|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Spodobał mi się chłopak na Facebooku, ale nie wiem, jak zagadać. :(
Przypadkiem natrafiłam na jego profil, gdy przeglądałam komentarze na jednej stronie. Spodobał mi się na zdjęciu, ma śliczny uśmiech, przejrzałam jego profil, jest wolny i chyba samotny, bo trafiłam na jeden wpis świadczący o tym. Chciałabym do niego zagadać, ale nie wiem jak. :/ Jestem ogólnie bardzo nieśmiała, cierpię na lekką fobię społeczną, więc zawieranie nowych znajomości jest dla mnie naprawdę trudne. Byłabym bardzo wdzięczna za wszelkie rady i wskazówki. Może któraś z Was była w podobnej sytuacji?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
uparta chmura
|
Dot.: Spodobał mi się chłopak na Facebooku, ale nie wiem, jak zagadać. :(
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale może on będzie miał inne podejście. Wyślij zaproszenie, napisz. Ale ja bym taką wiadomość olała. Mimo młodego wieku nie ogarniam tego zawierania znajomości przez internet. Ja naprawdę rozumiem, że ktoś może przykuć wzrok na ulicy, wtedy widzimy jego wygląd, postawę, ogólny zarys osoby. Wchodzenie na czyjś profil i wypisywanie do niego, bo ma ładne zdjęcie jest dla mnie creepy. Ale jakoś te wszystkie portale randkowe funkcjonują, więc spróbuj. Nie znasz go, więc nawet jak cię oleje, to nie będzie wstydu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
A co on lubi i na czym się zna?? Zapytaj o cos, napisz ze prosisz o pomoc, radę, opinię. O czym on pisał na forum, że az przykuł twoją uwagę? idz tym tropem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Nie zastanawiaj się tyle nad wiadomością, bo sprawa jest relatywnie prosta: jeśli mu się spodobasz i do tego on jest wolny, to to co mu napiszesz jest bez większego znaczenia. Totalnie nie przejmuj się wypowiedzią koleżanki linkinpark powyżej, bo Ciebie nie interesują ludzie, którzy takie zaczepki olewają, tylko ta druga grupa. A Ty go nie znasz i nie wiesz jak zareaguje, w miażdżącej większości przypadków to kobiety są zagadywane, dla facetów to raczej rzadkość, więc według mnie śmiało możesz próbować.
Zagadaj o coś co Ci się spodobało na jego profilu, jakieś zainteresowania czy coś. W ostateczności możesz powiedzieć, że spodobał Ci się jego uśmiech czy coś. Upewnij się, że Twój profil również przedstawia jakieś normalne zdjęcia, w przeciwnym wypadku nie licz na odpowiedź.
![]() |
#6 | |||
Przyczajenie
|
Dziękuję Wam za wszystkie rady.
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Autorko, lajkować dziewczyny xxl może z różnych powodów, niekoniecznie dlatego, że tylko takie mu się podobają jako potencjalne partnerki. Zagadaj, nic nie tracisz. Może się okazać, że rozmowa będzie się kleiła i się umówicie, a może nie będzie. Jeżeli nie spróbujesz, to się nie przekonasz.
![]() |
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
Ja bym podpatrzyła jakie grupy i strony ma polubione. Może udziela się pod jakimi postami, spróbuj nawiązać z nim rozmowę w komentarzach. Wtedy gdy go zaprosisz do znajomych nie będziesz już randomową dziewczyną nie wiadomo skąd.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Jeśli udziela się w dyskusjach pod jakimiś postami, to może włącz się do tej dyskusji i poprzyj jego stanowisko? Potem możesz napisać do niego w wiadomości prywatnej coś w stylu:
"Cześć, jestem np. Ania, totalnie zgadzam się z twoją opinią na ten temat. To bardzo ważna sprawa. Szkoda, że inni tego nie rozumieją" Wtedy nie wyjdziesz na osobę, którą oczarował jedynie fotką profilową, ale wykażesz zainteresowanie jego charakterem, co moim zdaniem jest dużo ważniejsze i bardziej autentycznie trafia do drugiej osoby. Wtedy na pewno nie uzna Cię za łatwą/zdesperowaną, ale podobną do siebie, wartościową osobę. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:30.