![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
czy my nie przesadzamy
Dziewczyny powiedzcie co myślicie o danej sytuacji.
Mam 3 ( P., I. i E. - skróty od ich imion)bliskie koleżanki. Jedna z nich mieszka od roku w Niemczech, reszta w moim mieście. I. i E. mają facetów, ja z P. nie. Trzymałyśmy się wcześniej razem. Gdy P. wyjechała do Niemiec rok temu, widziała się z nami tylko raz w Boże Narodzenie. Poza tym głównie rozmawiamy przez skype albo whatsup. W tym tygodniu P. przyjeżdża do Polski na kilka dni w tym i tym terminie, bo ma wesele jakichś znajomych ze studiów. Już około miesiąc temu zapowiedziała, że będzie i miałyśmy wszystkie się spotkać. W weekend napisała na messengerze czy możliwe jest spotkanie w piątek 12.07 chociaż na jakieś piwo czy kawę. I. i E. odmówiły, bo obie już się dogadały z facetami. I to nie jest pierwsza taka sytuacja. W weekend bardzo ciężko jest się z nimi zgadać na wyjście czy zwykłę spotkania, bo każda już jest umówiona z facetem albo musi do niego jechać. Raz im powiedziałam czy ciężko znaleźć chociaż 2-3 h na wyjście z koleżankami to mi powiedziały, że nie mam faceta i nie rozumiem jak to jest. Owszem, nie mam obecnie, ale miałam i znajdowałam też czas dla innych znajomych poza nim. Ze swoim facetem też się widywałam głównie w weekendy, ale jak już wcześniej dogadałam się z kimś innym to z nim się widziałam i nie biegłam do faceta na złamanie karku. Wczoraj P. mi powiedziała, że jest jej trochę przykro, bo nie widziałyśmy się wszystkie już dawno, zapowiadała wcześniej swój przyjazd, byłyśmy wstępnie dogadane na spotkanie, a te się wykręcają. Oczywiście ja się z nią spotkam w piątek, ale ona chciałaby też z I. i E. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Raczkowanie
|
Dot.: czy my nie przesadzamy
Cytat:
Czy nie przesadzacie z wymaganiem poświęcenia czasu na spotkanie? Na pewno słabe jest to, że wiedząc, że przyjeżdża umówiły się i nie chcą tych spotkań z facetami przesunąć. Jednak to wskazuje na to, że facet jest ważniejszy niż koleżanka, która wraca. Pytanie- czy wasze spotkanie jest możliwe tylko w piątek? Czy inny dzień też pasuje? Bo jeśli tylko piątek i koleżanki o tym wiedzą, to mają na nią raczej wywalone. Jednak jeśli możecie spotkać się w innym dniu, to nie ma dramy. No chyba, że ten termin był dawno zaklepany, a one raptem wypaliły, że jednak są umówione- wtedy znów są nie fair. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
on tired little feet
|
Widocznie relacja z facetem jest dla nich ważniejsza a wy zbyt ważne nie jesteście
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Faceci ważniejsi lub robią za wymówkę. Koleżeństwo powoli się "rozłazi". Niestety. Szczerze, to miałabym takie koleżanki w d... skoro to nie pierwsza taka sytuacja.
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Ja mysle, ze nie mozesz z tym nic zrobic, poza nakresleniem im, ze P. jest przykro. Taka okazja moze sie nie zdarzyć przez nastepny rok, a możliwość spotkania z facetem napewno maja czesciej.
W kazdym razie nie powinnaś sie o to na nie obrażać, bo maja prawo dysponować swoim czasem jak chca i nie wiesz co maja z tymi facetami zaplanowane, jak długo to planowali. Szczerze mówiąc wątpię, ze cos bardzo ważnego, po prostu sie boja, ze niunius sie obrazi, albo zwyczajnie nie chca. Kazdy normalny facet by zrozumiał, ze chca sie spotkać z kimś kogo dawno nie widziały, mimo, ze mieli wspólne wstępne plany. Kiedys beda żałować, ze zaniedbały przyjaźnie dla faceta, ale teraz nie ma po co sie o to z nimi spierać. Jak nie chcą to nie.
