![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Odżywka białkowa dla kobietki
Od dawna uprawiam sporty,jednak dopiero rok temu zauważyłam jak uboga jest moja dieta w białko.O czyste w naturze troche trudno(tym bardziej ze studenckim portfelem i czasem
![]() Moja dieta jest w miarę możliwości odpowiednio zbilansowana,trening mam ustawiony,więc prosiłabym jedynie o odpowiedzi na temat,bez reprymend na temat odżywek. Czy któraś z Was stosowała odżywki białkowe z kreatyną? Będę niezmiernie wdzięczna za odpowiedzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Odżywka białkowa dla kobietki
tak odzywki białkowe są bardzo wskazane -wtedy troche odciązają nasz układ pokarmowy co nie znaczy ze mozna stosowac same suplementy ! Ponadto ciezko jest dostarczac w normalnym jedzeniu okolo 80-100gr.białka dziennie, nawet jeśli- to czesto nasze dzisiejsze jedzenie ma same konserwanty ulepszacze emulgatory itp.Nie potrafimy tez smazyc mięsa tak aby zachowalo to co najwazniejsze czyli wlasnie bialko. Ja osobiście polecam odzywke bialkową Herbalife -rozni sie tym od tych zwykłych ze w skladzie jest nie tylko bialko z z serwatki ale bialko sojowe! wadą jest jedynie cena - za 240gr. płacimy 116 zł Ale płacimy za jakość .Bialko jest w 100% wchłanialne ponadto rzeżbi nam sylwestke - zamienia tluszcz w mięsnie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Dzięki bardzo!Wymarzona odpowiedź - poparta autopsją
![]() A może ktoś wie coś na temat polskiej Ostrowii?Słyszałam pochlebne opinie na temat ceny,ale niewiele o tym,jak sama jest dobra. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Odżywka ta jest koktajlem?Znalazłam ta odżywkę w promocyjnej cenie na allegro - http://allegro.pl/item584741979_odzy..._promocja.html
jak ja się bierze? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
hop hop,podbijam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
ja codziennie na jeden z posilkow mam koktajl z odzywki bialkowej z gascia mrozonych owocow, lyzka blonnika, mlekiem sojowym i pol banana albo jog naturalnym, opcji jest mnostwo. Latwe w zrobieniu, pyszne i zdrowe
![]()
![]() |
#8 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Izi,myślałam po prostu,że robisz z mlesia sojowego i owoców i masz swojski koktajl białkowy.
Więc moje pytanie jest konkretnie jakiej odżywki używasz,jak tam efekty,ewentualne skutki uboczne?;> |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
To może ja Ci polecę odżywkę Scitec Nutrition "Protein Delite"... Po pierwsze jest PRZEPYSZNA! Ja mam smak czekoladowo-kokosowy i jak jeszcze pomyślę, że takie cudo łykam w imię odchudzania się to aż się lepiej na sercu robi
![]() ![]() Hmm.. no i to chyba tyle z mojej wiedzy na ten temat. Ale gorąco białko polecam.. Człowiek jednak dużo wolniej robi się głodny, a przynajmniej ja tak mam, kiedy z posiłkiem nie dostarczam go zbyt wiele.. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Nindżopesz
|
Ja kilka dni temu kupiłam waniliowe i czekoladowe białko serwatkowe WPC 80 Ostrowi. Na allegro, za około 30 zł. Jakie będą efekty nie mam pojęcia
![]() W każdym razie dodaję czubatą łyżeczkę do mleka po treningu, a drugą czubatą rano do owsianki. Nie za mało, nie za dużo? A w ogóle pyszna rzecz tylko kiepsko się rozpuszcza w zimnym mleku. Jeszcze wyczytałam na opakowaniu, że nie można go stosować bez konsultacji lekarskiej dłużej niż 6-8 tyg. Oczywiście kupiłam prawie dwa kilo i w dwa miesiące ich nie zużyję, jaką więc przerwę zrobić? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
hmm a jaki jest sklad tez odzywki za 30zł ? bo cena naprawde niska.. ja bym się troche tego bała .. białko składa sie z samej serwatki i nie wiadomo ile % sie z niego wchlania do organizmu...no i ta informacja ze nie mozna stosowac dluzej niz 6-8tyg, no dziwne bo jeśli byłby to naturalny produkt to mozna byloby bez obwaw stosowac jakos dodatek do codziennej diety..Aha i odzywki powinno sie stosowac 1 łyzke lub 2 max dzienie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Nindżopesz
|
Nic mi te nazwy nie mówią ale wygląda to tak (dane podobno otrzymane mailem od działu marketingu Ostrowii, ja tylko kopiuję
![]() OSTROWIA WPC 80 1 kwas asparginowy 11,61g 2 treonina 7,37g 3 seryna 5,54g 4 kwas glutaminowy 17,68g 5 prolina 7,46g 6 cystyna 2,53g 7 glicyna 2,03g 8 alanina 4,77g 9 walina* 6,05g 10 metionina 2,53g 11 izoleucyna* 6,02g 12 leucyna* 10,89g 13 tyrozyna 3,34g 14 fenyloalanina 3,49g 15 histydyna 1,93g 16 lizyna 9,75g 17 arginina 2,79g 18 tryptofan 2,03g *Aminokwasy rozgałęzione BCAA wartość odżywcza w 100g : - białko 80g - tłuszcz 8g - węglowodany 6g - wartość energetyczna 1785 KJ / 427 kcal. Ponadto producent pisze: "Sposób przygotowania do spożycia: w zależności od indywidualnego zapotrzbowania na białko od 1 do 3x dziennie po 30g +200 ml wody lub mleka (rano po przebudzeniu, miedzy posiłkami, po treningu oraz przed snem). Spożywać bezpośrednio po przygotowaniu." Może te 6-8 tyg to ze względu na obciążenie nerek... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
no ogolnie spoko bo są to same aminokwasy z tym ze pewnie z samej serwatki ja podam dla porownania sklad z odzywki białkowej Herballife na 100gr :
Wartośc energ. 383,3 kcal białko 83gr. Weglowodany 3,7g Tłuszcz 4,3 Składniki : izolat białka sojowego (75%) mleczny izolat białka z serwatki ( 24,5%) aromat waniliowy amorficzny dwutlenek krzemu -subst.przeciwzbrylająca Te białko mozna stosowac jako dodatek np.do napojów zup sosow jogurtów -nie posiada smaku i zapachu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
Dzięki Wam bardzo za odpowiedzi!
