![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Związek dorosłego chłopaka z nastolatką
Witam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Związek dorosłego chłopaka z nastolatką
Cytat:
![]() I nigdy nikt Ci nie da gwarancji, że "za dwa lata" coś się nie zmieni. W Tobie też się może zmienić. Biorąc pod uwagę Wasze roczniki, 8 lat to przepaść. I nieważne, jak poważnie ona wygląda w make upie. W głowie jest nadal dzieckiem w wielu kwestiach. Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2016-08-22 o 13:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Ja byłabym do takiego związku nastawiona negatywnie. Ty, w wieku 23 lat, wkraczasz w dorosłość. Nie wiem, czy studiujesz, czy pracujesz, ale na pewno nie jesteś już w gimnazjum. Pewnie myślisz już o zarabianiu pieniędzy i usamodzielnieniu się lub nawet już to robisz. Myślę, że masz też określone potrzeby seksualne, które chciałbyś zaspokajać.
Ona ma 15 lat, jest dzieckiem. Za cztery lata czeka ją matura i wybór ścieżki zawodowej. Przez te cztery lata będzie całkowicie zależna od rodziców. Nie jest jeszcze ukształtowana emocjonalnie ani gotowa do współżycia seksualnego. Uważam, że powinna przeżywać swoje pierwsze miłości z rówieśnikami, którzy mają takie same wątpliwości, takie same problemy w codziennym życiu i podobne potrzeby emocjonalne. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
Przepraszam ale dla mnie to trochę obleśne, kiedy ja miałam 15 lat to dopiero zaczynały mi rosnąć cycki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
Daj dziecku spokój.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Czyli sam musisz być mało dojrzały skoro ona ci odpowiada. Kiedys podsłuchałam jak koledzy na studiach gadali " żeby miała chociaz te 18 lat" oni mieli 24 lata. Dla Ciebie to po prostu fajna d.upa i tyle. Jestescie na róznych etapach. Ona w gimnazjum Ty pracujesz lub konczysz studia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
Nie.
Po prostu nie. Głupota ludzka nie zna granic. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
.
Edytowane przez 201706051008 Czas edycji: 2016-12-24 o 20:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Konto usunięte
|
Mi to pachnie skrywaną pedofilią i autorze możesz się śmiać że jestem zaściankowa ale gdyby mi córka przyprowadziła takiego starego adoratora to na pewno nie byłabym bierna. 8 lat różnicy to ogromna przepaść w jej wieku.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Konto usunięte
|
Wiem ze slyszenia ze takie sytuację mialy miejsce i komuś tam sie udało ale dla mnie to związek bez przyszłości. Szczerze dla mnie taki mężczyzna nigdy do końca nie będzie normalny, przecież to dziecko, nigdy nie zrozumiem czego taki facet szuka u takiej dziewczynki. Byc może jest w stanie zaimponować duzo mocniej dziewczynce niz kobiecie w swym wieku. Młoda kobiete latwiej jest "wychowac" pod siebie, ma mniej wymagan itd. Będąc matka tej dziewczyny nie zgodzilabym sie na taki uklad , nie oszukujmy sie gdzies w oddali napewno pojawia sie wizja sexu w zwiazku, co rodzica na pewno zmartwi, a mnie nawet trochę odrzuca. Najlepsza rada daj dziewczynie spokoj, jak nadal będzie Ci sie podobala to odezwij sie za 2 lata.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Konto usunięte
|
Optymalnie za 3, będzie pełnoletnia
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
ah te piękne czasy, gdy miało się te swoje 15 lat, a Orlando Bloom 24..
![]()
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Sam mam 25 lat a nie wyobrażam sobie związku z młodszą niż 19-20 lat (aczkolwiek najbardziej mi odpawiadają 23-29 lat).
