|
Notka |
|
Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Brązowe przebarwienia, czerwone plamy, wypryski - Hormony? Ostuda?
Cześć Dziewczyny,
czy macie jakiś sposób na taką problematyczną skórę twarzy? (Załączam zdjęcie). Dodam, że brązowe plamy pojawiły się jakieś trzy lata temu i wiąże to z zażywaniem chlorelli lub suplementu na uregulowanie hormonów - jakieś fotouczulenie najprawdopodobniej. I mimo przerwania zażywania tych suplementów, plamy nie zeszły, a wręcz robiły / robią się coraz większe.. Od tego czasu staram się chronić twarz przed słońcem i używam kremu z filtrem 50, ale plamy i tak nie znikają.. Czerwone duże podskórne wypryski pojawiają się głównie przed okresem i podczas wzmożonego stresu w pracy. Plamy po nich zostają na twarzy całymi miesiącami.. Za każdą wskazówkę, jak to choć trochę złagodzić, z góry dziękuję. Ps. Dodam, że nie chciałabym się decydować na maści z rozjaśniaczami, gdyż widziałam, jakimi jasnymi wówczas plamami może się to zakończyć. Dziękuję. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Brązowe przebarwienia, czerwone plamy, wypryski - Hormony? Ostuda?
Niestety nie potrafię pomóc. Niestety zmagam się z podobnym problemem, dlatego niejako podbijam post.
:/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Idź do dermatologa. Chyba to najlepsze wyjść w tej sytuacji.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Byłam u dermatologa, ale przepisał mi maść sterydową.. a nie jestem zwolenniczką sterydów, dlatego poszukuję innych rozwiązań..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Proszę o pomoc ,
Po wykonaniu kwasu , ze spirytusem po około 2 minutach został zmyty woda z mydłem. Błąd błąd błąd wszystko .. Cera czerwona ale najgorsze co plamy przebarwienia zrobiły się prawie czarne nic tego nie przykryje - Wizyta umówiona do dermatologa . Mam pytanie czy zacznie łuszczyć się skóra i zejdą plamki , Pod nożykiem albo przetarciem małej plamki zniknęła ale czerwona plama się pojawiła o podrażnienia czy z tego powstanie gorsza plama ?? Co robić ktoś pomoże doradzi proszę nie oceniać tylko pomoc. To kawałek zdjęcia twarz po prostu tragedia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Interleukina Druga
|
Cytat:
Ciężko powiedzieć cokolwiek o tym, czy zejdzie czy zostaną ślady/blizny. Nie ma zdjęć. Ale na pewno im mniej będziesz teraz robić ze skórą tym lepiej. Daj się jej zagoić. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:06.