|
Notka |
|
Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Omlet Dody w Dzień Dobry Tvn :)
Dziewczynki bardzo bym was prosiła o podanie przepisu na omlet z cynamonem ( chyba) który gotowała dziś Doda
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Omlet Dody w Dzień Dobry Tvn :)
Zainteresował mnie ten omlet z cynamonem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
oj ja tez jestem bardzo ciekawa
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
jajka i cynamon?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
zaintrygowałyście mnie i poszukałam ( nie ogladałam programu wiec nie wiem co robiła Doda
![]() ![]() Omlet a la Muslee z konfiturą Autor: muslee Składniki: - 1 jajko - 1/2 szklanki 'Mąki Szymanowskiej' - płaska łyżka cynamonu - 1/2 szklanki mleka - pół opakowania serka wiejskiego light i konfitura 'Materne' leśna. Sposób przyrządzania: Do miski wbić JAJKO, dodać MLEKO i miksować trzepaczką aż zrobi się gęsta pianka. Po 5 min trzepania dodawać mąkę i cynamon i dalej trzepać aż konsystencja zrobi się wystarczająco dobra. Wylać na rozgrzaną patelnię i kontrolować, nie przypalić. Po usmażeniu i ułożeniu OMLETA na talerzu należy posmarować serkiem i na sereku rozsmarowć konfiturę (czubatą łyżeczkę). Smacznego. Mniam. >> P.S by się nasz omlet nie przypalał można dodać łyżeczkę oleju podczas trzepania. Nie wiem jak Wy ale ja wypróbuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:22.