Przyczajenie
|
Jaki krem Dior, Lancome itp dla cery dojrzałej, tłustej ?
Witam Was Drogie Wizażanki
Mam ostatnio ogromny, przeogromny problem z wyborem kremu, przeczytałam setki postów i tutaj i nie tylko, i teraz dopiero nie wiem nic , więc szukam u Was pomocy. Mam około 40 lat, cera tłusta, z zaskórnikami, choć dużo ich nie ma, głownie dlatego, że od około roku stosuję na noc krem Mene&Moy System, Advanced Cream 30% AHA, przez ostatnich 5 miesięcy co 2 dni , no i po nim na dzień nakładam La Roche-Posay Toleriane Ultra. Twarz myję żelem La Roche Posay Effaclar, dla skóry tłustej i wrażliwej, czasem nakładam maseczki silnie nawilżające. No i nie jest źle, jestem w miarę zadowolona z wyglądu skóry, wyjątki: przed okresem, jak się mocno zestresuję, i trwa to dłużej, to wtedy wiem, że będę mieć przyjaciół na buzi. Ale do sedna: już nie chcę stosować tego kremu, chcę od niego odpocząć, nawet jeśli jest bardzo dobry, czuję, że czegoś mojej skórze brakuje? Kilka lat temu odkryłam mój KWC: Dior Capture XP Ultimate Wrinkle Correction Creme dla skóry normanej i mieszanej, to była rewelacja, nie miałam po nim żadnych zaskórników, krost, skóra stała się po jakimś czasie taka piękna, wygładzona, nie świeciła się! Chcę go kupić teraz i nie ma go, w Polsce jest niedostępny. Wystarczał mi na długo, więc cena nie była za wysoka. I moja prośba Wielka, bardzo Wielka <3 do Was drogie Panie: jaki poleciłybyście mi krem podobny do tego od Diora? Przeciwzmarszczkowy, nie zapychający porów, bez parabenów, i tych wszelkich różnych składników, które niestety zawierają tanie kremy. To nie musi być Dior, przetestowałam kiedyś kilka próbek kremu Lancôme Rénergie Multi Lift Lègère, i nie miałam po nim niespodzianek, choć ten krem nie ma tak fajnej lekkiej konsystencji jak Dior XP. No więc, kilka dni temu odstawiłam kwasy i stosuję teraz kolejne próbki Lancome, i na razie nie widzę, żeby coś złego działo się z cerą. To jednak za krótki czas, żebym była na 100% pewna, że warto kupić cały krem, a i skład obu kremów Diora i Lancome różni się. Przyjmę więc każdą radę, krytykę, propozycję Od Was
Czekam z niecierpliwością na odpowiedzi i serdecznie Was pozdrawiam
Basia.
|