Natura czasem krzywdzi. - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2019-05-04, 22:43   #1
TeZycieBoli
Przyczajenie

Natura czasem krzywdzi.

Hej, mam problem mianowicie spotykam się z pewnym meżczyzną nazwijmy go Patryk on ma 24 lata ja 21. Patryka poznałam na tinderze 4 miesiące temu, mamy wiele wspólnych zainteresowań, miło nam sie rozmawia, nigdy nie ma niezręcznej ciszy, zawsze znajdujemy jakiś temat na rozmowę często chodziliśmy do kina czy na jakieś inne wyjścia. Do czasu kiedy Patryk zaproponował przedstawienie mnie swoim rodzicą, mają na niego wielki wpływ zwłaszcza matka. Podczas obiadu u jego rodziców rozmawialiśmy m.in. o jego młodszym rodzeństwie jak to sie dobrze uczy itp. Nagle w żarcie padl temat ciekawe jak my wychowamy swoje i nastała niezręczna cisza, Patryk powiedział że z tym może być problem i też się zaśmiał, jego matka nie, i powiedziała "ale jak to??" a on że nie teraz przy obiedzie. I jest urodziłam się jako mężczyzna jestem na hormonoterapii 3 lata, nie mam męskiego głosu wyglądam normalnie jak kobieta mam zmienione dane. Po obiedzie odprowadził mnie, i wrocił do domu rodziców gdzie POWIEDZIAŁ to swojej matce, że urodziłam się jako meżczyzna założę się że ona jakoś wywarła na nim presje. Później odpisał mi że co do dzieci to jego matka ma trochę racji chcę być ojcem itp naprawdę ☠☠☠☠a? Dobrze wiedział z kim sie wiażę. Od tego czasu znacząco ogranicza ze mną kontakt ja nie wiem co ona mu zrobiła groziła czy co. Jest mi strasznie przykro bo wiem że to jest totalnie moja wina że nie mogę mieć dzieci no ale co ja mogę zrobic? Wydawał się wyjatkowy wczesniejsi faceci widzieli we mnie tylko "egzotyczny obiekt seksualny" on był inny nie przeszkadzało mu to kim sie urodziłam był czuły, wyrozumiały mieliśmy tyle wspólnych tematów... Nie wiem już co robić, jest mi bardzo przykro.
TeZycieBoli jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-05-04, 23:29   #2
578537b29e2e39e1d6e3dc9dfc9821e485b809af_62f97e73ceb2a
Konto usunięte

Dot.: Natura czasem krzywdzi.

Wiesz co... to jest jak z każdym odrzuceniem... To zawsze bardzo boli, jak się w kimś zakochamy, a on nas odrzuca, bez względu na powód i okoliczności tak naprawdę. Nie ma na to chyba lekarstwa, trzeba starać się traktować to jak potknięcie i iść dalej przed siebie. Skoro ktoś Cię tak potraktował, to znaczy, że po prostu nie kochał... A takich ludzi nie chcemy, prawda?

Będzie dobrze, głowa do góry! Zajmuj się czymś, co lubisz, wróć do swoich małych rytuałów, żeby nie mieć czasu na tęsknotę i myślenie o kimś, kto nie jest tego wart. Z czasem będzie coraz lepiej, a jak poznasz kogoś nowego i się zakochasz, to już w ogóle, bajka
578537b29e2e39e1d6e3dc9dfc9821e485b809af_62f97e73ceb2a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-05-04, 23:45   #3
7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014
Konto usunięte

No trudno widocznie to nie ten
Ludzie często się odkochuja ,zmieniają zdanie takie życie
Pogodz się z jego decyzja i szukaj dalej szczęścia
7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-05-05, 00:41   #4
Limonka2738
Zakorzenienie

A gdybyś była kobietą od urodzenia i nie mogła mieć dzieci?

