|
Notka |
|
Studia Miejsce dla osób, które są zainteresowane studiami. Chcesz dowiedzieć się jak wygląda życie studenckie? Dołącz do nas, podziel się doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Filologia Angielska tylko gdzie?
Mam na oku 3 miasta tak dokładniej Łódź, Lublin i Rzeszów.
Nie wiem za dużo uczelniach w tych miastach-Czy trudno jest się dostać?-Jaki jest poziom nauczania na poszczególnych uczelniach i tak dalej. Czekam na opinie <3 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
BAN stały
|
Dot.: Filologia Angielska tylko gdzie?
Ogólnie to najlepsze anglistyki w tym kraju są na UAM, UW i UJ, ale bez 90% z rozszerzenia tam nie wejdziesz.
Na UŁ, KUL i UMCS też filologie są całkiem przyzwoite. Progi znajdziesz w necie albo możesz zadzwonić do biur rekrutacji i zapytać. URz najsłabszy z wymienionych. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Tak z ciekawości ile mniej więcej trzeba mieć % z maturki, żeby się dostać do Łodzi i Rzeszowa?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Fililogia angielska to jest masakra. Jeśli nie znasz angielskeigo na poziomie c1/c2 i mnóstwa słówek to nawet nie ma co marnować roku nauki. Lepiej już dzisiaj szukać czegoś innego.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Przepraszam, ale moje pytanie nie dotyczyło tego. Nie rozumiem po co piszesz, jeżeli nie chcesz pomagać ludziom :E
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
BAN stały
|
Jeśli nie ma takich informacji, jakie były progi w zeszłym roku, podanych na stronie tych uczelni, to po prostu zadzwoń do działu rekrutacji i zapytaj. To nie jest jakaś tajna informacja i w większości przypadków chętnie jej udzielają.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:06.