impolity - nie znam się,więc spytam - białko to jest jedynie dodtakiem do jakiegoś posiłku/napoju?W sumie skoro do napoju,to pewnie może to być też mleko?Sposób podawania trochę inny niż większość koktajli,ale działanie takie same? A i jeszcze jedno - czy to o tym mowa? -> http://www.allegro.pl/search.php?sg=...+bia%C5%82kowa Edytowane przez marthusia Czas edycji: 2009-03-23 o 21:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
to jest po prostu takie udogodnienie ze mozna je dodac do wszystkiego a nie ze musisz rozpuscic w wodzie czy w mleku i szybko wypic
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
Szczerze to jakoś głupio się na koktajle napaliłam(sycące i zazwyczaj dobre),ale mówiłaś o cenie ponad 100zł,a tu promocja 59 i jeszcze chwalisz.Zamawiam więc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
No pewnie jeśli jest okazja to trzeba zamawiac
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
Hm,jestem w wielkiej kropce
![]() o ile dobrze przejrzałam wątek,to o tym chyba nie pisałaś - ile i jak bierzesz to białko?I jeżeli nie jest to tajemnicą to jakie formy aktywności uprawiasz? Edytowane przez marthusia Czas edycji: 2009-03-23 o 22:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
poczytaj na herbalife.pl a bialko (2łyzki)dodaje wlasnie do koktajlu i pije rano
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Nindżopesz
|
Impolity - długo już pijesz Herbalife? Rozumiem, że nic specjalnego nie trenujesz. Zdradź jakie efekty, w kilogramach, centymetrach...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Edytowane przez marthusia Czas edycji: 2009-03-24 o 12:18 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Przyczajenie
|
tak więc przed stosowaniem ; udo - 51 cm brzuch- 80,5cm
a teraz udo - 48cm , brzuch - 71 cm ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Nindżopesz
|
Hoho, niezłe wyniki, gratuluję
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zadomowienie
|
O kurza stopa
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Przyczajenie
|
no pewnie - jeśli się cwiczy to efekty są szybciej a diete? jaką diete? nawyki zywieniowe jak sie zmienia to powinno sie je zmienic na cale zycie a nie tylko na jakis okres czasu .. organizm przyzwyczaja sie do nowych nawykow jakos po 21 dniach .. Obiad powinien wyglądac tak ze pół talerza mięska lub ryby i poł warzyw ewenualnie ziemniak lub troszke ryzu ,po za tym ciemny chleb , duzo nabiału jajek warzyw owocow . Ja juz się na to przestawiłam - oczywiscie ze zdarza mi sie zjeść jakies "niezdrowe jedzonko"
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Nindżopesz
|
Wiem, wiem
![]() A jeszcze mam pytanie, po jakim czasie zauważyłaś pierwsze efekty? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zadomowienie
|
O!Widzę,że jesteśmy po tej samej stronie. Ja również jestem na diecie od dwóch lat - zbilansowane posiłki(węgle+białko+warz ywa lub tłuszcze+warzywa),woda,od zwyczaiłam się od slodyczy(chociaż ostatnio do nich sporadycznie wracam,gdy potrzebuje energii przed treningiem
![]() No i na noc staram się jeść raczej samo białko,ale noc jest też pojęciem względnym od pewnego czasu i różnie to wygląda ![]() Pozdrawiam panienki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Nindżopesz
|
![]() ![]() Mam jeszcze kilka pytań: - ile gram może mieć płaska łyżka takiej odżywki? - zawartość białka itp. to jak rozumiem w suchej masie? - ile gram białka spoza odżywki codziennie zjadacie? Mi wyszło około 80, a moje zapotrzebowanie to chyba 100, nie chcę przesadzić. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:03.