Trzeba szukać dalej, przecież to nie twoja wina.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Top secret Uczestnik ściśle tajnego rządowego programu badań nad eksperymentalną szczepionką na malarię.
Limonka2738 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-05-05, 10:24   #5
TeZycieBoli
Przyczajenie

Nie wiem, jestem już tym zmęczona nigdy nie zapomne jak jeden facet nie przeczytał całego bio i na spotkaniu mnie opluł i wyśmial jak sie dowiedział. Od tego momentu mam zawsze obawe. Na razie zrobię sobie dłuuugą przerwę w randkowaniu może nie każdemu jest dane mieć drugą połówkę, dzięki za podniesienie na duchu.
Stary 2019-05-05, 10:28   #6
Limonka2738
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TeZycieBoli Pokaż wiadomość
Nie wiem, jestem już tym zmęczona nigdy nie zapomne jak jeden facet nie przeczytał całego bio i na spotkaniu mnie opluł i wyśmial jak sie dowiedział. Od tego momentu mam zawsze obawe. Na razie zrobię sobie dłuuugą przerwę w randkowaniu może nie każdemu jest dane mieć drugą połówkę, dzięki za podniesienie na duchu.
No w Polsce (tutaj mieszkasz?) nie jest łatwo i wiem to z pierwszej ręki.

Brak jeszcze edukacji jeśli chodzi o takie tematy.

Top secret Uczestnik ściśle tajnego rządowego programu badań nad eksperymentalną szczepionką na malarię.
Stary 2019-05-05, 10:36   #7
kotyksiazki
Raczkowanie

Przecież są inne możliwości, np. adopcja, in vitro. Jasne, że to trudniejsze, ale możliwe. Wydaje mi się, że gdyby naprawdę kochał, to ewentualnie pomyślałby o którejś z tych opcji.

Trzymaj się ciepło.
kotyksiazki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2019-05-05, 10:36   #8
f284c48a05423b409a451c4db0eed2c1276616e1_6008c4288f43f
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Limonka2738 Pokaż wiadomość
A gdybyś była kobietą od urodzenia i nie mogła mieć dzieci?
Wiadomo o co chodzi, nie o rodzenie tylko kim była wcześniej.

Ale ten facet wiedział od początku o sprawie tak? I dopiero jak powiedział matce to się zmienił? Cóż, po pierwsze to moim zdaniem o takich rzeczach mówić się nie powinno (kogo to obchodzi?), a po drugie skoro tak nim steruje to nie ma czego żałować.
f284c48a05423b409a451c4db0eed2c1276616e1_6008c4288f43f jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-05-05, 10:46   #9
jalouse
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kotyksiazki Pokaż wiadomość
Przecież są inne możliwości, np. adopcja, in vitro. Jasne, że to trudniejsze, ale możliwe. Wydaje mi się, że gdyby naprawdę kochał, to ewentualnie pomyślałby o którejś z tych opcji.

Trzymaj się ciepło.
Jakie in vitro? Chyba, że in vitro surogatki.
jalouse jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-05-05, 10:55   #10
Vanir410
Wtajemniczenie

Widać facetowi nie zależało aż tak. Nie powinien zdradzać szczegółów matce.
Vanir410 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-05-05, 10:58   #11
Limonka2738
Zakorzenienie

Też nie rozumiem, po kiego grzyba mówił.

Co było a nie jest, nie pisze się w rejestr.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2019-05-05, 11:19   #12
Ellen_Ripley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kotyksiazki Pokaż wiadomość
(...)
Jakie "kochał" skoro facet rzekomo (bo wątek wydaje mi się mega trollowy) poznany 4 miesiące wcześniej. I in vitro kogo?
Stary 2019-05-05, 11:37   #13
TeZycieBoli
Przyczajenie

[1=f284c48a05423b409a451c4 db0eed2c1276616e1_6008c42 88f43f;86780567]Wiadomo o co chodzi, nie o rodzenie tylko kim była wcześniej.