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Ja mając 13 lat spotykałam się przez kilka miesięcy z chłopakiem który miał 18 lat. Nasz związek był w zasadzie platoniczny (w wieku 13 lat nawet nie pomyślałabym że może wyglądać inaczej niż wzdychanie do siebie nawzajem i przytulanie). Wtedy bardzo mi imponowało to że gość starszy ode mnie aż o 5 lat zainteresował się mną i że dorównuję mu intelektualnie na tyle żeby fajnie spędzało nam się razem czas. Rozstaliśmy się bo on zaczął studia z dala od miejsca zamieszkania co całkowicie odcięło go od rodziny i znajomych, nie było sensu kontynuować tej znajomości. Krótko po tym jak się rozstaliśmy zaczęłam się zastanawiać co ja takiego w tym gościu widziałam i przyznam że do dziś nie mam pojęcia. Zwłaszcza że czasem mijam go na ulicy i nadal się zastanawiam co ja wtedy miałam w głowie. Jemu pewnie byłoby przykro gdyby wiedział że tak go oceniam. W Waszym przypadku niestety będzie pewnie podobnie ze względu na jeszcze większą różnicę wieku. Jeśli Ci to nie przeszkadza to Twoja sprawa, ale pamiętaj że według prawa ona nadal jest dzieckiem i jeszcze przez kilka lat będzie więc ewentualna bliskość może być przez otoczenie postrzegana bardzo negatywnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Nie zrozumiem nigdy, co 23-latek widzi w 15-latce. To jeszcze dziecko. Wydaje Ci się, że jest super dojrzała, bo jeszcze nie miałeś jak tej dojrzałości sprawdzić. Na razie sobie spijacie słodkie słówka z ust i tyle. Znajdź sobie kobietę w swoim wieku. To dziecko dopiero będzie szło do liceum, matura, studia, praca, Ty w tym czasie zaczniesz marzyć o ślubie, dzieciach i Bóg wie co. Całkiem inny etap w życiu. Poza tym czynności seksualne z nią byłyby karalne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Nie pójdziecie razem na imprezę/do pubu, nie wypijecie sobie wina w domu, ona nie bedzie mogła wyjechać z Toba na kilka dni, Ty pewnie z jej znajomymi sie nie bedziesz dogadywać zbyt dobrze, jej rodzice mogą byc kompletnie przeciwni.
Ale to zalezy tak naprawde. Ja mając 15 lat spotykałam sie z 18 latkiem, rodzice pozwalali mi na duzo, ale klamalam ze ide do koleżanki jak szlam do niego spac albo na imprezę. Znajomych tez miałam starszych i mając 16-17 lat chodziłam do pubów, piłam piwo, seks w zwiazku był. Pojechaliśmy razem na wakacje, na majówkę, trzy lata byliśmy ze sobą i było naprawde okej. Nie zepsuło mi to psychiki, nie uwazam, ze byłam wtedy za młoda na seks albo imprezy - jednocześnie uczyłam sie, miałam zainteresowania, pracowałam na weekendy. Jesli ma wyluzowanych rodzicow i troche przekłamie, ze spotyka sie z 18/19 latkiem no to możliwe, ze wypali wam spotykanie sie. Tylko weź pod uwage, ze to młoda dziewczyna i moze kompletnie nie byc gotowa na seks, ze moze sie bardzo do Ciebie przywiązać, bardzo zakochać, a jesli ja wykorzystasz/zostawisz to moze bardzo negatywnie sie na niej odbić. Nie uwazam, ze 15-latka to dziecko, uwazam, ze to młoda dziewczyna, ktorej psychika i podejscie do mężczyzn sie jeszcze kształtuje. Moim zdaniem to po prostu spora odpowiedzialność. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
Jej rodziców poznałem, ja musze wszystko najpierw obczaić zanim sie z kimś zwiąże, niby zaakceptowali mój wiek ale wiadomo większość ludzi nie powie prosto w twarz że coś im nie pasuje. Tej dziewczynie powiedziałem że musze wszystko przemyśleć, że musi nam dać czas, ale kierując się opinią znajomych , osób na tym forum a także swoją dam jej lepiej spokój.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Przyczajenie
|
Też nie uważam że to dziecko. Na początku odbierałem tą znajomość jako takie wyzwanie dla mnie, myślałem że jak uda mi się z nią wytrwać te 3-4 lat w relacjach chłopak-dziewczyna to dalej ten związek mógłby być naprawdę udany. Myślałem także o tym że ona może się wiele ode mnie nauczyć, mieć poczucie bezpieczeństwa ale niestery rozsądek mówi mi teraz coś innego.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zadomowienie
|
Przepaść...
inne etapy życia, inne myślenie, całkowite inne wyzwania/problemy. Jeśli już mam być totalnie szczera to wg. mnie to zakrawa o pedofilię. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Związki dorosłych mężczyzn z małolatami (nie bójmy się nazywać rzeczy po imieniu),kojarzyły mi się z niedojrzałymi kolesiami którzy jarają się tym,że imponują nastolatce swoją ''dojrzałością''.
Ona jest DZIECKIEM,zarówno fizycznie jak i psychicznie. Na miejscu jej rodziców ,powiedziałabym dosadnie że nie jest normalne zainteresowanie 20 parolatka dzieckiem. Koniec kropka.
![]() |
#27 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Sam skonczył jedynie gimnazjum, ambicji zero, owszem on sam był raczej na poziomie 18 latka niz 25latka. Edytowane przez aleks_90 Czas edycji: 2016-08-22 o 15:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zadomowienie
|
Co miałeś na myśli pisząc:
"Na początku odbierałem tą znajomość jako takie wyzwanie dla mnie, myślałem że jak uda mi się z nią wytrwać te 3-4 lat w relacjach chłopak-dziewczyna to dalej ten związek mógłby być naprawdę udany." Ja tego zdania nie rozumiem. Męczyłbyś się te 3-4 lata? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Edytowane przez 201703061429 Czas edycji: 2016-08-22 o 16:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:51.