"Naturalnie musisz wszystko przezwyciężyć, Zanim zamiast słońca pojawi się księżyc, Póki na niebie słońce świeci, masz tą siłę, Jak każdy malutki człowieczek tej ziemii, osiągnąć coś przez wysiłek..." Edytowane przez stitches Czas edycji: 2019-07-09 o 22:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Animal Liberation
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Trochę to słabe... Umawiałyscie się już wcześniej. Jakby serio wypadło coś ważnego to spoko, ale tak... Nie umówiłyscie się zresztą na całonocna imprezę, tylko tak jak piszesz na szybkie piwo. Bez przesady, że nie mogą znaleźć chociaż tych 2 godzin. Facet to nie wszystko, trzeba mieć też innych znajomych.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Wg mnie to mega słabe. I po prostu nienawidzę takich sytuacji. Bo one mają faceta, a Ty nie, więc co ty wiesz o życiu. Postąpiły totalnie egoistycznie i pokazały, że nie zależy im kompletnie na waszej znajomości. Szczerze mówiąc, to ja takie sytuacje miałam, dawałam szanse, umawiałam się kiedy tam im pasowało, znosiłam olewanie moich problemów (pierdół wg nich, bo w końcu czym są moje problemy w kontekście jej kłótni z misiem??), ale po czasie walnełam tym. Staram się otaczać laskami, którym penis ich faceta nie przysłania całego świata, albo wręcz singielkami, bo szkoda nerwów.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Chyba coś ze mną nie tak, ale nie pojmuje tego kultu spędzania czasu z TŻem.
![]() Olałabym takie "przyjaciółki", i nie prosiła się o spotkanie z nimi. Generalnie, po takiej sytuacji i takim wyjaśnieniu mocno ograniczyłabym kontakt z nimi.
![]() |
#11 | ||
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Ja tak samo wolę spotykać się z singielkami. Pójdziesz z nimi i na imprezę do klubu i spotkasz się w weekend. Obecnie też jestem singielką, ale nawet jak miałam faceta i tak utrzymywalam kontakty z koleżankami. Bez przesady, by cały wolny czas poświęcać facetowi.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Żegnaj Wizaż Forum. Tyle lat za nami. ![]() ![]() Edytowane przez Ellen_Ripley Czas edycji: 2019-07-10 o 11:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Mega słabe i denerwuje mnie. Najśmieszniejsze, że ich faceci sami gdzieś wychodza z kolegami, ale one już nie mogą.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
BAN stały
|
Mogą. Ale nie chcą. Trudno. Ty też nie będziesz chciała, jak się rozstaną
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
Koleżanki po prostu pokazały ile jesteście dla nich warte. Smutne, ale prawdziwe.
Proszę Cię, moja koleżanka z pracy mająca małe roczne dziecko potrafi nawet tak dopasować sobie plany, żeby wyskoczyć czasami na głupie piwo z ludźmi z pracy, a Twoje znajome nie potrafią wygospodarować 2 godzin, żeby zobaczyć się z dawno niewidzianą kolezanką... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
.
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#18 |
Konto usunięte
|
Stąd się potem biorą te wszystkie wątki na Wizażu "facet mnie rzucił i zostałam całkiem sama". No cóż, takie priorytety.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
Też miałam taką koleżankę, po kilku próbach odpuściłam i kontakt mocno osłabł. Po latach sama zaczęła się odzywać i proponować spotkania, aczkolwiek dla mnie to już przestała być priorytetowa znajomość. Znalazłam inne towarzystwo, gdzie jakoś można można funkcjonować bez faceta non stop :P
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego Redmi Note 5A Prime przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Też taka miałam.... Wyszlysmy gdzieś I po godzinie ona musi wracać, bo chłopak pisze by się spotkać. Tragedia...
