|
Notka |
|
Targowisko: kosmetyki Targowisko: kosmetyki. Tutaj oddajemy i wymieniamy kosmetyki, których już nie używamy. Nie używasz? Oddaj! |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
wszystkiego co może przydać się po chemioterapii - WAX, Dermena, szampony, wcierki ..
Dziewczyny,
Tak się składa, że jedna z bliskich mi osób rozpoczyna w przyszłym tygodniu chemioterapię i bardzo boi się min. utraty włosów. Wymienię to co mam w swoich wątkach na szampony (Dermena itp.), wcierki (Loxon, Alpicort), odżywki (WAX, itp.) Jeśli któraś z Was ma to trudne doświadczenie za sobą będę wdzięczna także za ewentualne porady i sugestie - na przykład czy należy zacząć stosować te rzeczy od razu, czy i tak nie ograniczy to wypadania i lepiej zacząć stosować je, gdy już wypadnie to co ma wypaść? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Rozeznanie
|
Dot.: wszystkiego co może przydać się po chemioterapii - WAX, Dermena, szampony, wcie
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Dot.: wszystkiego co może przydać się po chemioterapii - WAX, Dermena, szampony, wcie
Hm,
z innych konsekwencji zdajemy sobie sprawę oczywiście, jednak podobno odrastanie można przyspieszyć, na odżywce WAX wręcz napisano że poleca się ją osobom po chemioterapii... Niemniej jednak dziękuję za merytoryczny komentarz. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Moja Mama przeszła chemioterapię. Z doświadczenia napiszę Ci pokrótce jak to wygląda. Cytostatyki, leki podawane podczas chemii, działają na szybko namnażające się komórki. Takimi komórkami są komórki rakowe, a także komórki włosów (mam tu chyba nieścisłość w nazewnictwie
![]() ![]() Pozdrawiam serdecznie i MOCNO trzymam kciuki za powodzenie leczenia! Wygracie ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Ja używam Wax, Loxon 5 % i zażywam Anacaps. Włosy powoli odrastają. Potrzeba dużo cierpliwości, no i pieniążków bo te środki tanie nie są.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, bardzo dziękuję za wszystkie odpowiedzi
![]() Póki co sprawy mają się nienajlepiej ale wierzymy, że wszystko dobrze się skończy! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Trzymaj się dzielnie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
Odświeżam wątek. Jaki szampon wzmacniający pilecicie osobie po chemioterapii?? Nie mam na myśli szamponów aptecznych typowo po chemioterapii ( uważam ,że to chwyt reklamowy). Szampon , który ma delikatny skład
Wysłane z mojego Redmi 5 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:04.