| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2014-06-06, 13:24 | #1 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2010-02 
				 | Jak szybko schudnąć - miesiąc do wesela

Mam 10 kg nadwagi, mój wygląd daleki jest od ideału, a za miesiąc wychodzę za mąż, powiedzcie mi dziewczyny jak szybko schudnąć, czy da się wogóle w 30 dni zrzucić tyle kilogramów? Chciałabym w ten dzień dobrze wyglądać, wiem że trochę późno się obudziłam, ale jestem gotowa na na dużo wyrzeczeń , może znacie jakąś dietę cud albo inne środki ?

| 
|     |   | 
|  2014-06-06, 13:55 | #2 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2008-11 
				 | 

Dot.: Jak szybko schudnąć - miesiąc do wesela

dziewczyno jak bedziesz sie tak odchudzala jak podpowiedziala  koleżanka wyżej to ja nie wiem czy ty aby staniesz na ślubnym kobiercu bo padniesz z wycienczenia!!! nie sluchaj takich glupich rad od anorektyczek i innych takich!!! za pozno sie obudzilas bo gdybys diete zaczela 3-4 miesiace temu  temu to schudlabys ladnie i bezpiecznie!!! prawidlowo powinno sie chudnac 1 kg tygodniowo bez uszczerbku dla zdrowia.

| 
|     |   | 
|  2014-06-06, 17:55 | #3 | 
| Konto usunięte Zarejestrowany: 2014-01 
				 | 

dokladnie za pozno na diete cud bo takich nie ma  po slubie schudniesz | 
|     |   | 
|  2014-06-06, 18:05 | #4 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-01 Lokalizacja: stąd 
				 | 

Trzeba się było wcześniej ogarnąć, żadnym mądrym i trwałym sposobem nie schudniesz 10kg w miesiąc.

| 
|     |   | 
|  2014-06-06, 20:07 | #5 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2012-10 Lokalizacja: małopolska 
				 | 

przybij piatkę  tzn ja tez mam ślub za miesiąc ale odchudzam się od roku  ze wzlotami i upadkami i mogę Ci powiedzieć, że w miesiąc schudłam 4kg-dieta i ćwiczenia ale potem te kilogramy wracają jak bumerang-lepiej powoli i z głową, możesz teraz nie zdążyc już  ale ja mam do tego pytanie bardziej praktyczne- jaką Ty masz sukienkę, że możesz schudnąć 10kg i ją ubrać za miesiac?   | 
|     |   | 
|  2014-06-06, 21:44 | #6 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2013-03 Lokalizacja: piszę z domu :) 
				 | 

Popieram koleżanki wyżej, nie da sie schudnąć 10kg w miesiąc, no chyba że przestaniesz jeść - ale to żadne rozwiązanie. Zastanawia mnie jedno, gdzieś była dwa miesiące temu kiedy to 10kg do zrzucenia bylo realne?

| 
|     |   | 
|  2014-06-07, 10:16 | #7 | 
| Konto usunięte Zarejestrowany: 2013-07 
				 | 

Trochę pózno sie ocknęłaś aby w tak szybkim tempie zgubic 10kg ;(  NIE MA DIETY CUD!   za to MŻ czy dieta długoterminowa+codzienne ćwiczenia przyniosą efekty na długo lecz zrzucanie zbędnego balastu  potrwa to dłużej niż  miesiąc. Najważniejsze by odbyło sie w zdrowy sposób i bezpieczny dla zdrowia. Podpisuję sie pod wypowiedziami wyżej   | 
|     |   | 
|  2014-06-07, 11:25 | #8 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2014-02 Lokalizacja: podkarpacie 
				 | 

