studiuje, nie mam "dolnej" operacji bo to koszt 35k pln a ja nie mam bogatych rodziców nawet jak ją w przyszłości zrobię to żeby nie czuć się winna, będe informować o swojej przeszłości. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jego rodzina nie musi przecież wiedzieć. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#15 |
BAN stały
|
Dla mnie burak od samego początku, po wafla obcej dla ciebie kobiecie opowiadał całą twoją historię medyczną?! Mógł skończyć na temacie, że nie możesz mieć dzieci bo nie i tyle NIEZALEŻNIE OD POWODU CO ON SIĘ JEJ SPOWIADA Z TWOICH PRZYPADŁOŚCI MEDYCZNYCH, aż się zdenerwowałam. Pajac, dobrze wyszło. Szukaj dalej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
bo matka to dla niego bliska osoba. Ja też plotkuję z własną matką o innych ludziach.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A partner to nie jest bliska osoba? No nie wiem, jak mi ktoś przekazuje delikatne informacje o sobie, to nie plotkuję o nich z nikim.
![]() |
![]() |
#18 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Femme fatale
|
Cytat:
On to wiedział, powiedziałaś mu o swojej przeszłości i nikt inny nie musiał wiedzieć, nie powinien ''donosić'' o tym swojej matce, ale cóż, mleko się rozlało. Widać nie był Ciebie wart, zupełnie niedojrzały i niepoważny facet. Jednego niewartego uwagi mniej. Jeśli nie masz z nim kontaktu już to nie przeżywaj. Początki są ciężkie, ale poznasz kogoś kto będzie Ciebie wart i tego co mu powiesz o sobie. Szkoda czasu na takiego gościa. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
lubi eks swojego męża
|
Moja matka też była mi szalenie bliska i też mówiłam jej wiele intymnych szczegółów - ale na SWÓJ temat. Nie wyobrażam sobie, że miałabym jej opowiadać o tym, że np. mój partner został w dzieciństwie obrzezany, bo ta sprawa jej w żaden sposób nie dotyczy. Równocześnie sama nie chciałabym żeby mój aktualny mąż wynosił takie intymne informacje, i jeśli zrobiłabym sobie waginoplastykę a on, bez konsultacji ze mną, opowiedziałby o tym całej swojej rodzinie, to bym go wystawiła za próg. Nie wszyscy muszą wiedzieć o mnie wszystko, a zwłaszcza nie muszą znać mojej pełnej historii medycznej.
A to i tak przecież lekki kaliber. W przypadku zmiany płci dochodzi jeszcze możliwość, że te informacje wpadną w niepowołane ręce i pojawi się ryzyko ostracyzmu, szantażu, agresji.
![]() |
#21 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Kij z nim. Poza tym facet nieszczególnie lotny skoro kwestia posiadania dzieci mu przyszła na myśl dopiero jak mamusia zaczęła jęczeć o wnuki. Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:23.