|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
Pokaż wyniki sondy: Jakie masz poglądy polityczne? | |||
autorytarna lewica |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 1,52% |
liberalna lewica |
40 | 60,61% |
autorytarna prawica |
3 | 4,55% |
liberalna prawica |
22 | 33,33% |
Głosujący: 66. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
BAN stały
|
Ankieta: Jakie masz poglądy polityczne?
Wiele razy kłóciliśmy się na tym forum na tematy polityczne. Pomyślałam więc, że ciekawym doświadczeniem będzie porównanie naszych poglądów politycznych.
W podziale bazowałam na chyba najbardziej znanym teście poglądów politycznych, czy politycznym kompasie, który dzieli poglądy wg dwóch skal: ekonomiczne na prawicowe i lewicowe, społeczne na autorytarne i liberalne. ![]() Cały test dostępny jest tutaj: https://www.politicalcompass.org/test (jest też wersja po polsku) Tutaj macie też bardziej swojską wersję z nosaczem: ![]() A w załączniku mój własny wynik. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ankieta: Jakie masz poglądy polityczne?
A jednak - zaznaczyłam left authoritarian, a tu left libertarian blisko Gandhi'ego. Left na pewno
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Pani Mizantrop
|
Robilam pare miesiecy temu ten test, wyladowalam mniej wiecej w samym srodku pola libertarian left zaznaczonego na zdjeciu na zielono. Moj maz (ktory sam siebie nazywa osoba konserwatywna, z czym sie nie zgadzam, ale uparty skubany jest) wyladowal niedaleko mnie, tylko nie az tak na lewo - raczej blizej srodka.
![]() |
#4 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Pani Mizantrop
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Zdecydowanie libertarian left, nie lubie gospodarczych postulatów lewicy, ale ich postulaty obyczajowe i spoleczne są mi zdecydowanie najbliższe.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
BAN stały
|
Tutaj left traktowane jest tylko ekonomicznie, więc nie możesz być libertarian left i nie popierać gospodarczych postulatów lewicy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Ok 1/3 w dół od środka wykresu i leciutko na lewo. Co nawet się zgadza, mam często dość centrystyczne poglądy na sprawy fiskalne
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
Liberalna lewica, tak sądziłam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Konto usunięte
|
Moja pozycja, ale robiłam na szybko, niektóre pytania musiałabym jeszcze przemyśleć.Załącznik 7714571
Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Pani Mizantrop
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;87802530]Liberalna lewica, tak sądziłam
![]() Mialam bardzo podobny wynik ![]()
![]() |
#12 |
Konto usunięte
|
[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;87802539]Moja pozycja, ale robiłam na szybko, niektóre pytania musiałabym jeszcze przemyśleć.Załącznik 7714571
Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Ja podobnie, tylko ciut bardziej na prawo. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Ciekawe pytania, wynik taki jak się spodziewałam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Też nie jestem mocno zaskoczona wynikiem, robiłam już kiedy ten albo podobny test.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Konto usunięte
|
W sumie to nie wiem, czy dobrze wypełniłam ten test, bo niektóre pytania traktowałam literalnie, a niektóre z dopowiedzeniem sobie.
Aczkolwiek trafiłam w kwadrat, którego się spodziewałam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Konto usunięte
|
[1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;87802620]W sumie to nie wiem, czy dobrze wypełniłam ten test, bo niektóre pytania traktowałam literalnie, a niektóre z dopowiedzeniem sobie.
Aczkolwiek trafiłam w kwadrat, którego się spodziewałam.[/QUOTE]To samo. Niektóre nie były precyzyjne i dopowiadałam sobie sens. Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
BAN stały
|
A tu mój wynik: https://www.politicalcompass.org/you...=5.63&soc=1.95
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- Też nie jestem sobą zaskoczony. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ---------- Najważniejsze że jestem w ćwiartce z Hitlerem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
BAN stały
|
Cytat:
Sam test chyba rzeczywiście jest niezły (chociaż niektóre pytania budzą wątpliwości), bo jestem relatywnie blisko PrincessMadeleine i Noane i z nimi rzeczywiście najczęściej się zgadzam. Edytowane przez megamag Czas edycji: 2020-04-29 o 14:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
BAN stały
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ---------- Nie kumam trochę pytań o seks, religie, etc. O tym czy ktoś jest prawica, lewica decyduje czy ktoś jest gospodarczo liberalny czy socjalny. A nie czy uprawiam anal, czy tylko na misjonarza. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ---------- Pytania o seks i religię umieszczają Cię na linii pionowej (poglądy społeczne). O przynależności do prawicy i lewicy decydują to poglądy gospodarcze (linia pozioma). |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Ja jestem liberalną prawicą, ale bliżej środka ekonomicznego niż skrajności.
Czyli mam poglądy skrajnie liberalne jeśli chodzi o kwestie społeczne, ale wolny rynek bardzo, bardzo ważna rzecz, jak zapracujesz, tak masz, ale przesunięte trochę do środka ze względu na pomoc dzieciom, które same sobie jeszcze nie zapracują i niepełnosprawnym, chorym, itd. EDIT. Zaznaczyłam sobie sama co mi wychodziło w takich testach zwykle, bo pytania w tym konkretnym teście były debilne i nie potrafiłam się do nich odnieść. W stylu "bogaci płacą za wysokie podatki", ale którzy bogaci, gdzie, ile te podatki wynoszą, jak działają, więc po tym pytaniu wymiękłam.
To boldly go where no man has gone before. Top secret Uczestnik ściśle tajnego rządowego programu badań nad eksperymentalną szczepionką na malarię. Edytowane przez Limonka2738 Czas edycji: 2020-04-29 o 14:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
BAN stały
|
Nadal nie kumam co mają moje poglądy do chorych dzieci, seksu pozamałżeńskiego do kompasu politycznego. To każdego indywidualna sprawa. A nie państwa.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ---------- W tych pytaniach brakowało mi odpowiedzi: mam to głęboko w dupie. Bez sensu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Prawda.
![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo niektórzy silnie wiążą takie sprawy z polityką i uważają, że prawo powinno regulować, kto z kim i co może w sypialni robić, kto śluby może brać, a kto nie, itd. itp. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
BAN stały
|
Cytat:
Albo czy homoseksualisci powinni móc brać ślub (chyba było?) - a co mi do tego? Mam to gdzieś. Albo czy aborcja powinna być legalna - znowu muszę się opowiedzieć po ktorejs że stron, gdy nie mam zamiaru. Dlatego w takich pytaniach stawialem raz na Agree a raz na Disagree. Mimo że to nieprawda, bo mam to w dupie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Śnięta Mucha
|
U mnie jakoś tak. Myślałam, że będzie bardziej na prawo i mocniej w dół.
https://www.idrlabs.com/pl/pogladow-...,7/graph.png?3
![]() |
#29 |
BAN stały
|
A, no i pytania są wzajemnie się wykluczające - chce aby każdy płacił za siebie. Także za leczenie. Więc czemu miałbym zabraniać aborcji. Ale na litość boską, nie na koszt państwa. A takiej odp nie było.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
BAN stały
|
Cytat:
Ale zgadzam się całkowicie, że brakowało odpowiedzi "mam w doopie". |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:15.