|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Mieszkanie
Witam Was, trochę nie na temat ale potrzebuje rady
![]() Wczoraj moi rodzice dostali pismo od administratora kamienicy, że mamy wykupić mieszkanie za 130 tys złotych, a jeżeli nie to mamy się wyprowadzić z mieszkania do 27 sierpnia. Rodzice byli u adwokata wytłumaczyć tą sprawę, starali się dodzwonić do administratora kamienicy, ale on nie chce z nami rozmawiać.. dodatkowo moja sąsiadka również dostała pismo, iż ma oddać piwnice oraz wykupić swoje mieszkanie za kwotę 70 tysięcy bądź opuścić mieszkanie.. nikt nie może zrozumieć skąd biorą się te ceny ponieważ to mieszkanie w kamienicy, mamy piece, kamienica jest bardzo stara i nie wyremontowana.. każdy remont jaki przeprowadzaliśmy był na nas własny koszt, nigdy nie mieliśmy złego kontaktu z administratorem. Rodzice razem z adwokatem wysłali pismo do sądu i czekają na odpowiedź Czy ma prawo nas wyrzucić z mieszkania skoro wszystkie rachunki były płacone na czas? Zafundował nam duży stres więc co zrobić żeby rozwiązać tą sytuację? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mieszkanie
Cytat:
W jakim mieście? Działają jakieś organizacje lokatorskie u Was? Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Jest prywatna, miasta nie podam, tego nie wiem czy działają
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem czy ma do tego prawo ale co do ceny to raczej nie jest wygórowana. U mnie w mieście mieszkania do generalnego remontu 40-50 m2 poniżej 300 000 zł nie uświadczysz.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Macie prawnika i nie możecie go zapytać, czy tamten może was wywalić z domu ? Wolisz na forum wypytywać ? Dziwne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skoro nie podajesz miasta, to niestety nie jestem w stanie Cię skierować do konkretnych osób oraz nie wiem jak wyglądają ceny mieszkań w okolicy. W zależności od tego pewnie idzie ustalić co właściciel/ka kamienicy planują i czy nie jest to próba wyczyszczeniab (bo mało kto wyskoczy ze 100tys z dnia na dzień). Ale polecam jeszcze poczytać ustawę o ochronie praw lokatorów. Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na pewno nie może Was wyrzucić z dnia na dzień, tylko jest jakiś okres wypowiedzenia. I na pewno nie jest to tydzień. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ceny nie są takie same w całej Polsce oraz nie znamy stanu całej kamienicy. Tam gdzie ona mieszka moze być to wartość nawet 3 krotnie przeszacowana albo w ogóle obiekt do rozbiórki w krótkim czasie. Albo mega okazja. Nie wiadomo.
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Poszukaj bezplatnego punktu obslugi prawnej, zazwyczaj dzialaja w duzych i srednich miastach, tu na forum my nie mamy takiej wiedzy by Ci udzielic rzetelnej odpowiedzi.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
[1=a240a5cdc9601fd61cd3ffc 006c0fc885123340f_657b970 2b0d25;87105673]Macie prawnika i nie możecie go zapytać, czy tamten może was wywalić z domu ? Wolisz na forum wypytywać ? Dziwne.[/QUOTE]Słuchaj, to moi rodzice załatwiają a ja mam prawo się zapytać na forum
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Po pierwsze, bez podania dokładnie szczegółów niewiele da się doradzić. Ja rozumiem, że Ty może nie chcesz ich podawać, ale Ty musisz zrozumieć, że te wszystkie szczegóły są bardzo istotne, żeby cokolwiek z tą sytuacją zdziałać a Ty piszesz ,,nic Wam nie powiem, ale mi doradźcie". Dlatego takie sprawy załatwia się z prawnikiem, któremu podaje się wszystkie dane. Po drugie, to już chyba lepiej na forum prawniczym spytać, są takie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Skoro kamienica jest prywatna to właściciel ma prawo sprzedać mieszkanie.
Jeszcze zależy co macie w umowie! Jak wy nie chcecie/ nie możecie go kupić to może zrobić to ktoś inny a wy musicie się wynieść.
Nikogo niestety nie zmusisz do miłości ale zawsze możesz zamknąć wybranka w piwnicy i trzymać tam dopóki nie rozwinie się u niego syndrom sztokholmski. 🙃 https://www.suwaczek.pl/cache/cadbaa1cc7.png |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:21.