![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Ile powinien trwać dobry seks?
"Według amerykańskich i kanadyjskich seksuologów satysfakcjonujący stosunek trwa od 3 do 13 minut, podaje serwis live.psu.edu.
Pacjenci którzy odpowiedzieli na ankietę, oceniali jaki pomiędzy penetracją a wytryskiem jest najbardziej pożądany. Przedział między 3-7 minut został oceniony jako "adekwatny", a 7-13 "pożądany". Stosunek trwający mniej niż 2 minuty określano jako zbyt krótki, a trwający od 10 do 30 minut jako zbyt długi. Badania prowadził Eric Corty i Jenay Guardiani, przy udziale 50 psychologów, seksuologów, terapeutów, którzy zbadali tysiące pacjentów w ciągu ostatnich lat. (live.psu.edu)" a jak jest wg Was ?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Ile powinien trwać dobry seks?
Ja nie przeliczam na minuty... ja "przeliczam" na doznania...
![]()
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Ja się w sumie zgadzam
![]()
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Z grą wstępną czy bez?
![]() Bo czasem się zdarzało i 2 godziny w łóżku siedzieć i się nawzajem pieścić i rozne. :P
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
"pomiędzy penetracją a wytryskiem" czyli bez gry wstępnej
mi sie wydaje, że to trochę krótko |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Szczerze mówiąc dla mnie "dobry" seks to nie taki, który trwa x minut czy godzin, ale taki, który w pełni mnie satysfakcjonuje pod względem pieszczot, doznań itp.
![]()
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
trudno się nie zgodzić ![]() ja nigdy nie liczę ile czasu minelo i sie nad tym nie zsastanawiam ![]() a dluga gra wstepna i przytulanki po to podstawa ![]()
![]() |
![]() |
#8 |
DAMAYANTI TROLLING INC.
|
a ja czasem spoglądam na zegarek,tak z ciekawości :P
ale uważam że 13 min to chyba zupełnie przeciętnie? tak z 20-30 minut jest adekwatnie. edit. spoglądam na zegarek nie w czasie akcji,tylko przed i po :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Nie no jak dla mnie to za krótko te 13 minut nawet. choć nie patrze dokładnie na zegarek to chyba tak z 30 minut to idealnie. i nie lubię za długiej gry wstępnej. mam jakoś na odwrót. najpierw penetracja a póżniej to co przeważnie robi się podczas gry wstępnej. Na szczęście mam taką możliwość bo mój Tż nie należy do tych co zasypiają....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Ja również zgazdam się z pzredmówczynaimi, że ważniejsza jest "jakość a nie ilość", ale odpowiadając na pytanie to zdazra mi sie, że z TŻ spędzamy na tym 10 - 15 minut - gdy brak czasu, ale zazwyczaj schodzi nam na to z 1 godzina, czasem nawet 1,5, a jemu wciąż mało
![]()
![]() |
#11 |
Różowy Jednorożec
|
Boże, ja bym chyba umarła.
![]() Kiedyś, gdy byłam mniej otwarta, kochaliśmy się tak długo że czułam się jakbym nie miała już TAM skóry. Mojemu TŻowi się wydawało że im dłużej tym lepiej. A ja miałam tylko ochotę by przestał już mnie pompować i dał odpocząć mojej przetartej do czerwoności kobiecości ![]() ![]() Teraz 15 minut to góra. Dla mnie i dla niego. Oczywiście + gra wstępna ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
dla mnie gra wstępna musi trwać długo
![]() ![]() ![]()
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
ja nie wiem czy nie wyjde tu na jakąs dziwną przy Was ale ja zawsze kocham się z TZ min 1,5-2godz<penetracja+wstępna>
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Konto usunięte
|
A dlaczego ktoś miałby za mnie określić, jaki sex jest dla mnie dobry?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Konto usunięte
|
Długi = nudny.
Idealnie jest między 15, a 25. Gra wstępna hmm 5-10 minut, nie dłuższa. Lepiej kilka krótszych niz jeden długi moim zdaniem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Jakby nie bylo, wazne zeby sex byl satysfakcjonujący.
