|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Potrzebuję pomocy
Hej,
niektórzy z Was mogą uznać mnie za szmatę albo określić innymi ciekawymi przymiotnikami, ale naprawdę potrzebuję porady. Nikomu o tym nie mówiłam, bo się boję, że bliscy się ode mnie odwrócą. To bardzo wstydliwy temat. Mam chłopaka od pół roku, mam też przyjaciela z którym trzymam się prawie rok. Na studiach zawsze spędzaliśmy razem czas, gdy rzuciłam studia nasza przyjaźń dalej trwa i spotykamy się przynajmniej raz w tygodniu. Niedługo razem z chłopakiem przeprowadzamy się do własnego mieszkania, które będziemy wynajmować. I tu mój problem - ostatnio zauroczyłam się w tym przyjacielu. Kocham mojego chłopaka, jest cudownym człowiekiem, jestem z nim całkiem szczęśliwa i nie wiem, dlaczego spodobał mi się przyjaciel, nazwijmy go Marcel. Bardzo lubię spędzać z nim czas i jest z nim zupełnie inaczej. Nie zdradziłam chłopaka, nie zamierzam tego zrobić ani zrobić nic co mogłoby zostać uznane za zdradę. Cieszę się na wyprowadzkę, ale ta sprawa bardzo mnie gryzie. Chciałabym mieć od tego spokój i znaleźć jakieś dobre rozwiązanie. Najlepiej nic nie czuć do przyjaciela, nie tęsknić za nim, nie czekać na jego wiadomość albo na to, żeby mnie przytulił. Żeby był tylko przyjacielem. Nie mogę zerwać z nim kontaktu, nie chcę też zrywać z chłopakiem. Może dobrym rozwiązaniem będzie poczekać, zobaczyć na wspólnym mieszkaniu, czy z chłopakiem to jest rzeczywiście to, poczekać aż te uczucia mi przejdą. Bardzo potrzebuję rady. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
(=^‥^=)
|
Dot.: Potrzebuję pomocy
Pół roku związku, a ty już się zauroczyłaś w innym? Dałabym sobie spokój, zostaw tego biednego chłopa w spokoju. Moim zdaniem nie jesteś dojrzała w uczuciach.
Edytowane przez Miss_Suze Czas edycji: 2023-03-20 o 17:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Czas się pożegnać z chłopakiem. Świeży związek a Ty już zauroczona innym? Będzie tylko (nie)ciekawiej.
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Gdzieś kiedyś przeczytałam, że jeśli naprawdę kogoś kochasz, to nie zauroczysz/zakochasz się w kimś innym. Myślę, że coś w tym jest. Związek świeży, a Ty już oglądasz się za innym. Daj spokój sobie i chłopakowi, póki to nie zaszło jeszcze za daleko. Im szybciej to skończysz, tym lepiej dla was wszystkich.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:11.