Autorko, wiem że teraz myślisz, że i tak postawisz na swoim i przejdziesz na drakońską dietę i może Ci się uda zrzucić te kg, ale one wrócą i to z nadwyżką i to podejrzewam sporą. Lepiej zrób tak jak radzą dziewczyny, przejdz na zdrową dietę bez głodzenia się, ćwicz sporo a uda Ci się na pewno z 5 kg zrzucić a drugie 5 po ślubie i przynajmniej na stałe. A uwierz mi łatwiej jest zrzucić 10 kg niż 20, a jak teraz przejdziesz na ostrą dietę, po ślubie nerwy odpuszczą i zaczniesz jeść normalnie to zaczniesz puchnąć w oczach. Jak schudniesz przez ten miesiąc 5 kg to to jest bardzo dużo i taka zmiana jest od razu widoczna prz tak małej nadwadze   
				__________________ Nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu, czas i tak upłynie!  cel I - 65 kg - osiągnięty! cel II- 58 kg cel główny - założyć leginsy w czerwcu  64  173 cm | 
|     |   | 
|  2014-06-07, 16:35 | #9 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2014-05 
				 | 

I jeszcze a propos tego, co emma napisała - 5 kg to sporo, na pewno będzie widać, będziesz się lepiej czuć, więc myślę, że warto zacząć zdrowo   . A jak poćwiczysz to i trochę sylwetka na zgrabniejszą się zmieni, nawet jeśli będziesz mieć te kilka kilogramów za dużo  . | 
|     |   | 
|  2014-06-09, 19:56 | #10 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2013-09 
				 | 

Realne jest zrzucenie max 5kg w tym czasie, próbą bardzo drastycznego odchudzania tylko sobie zrobisz krzywdę. Swoją drogą mnie również interesuje kwestia sukienki - schudniesz i co? Jak ją dopasujesz tak na ostatnią chwilę? 
				__________________ Nie ma bezpiecznych gier. Są tylko gry warte i niewarte świeczki.  Każdy nowy dzień rodzi nowe paranoje.  Nie życia będziemy żałować, lecz tego, co nas ominęło.  | 
|     |   | 
|  2014-06-09, 20:13 | #11 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2014-02 
				 | 

Prześledź swój jadłospis dnia i wykreśl jedną, najbardziej zgubną rzecz, np. późne kolacje albo podjadanie słodyczy. Poza tym zacznij ćwiczyć. Na pewno przez miesiąc nie schudniesz 10 kg, ale za to będziesz zdrowa, a Twoja sylwetka się nieco wysmukli.  Też jestem ciekawa, co zrobisz z suknią? Ja mam ślub w październiku i zamierzam jeszcze 2 miesiące trenować, a potem tylko figury pilnować, żeby poprawek na ostatnią chwilę nie zostawiać   | 
|     |   | 
Okazje i pomysĹy na prezent
|  2014-06-12, 16:14 | #12 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2013-04 Lokalizacja: Lublin 
				 | 

Po pierwsze kupić wagę która zmierzy nadmiar wody i tkanki tłuszczowej w organizmie, albo pójść do dietetyka który ma taką wagę i dodatkowo przygotuje dietę. Pić zieloną herbatę, ja polecam BIOACTIVE GUN POWER Herbata Zielona, pić zieloną kawę. Wyeliminować sód z diety. Pić wodę niskosodową (jeśli nie wchodzi to z sokiem z cytryny 100%, ale nie cytrynową ze sklepu, tylko do czystej wycisnąć cytrynę albo dodać koncentrat cytrynowy 100%), np. Primavera. Zrobić badania na poziom sodu i potasu we krwi. Uzupełnić poziom potasu suplementami diety, np. olimp Potas, przy odwadnianiu potas i sód będą wydalane, potas reguluje gospodarkę wodną. Kontrolować spalanie tkanki tłuszczowej za pomocą pasków do analizy moczu Keto-Diastix. Stosować dietę 1300 kalori, składającą się z warzyw gotowanych lub na patelnię, jogurtów naturalnych, owoców przeważnie jabłek, chudych ryb, kurczaka, pieczywa żytniego chrupkiego. Można zrzucić 10 kg w ciągu miesiąca. Stosować umiarkowane ćwiczenia w miarę możliwości.

| 
|     |   | 
|  2014-06-12, 16:29 | #13 | |
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2014-05 
				 | 

Cytat: 
  . | |
|     |   | 
|  2014-06-13, 22:32 | #14 | |
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2014-04 Lokalizacja: miejsce piękne i pachnące 
				 | 

Cytat: 

__________________ MEIN KAMPF 77,76, 75,74, 73, 72, 71, 70, 69, 68, 67, 66, 65, 64, 63 Edytowane przez zielonaherbata1983 Czas edycji: 2014-06-13 o 22:35 | |
|     |   | 
|  2014-06-13, 22:35 | #15 | 
				 | 

Dukan, a potem mega jojo i rozwalone nerki + wątroba - super rada    | 
|     |   | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2014-06-13, 22:44 | #16 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2014-04 Lokalizacja: miejsce piękne i pachnące 
				 | 

ja w pierwszym msc diety schudłąm 12 kg w pozostałe 2,5 msc jeszcze 10 kg.nabawiłam się anemii więc ostrzegam, mogą być konsekwencje(choć przed ciążą też schudłam ok. 10 kg a wyniki miałam dobre) ---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- dotko nerki po tej diecie mam zdrowe i wątrobę też. aspat alat bilurbina wszystko w normie. Dziewczyna chce schudnąć w miesiąc 10 kg- ok. jej sprawa, ja wiem jak to zrobić więc jej podpowiem. na tej diecie byłam 2 razy i za pierwszym kiedy schudłam 10 kg byłam zdrowa. efekt jojo też nie jest jakiś megastraszny bo odzyskałam niewiele ponad połowę straconej wagi, a nie całą z nawiązką i wiem, że przyczyną tego jest moje zamiłowanie do pyszności i miłość do gotowania  Jeśli dziewczyna będzie piła dużo wody, a po diecie będzie uważać na to co je to generalnie powinna utrzymać wagę i nie powinna ponieść konsekwencji zdrowotnych. 
				__________________ MEIN KAMPF 77,76, 75,74, 73, 72, 71, 70, 69, 68, 67, 66, 65, 64, 63 | 
|     |   | 
|  2014-06-24, 23:35 | #17 | 
| Rozeznanie | 

Ja chudnę teraz z cellreset przy nie tylko zachowaniu zdrowia ale naprawie komórkowej i hormonalnej ważna jest dieta bez soli, glutaminianu sodu, cukru 4 posiłki dziennie koniecznie 4 albo nawet 5 posiłków, i to nie takich malutkich i woda z malutką zawartościa Na-sód i suplementacja by dostarczyć w mega potężnych dawkach witamin, minerałów, aminokwasów, mikroelementów Cellreset to opatentowany program żywieniowy w oparciu o suplementację z NTC (transport składników odżywczych do komórki 3-5 minut z wchłanialnością 97-100%) osobiście nie znam szybszego i zdrowszego sposobu 
				__________________ Start 126,0 kg 91 kg - minus 35kg w 112dni - CellReset cel - 69kg  Instruktor Przedłużania Paznokci Metodą Żelową, Magdalena Jasionowska | 
|     |   | 
|  2014-06-25, 10:01 | #18 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2010-06 Lokalizacja: Mazowieckie 
				 | 

autorko - a nie obawiasz się że suknia będzie wisieć? Przecież ślub to tyle przygotowań.. naprawdę było wcześniej o tym pomyśleć, zamiast się denerwować wagą weź się rozluźnij przed ślubem bo to jednak stres, a od stresu myślę że i tak ubędzie Ci ze 2kg    
				__________________ Dobro wraca   "Matka nie musi wszystkiego rozumieć – wystarczy, żeby kochała i ochraniała. No i była dumna."  Paulo Coelho | 
|     |   | 
|  2014-12-10, 20:47 | #19 | 
| BAN stały Zarejestrowany: 2010-03 
				 | 

Raczej każda panna młoda na miesiąc przed ślubem ma już uszytą suknię, także radykalne zrzucanie wagi nawet z najlepszym spalaczem tłuszczu to chyba nie ta droga.