Odpuscilam kontakt to z czasem sama zaczęła się odzywać i żalic, że on nie chce wyjść na imprezę potańczyć czy gdzieś pojechać latem. Trudno, ja też już nie chcę 😁 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Konto usunięte
|
Nawet sobie nie wyobrażam jak tej koleżance z Niemiec jest smutno.
Jeszcze kilka takich akcji i przyjaźń będzie tylko wspomnieniem. Mi się wydaje, że one nie chcą się z nią spotkać, facet to tylko wymówka. Nie wierzę że można zrezygnować ze swojego zycia, byle tylko nie zostawic faceta samego w sobotę, bo a nuż on też pójdzie do kolegów! Nie daj Bóg się jeszcze będzie dobrze bawił ![]() A Wy się spotykacie? Bez koleżanki P.? Może Tylko Tobie zostały z nią bliskie relacje a ich się już dawno poluźniły? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
[1=eae41177eb364e60e3fe3d4 7289b23a1b4ea3858_5d8e947 1c90a4;86980565]
(...) Nie wierzę że można zrezygnować ze swojego zycia, byle tylko nie zostawic faceta samego w sobotę, bo a nuż on też pójdzie do kolegów! Nie daj Bóg się jeszcze będzie dobrze bawił ![]() (...)[/QUOTE] No jak może się dobrze bawić bez swojej strażnic... partnerki? Pójdzie do knajpy tak samopas, wypije piwo i jeszcze z tego może wyjść zdrada, bo mu się jakaś spodoba (oczywiście przez to piwo). Także, lepiej dmuchać na zimne. Tylko razem i nie daj bobrze jakieś wyjazdy integracyjne z pracy bez partnerki. Co to, to nie. ![]() ![]()
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Mam taka samą sytuację. I mam chłopaka I umiem znaleźć też czas dla innych. Niestety, moja "przyjaciółka" odkąd złapała swojego chłopaka i zamieszkała z nim, nie ma dla mnie czasu w ogóle. Nawet na telefon czy sms. Zawsze ja muszę się odzywać pierwsza. Teraz już odpuściłam I nie piszę do niej, ale na początku było mi mega przykro. Nie rozumiałam tego. Ja też bardzo lubię czas spędzać ze swoim chłopakiem, ale chyba nie jest taki problem poświęcić kilka godzin swojej niby kumpeli. Jak się spotkałyśmy ostatnio chyba z pół roku temu, to dostała sms od chłopaka i poleciała na autobus. Spędziła ze mną niecałe dwie godziny... Masakra. Siedziałysmy w restauracji, ona nawet nie dopiła tego piwa tylko pobiegła normalnie na autobus. Czułam się jak przygłup.
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Ja też miałam taką... Spotykamy się i za godzine ona musi iść, bo chłopak napisał by się spotkać. Potrafiła w środku nocy wyjść z imprezy, bo akurat on chce się spotkać. Chore
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zadomowienie
|
Zazwyczaj tak to właśnie wygląda. Niektóre kobiety same sobie krzywdę robią, bo uwieszają się na facecie i rezygnują ze swojego życia, a po rozstaniu dziwią się, że nie mają znajomych. A faceci jakoś takiego problemu nie mają...
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
Też miałam "przyjaciółkę", która jak tylko weszła w związek od razu odstawiała znajomych, potrafiła zmienić dosłownie WSZYSTKIE plany, kiedy chłopak chciał się akurat spotkać. Nie widziałyśmy się pół roku, byłyśmy umówione, a ona 2 godziny przed spotkaniem pisze, że jednak nie ma czasu, bo MUSI JECHAĆ DO CHŁOPAKA. Chłopaka, z którym widzieli się mega często, praktycznie ze sobą mieszkali, bo pół miesiąca siedzieli w jej kawalerce, a pół w jego. Napisałam jej, że to słabe zachowanie, a jej odpowiedź "no sorki, ale nie planowałam tego, tak wyszło". I co? kiedy ja przestałam się odzywać i interesować przyjaźń padła
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:57.