Ale ten facet wiedział od początku o sprawie tak? I dopiero jak powiedział matce to się zmienił? Cóż, po pierwsze to moim zdaniem o takich rzeczach mówić się nie powinno (kogo to obchodzi?), a po drugie skoro tak nim steruje to nie ma czego żałować.[/QUOTE] Mieszkam we Wrocławiu "Patryk" zmienił się o 180 stopni po rozmowie z jego rodzicami. Studiuje, nie mam "dolnej" operacji bo to koszt 35k pln a ja nie mam bogatych rodziców nawet jak ją w przyszłości zrobię to żeby nie czuć się winna, będe informować o swojej przeszłości.
Stary 2019-05-05, 11:44   #14
Limonka2738
Zakorzenienie

Cytat:
Mieszkam we Wrocławiu "Patryk" zmienił się o 180 stopni po rozmowie z jego rodzicami. Studiuje, nie mam "dolnej" operacji bo to koszt 35k pln a ja nie mam bogatych rodziców nawet jak ją w przyszłości zrobię to żeby nie czuć się winna, będe informować o swojej przeszłości.
Faceta tak.

Ale jego rodzina nie musi przecież wiedzieć.

Stary 2019-05-05, 16:14   #15
patusiaa23
BAN stały

Dla mnie burak od samego początku, po wafla obcej dla ciebie kobiecie opowiadał całą twoją historię medyczną?! Mógł skończyć na temacie, że nie możesz mieć dzieci bo nie i tyle NIEZALEŻNIE OD POWODU CO ON SIĘ JEJ SPOWIADA Z TWOICH PRZYPADŁOŚCI MEDYCZNYCH, aż się zdenerwowałam. Pajac, dobrze wyszło. Szukaj dalej.
patusiaa23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-05-05, 18:37   #16
Elfir
Zakorzenienie

bo matka to dla niego bliska osoba. Ja też plotkuję z własną matką o innych ludziach.

Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy.
T.Pratchett
Elfir jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-05-05, 18:56   #17
Limonka2738
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elfir Pokaż wiadomość
bo matka to dla niego bliska osoba. Ja też plotkuję z własną matką o innych ludziach.

A partner to nie jest bliska osoba?

No nie wiem, jak mi ktoś przekazuje delikatne informacje o sobie, to nie plotkuję o nich z nikim.

Stary 2019-05-05, 19:09   #18
jalouse
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Elfir Pokaż wiadomość
Moja matka tez jest dla mnie bliską osobą, ale nie informuję jej o intymnych sprawach mojego męża.
jalouse jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-05-06, 13:22   #19
MsN
Femme fatale

Cytat:
Hej, mam problem mianowicie spotykam się z pewnym meżczyzną nazwijmy go Patryk on ma 24 lata ja 21. Patryka poznałam na tinderze 4 miesiące temu, mamy wiele wspólnych zainteresowań, miło nam sie rozmawia, nigdy nie ma niezręcznej ciszy, zawsze znajdujemy jakiś temat na rozmowę często chodziliśmy do kina czy na jakieś inne wyjścia. Do czasu kiedy Patryk zaproponował przedstawienie mnie swoim rodzicą, mają na niego wielki wpływ zwłaszcza matka. Podczas obiadu u jego rodziców rozmawialiśmy m.in. o jego młodszym rodzeństwie jak to sie dobrze uczy itp. Nagle w żarcie padl temat ciekawe jak my wychowamy swoje i nastała niezręczna cisza, Patryk powiedział że z tym może być problem i też się zaśmiał, jego matka nie, i powiedziała "ale jak to??" a on że nie teraz przy obiedzie. I jest urodziłam się jako mężczyzna jestem na hormonoterapii 3 lata, nie mam męskiego głosu wyglądam normalnie jak kobieta mam zmienione dane. Po obiedzie odprowadził mnie, i wrocił do domu rodziców gdzie POWIEDZIAŁ to swojej matce, że urodziłam się jako meżczyzna założę się że ona jakoś wywarła na nim presje. Później odpisał mi że co do dzieci to jego matka ma trochę racji chcę być ojcem itp naprawdę ☠☠☠☠a? Dobrze wiedział z kim sie wiażę. Od tego czasu znacząco ogranicza ze mną kontakt ja nie wiem co ona mu zrobiła groziła czy co. Jest mi strasznie przykro bo wiem że to jest totalnie moja wina że nie mogę mieć dzieci no ale co ja mogę zrobic? Wydawał się wyjatkowy wczesniejsi faceci widzieli we mnie tylko "egzotyczny obiekt seksualny" on był inny nie przeszkadzało mu to kim sie urodziłam był czuły, wyrozumiały mieliśmy tyle wspólnych tematów... Nie wiem już co robić, jest mi bardzo przykro.
Nie powinien matki informować o Twoich sprawach, czy kim kiedyś byłaś jak i o waszych wspólnych planach. Wg mnie ten koleś był mamisynkiem i trzymał się kurczowo spódnicy mamusi, ew. również niedojrzały emocjonalnie, co chodzi i donosi albo skarży dorosłej osobie, a on sam dorosły facet!

