|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Czy mam krzywą twarz?
Problem może trochę durnowaty, ale jednak problem... Kiedy patrzę na siebie w lustrze, całkiem się sobie podobam - twarz jest symetryczna, duże oczy, średnich rozmiarów nos, niewąskie usta, cera bez niedoskonałości i tak dalej. Sytuacja zmienia się, kiedy patrzą na siebie na zdjęciach zrobionych BEZ odbicia lustrzanego. Uważam, że wyglądam wtedy źle. Nos jest lekko skrzywiony w prawo, a usta asymetryczne. I zastanawiam się, czy te dwa odbicia - naturalne i lustrzane mogą mieć aż takie duże znaczenie dla atrakcyjności znaczenia. Czy może być tak, że naturalnie jestem brzydka, a w odbiciu lustrzanym wszystko jest okay? Czy może to kwestia mojego przyzwyczajenia do jednego odbicia lustrzanego? Czy ludzie, którzy na mnie patrzą, widzą tę asymetryczność w twarzy? Czy ona aż tak bardzo rzuca się w oczy?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Czy mam krzywą twarz?
Cytat:
Mam identyczny problem i też już nie wiem co jest prawdziwe. Przez to bardzo nie lubię żadnych zdjęć poza selfie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Jestesmy przyzwyczajeni do odbicia w lustrze do tego stopnia, ze nie zauwazamy drobnych asymetrii. I lustro i zdjecia pokazuja dokladnie ta sama twarz, to masz mozg stosuje triki.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Interleukina Druga
|
Stojąc przed lustrem i przeglądając się zazwyczaj dobieramy neutralną mimikę, twarz mamy rozluźniona, nic nie mówimy, nic nie żujemy itp. W niepozowanych zdjęciach twarz zazwyczaj "pracuje" i może pracować niesymetrycznie. Mało kto wychodzi ładnie na zdjęciach z zaskoczenia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
patrząc na siebie w lustrze widzimy swoje odbicie lustrzane, jesteśmy odbici, odwróceni, patrząc na zrobione zdjęcie widzimy inną stronę niż w lustrze. Ludzie patrząc na nas z naprzeciwka nie widzą nas tak jak my siebie widzimy w lustrze, tylko tak, jak widzimy siebie na zdjęciu niestety. Też mam taki problem, w lustrze uważam, że wyglądam super, a na zdjęciu też widzę asymetryczność, ale to chyba kwestia tego, że się przyzwyczailiśmy do swojego odbicia lustrzanego :<
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Nie ma sie czym przejmować, bo ludzie są przyzwyczajeni do twojego wyglądu tak jak ty do odbicia w lustrze i nie widzą żadnej asymetrii.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Gdybyś miała krzywą twarz bardzo (bo de facto każda połówka twarzy różni się detalami zawsze), to byłoby to widoczne i w lustrze, i na zdjęciach. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
A jeśli ktoś lepiej wychodzi na zdjęciach niż wygląda na żywo?
I nie mam tu na myśli selfie pozowanych z odpowiedniej perspektywy, ale nawet zdjęcia "grupowe" robione lustrzanką, nieobrabiane? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
Jeśli to Twoja opinia, to może się na żywo nie doceniasz
![]() W lustrze to ja wyglądam gorzej niż na zdjęciach. Na zdjęciach pulchniej i młodziej. I to nie jest moja opinia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:04.