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Dobry sex powinien trwać całe życie
![]()
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
no tak, byle z przerwami na jedzenie i inne czynności życiowe;D
A tak serio to mi się wydaje, że raz jak się jest mocniej napalonym adekwatnie jest np 15 minut, a jak się ma ochotę na długo to adekwatnie będzie długo. I tyle Przy odpowiednim nastroju każda opcja- krótka czy długa- będzie "dobrym seksem" ![]()
![]() |
![]() |
#20 |
Konto usunięte
|
Ja tez nie przeliczam na minuty, ale ostatnio mi się zdarza naprawdę długi dystans, aż sama siebie nie poznaje (hmm, partnera tez nie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Konto usunięte
|
To my chyba tak nie umiemy, zawsze jest na już, najlepiej na wczoraj.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
Tabletki na przedwczesny wytrysk - https://topeuro-shop.com Złożyłem zamówienie i dostałem je na czas, a tabletki działają świetnie.
Edytowane przez antonovaia9 Czas edycji: 2024-06-08 o 05:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
BAN stały
|
10 minut? 15 minut? 30 minut?
Dla mnie to bardzo krótko. Zbyt krótko. Jasne, liczą się doznania, ale ja np. doznania lubię przeciągać. W moim przypadku, poza jakimiś nieszczęśliwymi przypadkami, seks trwa średnio 1.5h - 2 godziny. Czasem tylko godzinę, a czasem i ponad 4. I tak, piszę o seksie, bez gry wstępnej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez 980cf4958a6e724c916e7adb24f4c6159aa2df82_65d7e02c47328 Czas edycji: 2019-01-07 o 16:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
BAN stały
|
[1=980cf4958a6e724c916e7ad b24f4c6159aa2df82_65d7e02 c47328;86337524]1.5 godziny albo więcej? O matko, chyba bym zasnęła. Serio
![]() [/QUOTE] Skoro tak uważasz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Konto usunięte
|
No, znudziłoby mi się. Seks waginalny rzadko jest dla mnie jakiś bardzo przyjemny, mam tylko jedna pozycję w której dochodzę, co na pewno zajmuje mi o wiele mniej niż godzinę.
Chyba, że minetka w taki sposób, żeby mnie doprowadzić na skraj frustracji (ale do tego też nie potrzeba dużo czasu) + przerwa i potem seks w tej pozycji która lubię znowu prawie do finału + znowu przerwa i tak w kółko ale chyba by mnie to bardziej zirytowalo niż usatysfakcjonowalo ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
BAN stały
|
[1=980cf4958a6e724c916e7ad b24f4c6159aa2df82_65d7e02 c47328;86337592]No, znudziłoby mi się. Seks waginalny rzadko jest dla mnie jakiś bardzo przyjemny, mam tylko jedna pozycję w której dochodzę, co na pewno zajmuje mi o wiele mniej niż godzinę.
Chyba, że minetka w taki sposób, żeby mnie doprowadzić na skraj frustracji (ale do tego też nie potrzeba dużo czasu) + przerwa i potem seks w tej pozycji która lubię znowu prawie do finału + znowu przerwa i tak w kółko ale chyba by mnie to bardziej zirytowalo niż usatysfakcjonowalo ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Chcesz mi powiedzieć, że przyjemnie Ci jest tylko w jednej pozycji oraz kiedy ktoś Ci robi minetkę?? Seks w mojej opinii to coś więcej niż to aby jak najszybciej go skończyć orgazmem. To szereg emocji, przyjemności i namiętności z intymności jaką dają wzajemne pieszczoty. Tak poza tym czemu miałabyś kończyć jednym orgazmem? Odpowiednio rozbudzone kobiety dotykane we właściwy sposób potrafią mieć bardzo intensywne orgazmy co kilka sekund. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
BAN stały
|
[1=980cf4958a6e724c916e7ad b24f4c6159aa2df82_65d7e02 c47328;86337834]Jeśli chodzi o fizyczna przyjemność to tak. A dalej wiadomo, że jest jeszcze to, o czym piszesz dalej, przyjemność z bliskości i dawania przyjemności drugiej osobie.
Nie zdarzyło mi się to nigdy i nie sądzę, żebym należała do grupy kobiet które są do tego zdolne. Tak samo jak nie każda ma np. squirt. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Bo squirting jest uwarunkowany z tego co wiem fizycznie. Wielokrotny orgazm - psychicznie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:46.