On to wiedział, powiedziałaś mu o swojej przeszłości i nikt inny nie musiał wiedzieć, nie powinien ''donosić'' o tym swojej matce, ale cóż, mleko się rozlało.

Widać nie był Ciebie wart, zupełnie niedojrzały i niepoważny facet. Jednego niewartego uwagi mniej.

Jeśli nie masz z nim kontaktu już to nie przeżywaj. Początki są ciężkie, ale poznasz kogoś kto będzie Ciebie wart i tego co mu powiesz o sobie. Szkoda czasu na takiego gościa.
MsN jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-05-06, 13:47   #20
Hanako
lubi eks swojego męża

Moja matka też była mi szalenie bliska i też mówiłam jej wiele intymnych szczegółów - ale na SWÓJ temat. Nie wyobrażam sobie, że miałabym jej opowiadać o tym, że np. mój partner został w dzieciństwie obrzezany, bo ta sprawa jej w żaden sposób nie dotyczy. Równocześnie sama nie chciałabym żeby mój aktualny mąż wynosił takie intymne informacje, i jeśli zrobiłabym sobie waginoplastykę a on, bez konsultacji ze mną, opowiedziałby o tym całej swojej rodzinie, to bym go wystawiła za próg. Nie wszyscy muszą wiedzieć o mnie wszystko, a zwłaszcza nie muszą znać mojej pełnej historii medycznej.

A to i tak przecież lekki kaliber. W przypadku zmiany płci dochodzi jeszcze możliwość, że te informacje wpadną w niepowołane ręce i pojawi się ryzyko ostracyzmu, szantażu, agresji.
Stary 2019-05-07, 20:44   #21
f8c2d375a73595a7890227cbb2d3acee309191de_62181c3c5fcdf
BAN stały

Cytat:
Napisane przez patusiaa23 Pokaż wiadomość
Dla mnie burak od samego początku, po wafla obcej dla ciebie kobiecie opowiadał całą twoją historię medyczną?! Mógł skończyć na temacie, że nie możesz mieć dzieci bo nie i tyle NIEZALEŻNIE OD POWODU CO ON SIĘ JEJ SPOWIADA Z TWOICH PRZYPADŁOŚCI MEDYCZNYCH, aż się zdenerwowałam. Pajac, dobrze wyszło. Szukaj dalej.
D O K Ł A D N I E
Kij z nim. Poza tym facet nieszczególnie lotny skoro kwestia posiadania dzieci mu przyszła na myśl dopiero jak mamusia zaczęła jęczeć o wnuki.

Cytat:
nie ma co się chwalić swoim brakiem pomyślunku i empatii
f8c2d375a73595a7890227cbb2d3acee309191de_62181c3c5fcdf jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości