Jak naprawić relaje pomiędzy dziewczyną a chłopakiem? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-10-14, 21:46   #1
cbbc75efc3b0572e441bab8a03c6f8d1007eaff5_63571903f0630
Konto usunięte

Jak naprawić relaje pomiędzy dziewczyną a chłopakiem?

Jakiś czas temu poznałam świetnego chłopaka, niestety on wtedy miał dziewczynę. Gdy się z nią rozstał zaczęliśmy pisać ze sobą na gg, fonie itp. Najpierw pocieszałam go, traktowałam wyłącznie jak kumpla. Jednak z czasem się w nim zakochałam. Wiele razy pisaliśmy nawet o tym jakby to było gdybyśmy ze sobą byli, ale nie wiem czy on brał to na serio. Jeszcze niedawno był dla mnie bardzo miły, pisał komplementy i ogólnie bardzo często pisaliśmy ze sobą. A teraz czuję, że coś się zmieniło. Rzadko ze sobą piszemy, a jeśli już to on długo mi nie odpisuje i nie stara się tak jak dawniej. Niedawno zmienił szkołę i tak sobie myślę że może poznał tam jakąś fajną dziewczynę..
Nie chce stracić z nim kontaktu, a czuje że to wszystko do tego zmierza, bo chodzimy do różnych szkół, bardzo rzadko się widujemy, no a z pisaniem też teraz jest kiepsko ;( Nie musi być moim chłopakiem, wystarczy ze w ogóle będzie, chociaż kolegą.
Jak mam naprawić relacje między nami? Jak dać mu do zrozumienia że chce żeby było tak jak kiedyś?
cbbc75efc3b0572e441bab8a03c6f8d1007eaff5_63571903f0630 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-14, 21:55   #2
makarona
Rozeznanie

Dot.: Jak naprawić relaje pomiędzy dziewczyną a chłopakiem?

[1=cbbc75efc3b0572e441bab8 a03c6f8d1007eaff5_6357190 3f0630;22675852]Jakiś czas temu poznałam świetnego chłopaka, niestety on wtedy miał dziewczynę. Gdy się z nią rozstał zaczęliśmy pisać ze sobą na gg, fonie itp. Najpierw pocieszałam go, traktowałam wyłącznie jak kumpla. Jednak z czasem się w nim zakochałam. Wiele razy pisaliśmy nawet o tym jakby to było gdybyśmy ze sobą byli, ale nie wiem czy on brał to na serio. Jeszcze niedawno był dla mnie bardzo miły, pisał komplementy i ogólnie bardzo często pisaliśmy ze sobą. A teraz czuję, że coś się zmieniło. Rzadko ze sobą piszemy, a jeśli już to on długo mi nie odpisuje i nie stara się tak jak dawniej. Niedawno zmienił szkołę i tak sobie myślę że może poznał tam jakąś fajną dziewczynę..
Nie chce stracić z nim kontaktu, a czuje że to wszystko do tego zmierza, bo chodzimy do różnych szkół, bardzo rzadko się widujemy, no a z pisaniem też teraz jest kiepsko ;( Nie musi być moim chłopakiem, wystarczy ze w ogóle będzie, chociaż kolegą.
Jak mam naprawić relacje między nami? Jak dać mu do zrozumienia że chce żeby było tak jak kiedyś? [/QUOTE]
A nie możesz z nim po prostu porozmawiać od serca? Powiedzieć, że zależy ci na waszej znajomości/koleżeństwie i chcesz, by było jak dawniej? Zapytać dlaczego wasze relacje uległy pogorszeniu?

Nasz czas oczekiwania
makarona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-14, 22:25   #3
la'Mbria
Zakorzenienie

[1=cbbc75efc3b0572e441bab8 a03c6f8d1007eaff5_6357190 3f0630;22675852]Jak mam naprawić relacje między nami? Jak dać mu do zrozumienia że chce żeby było tak jak kiedyś? [/QUOTE]

ale zaraz zaraz...przecież to nie RELACJE między wami się popsuły, a JEGO relacja w stosunku do ciebie się zmieniła.
Rozróżnij najpierw to.
Ty w niczym nie zawiniłaś (najprawdopodobniej) więc i nie bardzo masz jak naprawiać...bo tak naprawdę nie ma co naprawiać.
Rozumiesz?
On zmienił swoją postawę względem ciebie, a nie relacje się wam pogorszyły.
Jedyne co możesz zrobić, to pogadać szczerze (najlepiej w 4oczy a nie na gg) o tym co się zmieniło w jego życiu i czemu zmienił swój stosunek do ciebie.

jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować...
la'Mbria jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-14, 23:04   #4
baobabka
Zadomowienie

A ja poczarnowidzę- być może po stracie dziewczyny fajnie było mu miec kogoś do wyżalenia, potem, kiedy zobaczył, że Ci się podoba- ot tak, podbudować nadszarpnięte ego..rana się zagoiła i nie bardzo macie o czym gadać. Jeśli jesteś pewna, że baobabka gada głupoty (a relacje między Wami były naprawdę w porządku, podobnie jak sam facet)- pogadaj z nim. I zgadzam się, żadnych gg. Nic tak nie niszczy związku jak gg i smsy wykorzystywane jako nośnik powaznych informacji
baobabka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-15, 08:24   #5
d0lcevita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez baobabka Pokaż wiadomość
Nic tak nie niszczy związku jak gg i smsy wykorzystywane jako nośnik powaznych informacji
świetne podsumowanie
Stary 2010-10-15, 13:37   #6
BrigitteBardot
Zadomowienie

Gdyby chłopakowi zależało, to by się postarał. Jeśli nie chce, to go nie zmusisz.
Stary 2010-10-15, 18:41   #7
Mudiwa
Raczkowanie

GG do Mudiwa

Jakbym czytała swoją historię..Tylko jednym małym szczegółem się różni- gdy poznałam tego chłopaka był sam. W wakacje było fajnie, dobrze nam sie gadało, nie był moim chłopakiem ale byliśmy blisko. Później szkoła on do innej ja do innej, na początku pisał, teraz przestał. Bardzo mnie to boli, że nie pisze. Zastanawiam się co zrobiłam źle i strasznie się tym męczę. Boję się, że mnie wykorzystał..A najgorsze jest to, że mi na nim zależy..

Edytowane przez Mudiwa
Czas edycji: 2010-10-15 o 18:45
Mudiwa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2019-09-16, 00:51   #8
czarnulk82
Przyczajenie

Witam ja też mam problem z facetem i nie wiem co dalej robic. Znamy się około dwóch miesiecy ale nie jesteśmy razem. Widzieliśmy się kilka razy i fajnie nam się rozmawialo, zartowalismy, cały czas się smialismy czułam jakbym spotkała bratnia duszę ale nawet parę razy zadzwonił do mnie ponieważ cały tydzień jest w delegacji ale ostatnio zrobił się milczący. Gdy się zobaczylismy i zapytalam to dlaczego tak nagle zamilkl to powiedział że on się boi że w ten sposób się zaangazuje i że się zakocha a pozniej bedzie cierpiał. Powiedzial, że mu się podobam i od razu wpadłam mu w oko ale boi się zaangazowac. Mi na nim zależy ale nie wiem co mam zrobić. Nie wiem czy mu o tym powiedziec czy to nie pogorszy sytuacji. A jak się kolejny raz zobaczymy to też nie wiem już jak się zachować wobec niego czy z dystansem bez żadnej wylewnosci czy zachowywać się jak na początku czyli zartowac z nim itd jakby nie było wczesniejszej rozmowy. Co mi radzicie?
czarnulk82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości