Zła kondycja skóry pod oczami
Witam! Mam 23 lata i od równego roku zmagam się z pewnym problemem, który uważam za nie normalny w tym wieku, gdyż moje siostry mając lat 30 takiego nie mają. Rok temu z dnia na dzień. Pojawiły mi się tuż przy oczach takie ‚kreski’ - najprawdopodobniej to zmarszczki. Stosowałam różnych kremów, ale nic to nie dało. Jedno zagniecenia zrobiło się bardziej wyraźniejsze, a dodatkowo cała dolna powieka gdy nałożę makijaż przy ruchach mimicznych się marszczy i zostają takie dziwne ślady na makijażu. Używam kremu marki dermedic, hydrain3 hiauluro i to już od pół roku, bo był fajny i lekki, ale od paru miesięcy czuje gdy go nałożę strasznie i nienaturalne ściągnięcie, nie czuje jakby się wchłaniał,bo gdy rano wstaję i nawet umyje twarz to zaschnięty osiada na powiece i przy makijażu się roluje i wygląda tragicznie. W trakcie roku tych męczarni miałam tez przypadek schodzącej skory z powiek dolnych i również nie mam pojęcia prze co czy od tego kremu czy innego kosmetyku. Szczerze mówiąc jestem już równy rok zrozpaczona i nie wiem co dalej z tym mam z tym zrobić. Czy ktoś miał może podobny problem? I co by mi na to polecił? Czy normalna jest rekcja po tym kremie? I od czego mogło się to stać?
|