Edytowane przez kiniasek Czas edycji: 2016-05-28 o 08:35 | 
|     |   | 
|  2015-01-22, 23:07 | #20 | 
| Gość 
				 | 

Dukan, a potem mega jojo i rozwalone nerki + wątroba - super rada

| 
|   |   | 
|  2015-01-23, 12:26 | #21 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2010-08 Lokalizacja: Polska 
				 | 

Jak jest Dukan prowadzony rozsądnie to nie ma rozwalonych organów   Rozsądne odżywanie Dukanowe jest lepsze od Tabletek Placeb z apteki, które to nie działają. Jeść chudy biały ser, kurczaka, sałate, chleb razowy a w miesiąc coś ubędzie, zero słodyczy. | 
|     |   | 
|  2015-01-23, 16:30 | #22 | 
				 | 

Nie ma czegoś takiego jak rozsądny Dukan. Przesada z białkiem zwyczajnie nie jest zdrowa i tyle. Poza tym monotematyczność posiłków to druga sprawa. 99% ludzi po Dukanie, których znam nie może patrzeć na jogurty / twaróg / serki wiejskie. | 
|     |   | 
|  2015-09-15, 10:29 | #23 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2015-05 
				 | 

Dukan jest bardzo niebezpieczny, nie wiadomo jak twój organizm na niego zareaguje. Najlepiej takie radykalne diety konsultować z dietetykiem, jak nie masz czasu możesz nawet wysłać wiadomość online np. do dietetyków z poradni Halsa z Warszawy. Są dosyć znani, często wypowiadają się w telewizji jako eksperci. Pewnie większość z was myśli, że to przesada i na pewno nic wam się nie stanie od radykalnej diety czy ćwiczeń, ale moim zdaniem to jest jak wyprzedzanie na trzeciego, raz się uda a raz nie...    | 
|     |   | 
|  2016-05-01, 12:35 | #24 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2013-04 Lokalizacja: krk 
				 | 

wydaje mi się, że bezpiecznie możesz schudnąć 1,5 kg tygodniowo czyli ok 6 kg w miesiąc, to i tak jest sporo i na pewno efekt będzie widoczny. Zrezygnuj ze słodyczy, słonych przekąsek typu chipsy, paluszki, pij dużo wody mineralnej i zielonej herbaty. Do tego polecam 2-3 razy w tygodniu ćwiczenia po 45 min-siłownia, albo jesli nie masz możliwości to ćwicz w domu-na youtubie są filmiki z ćwiczeniami Ewy Chodakowskiej. Jako dodatki słyszałam od znajomych, że dobrze działa suplement diety Therm Line.

| 
|     |   | 
|  2016-06-15, 03:11 | #25 | |
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2016-06 
				 | 

Cytat: 
   | |
|     |   | 
|  2019-01-08, 11:08 | #26 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2019-01 
				 | 

Trochę późno się zabrałaś za to odchudzanie    | 
|     |   | 
|  2019-07-12, 20:53 | #27 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2018-02 Lokalizacja: Rybnik 
				 | 

Niektórzy to się fajnie mają, np. Pani Małgorzata Tomaszewska. Nie ćwicze, nie trzymam diety, nie tyje - https://ofio.pl/styl-zycia/28264/mal...niom-nie-tyje/

| 
|     |   | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2019-08-09, 11:11 | #28 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2019-08 
				 | 

To Twoje wesele? heh dobre tempo :p 10kg w miesiąc da się zrzucić będąc po raz pierwszy na diecie Dukana, ale w dniu wesela i później możesz nie czuć się dobrze...

| 
|     |   | 
|  2019-10-04, 10:32 | #29 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2019-03 
				 | 

A w życiu!!! Przeciez zdrowo jest zjechać ok. 4 kg miesięcznie.. więcej to już jest przesada i to totalna. o -10 kg już w ogóle nie wspomnę. Zaraz znowu by ci to weszło.

| 
|     |   | 
|  2019-10-04, 15:06 | #30 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2019-10 
				 | 

w miesiąc to max 4kg a to i tak już dość radykalnie

| 
|     |   | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:20.