Czy mam krzywą twarz? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2019-10-28, 09:44   #1
xklvrvx
Przyczajenie

Czy mam krzywą twarz?

Problem może trochę durnowaty, ale jednak problem... Kiedy patrzę na siebie w lustrze, całkiem się sobie podobam - twarz jest symetryczna, duże oczy, średnich rozmiarów nos, niewąskie usta, cera bez niedoskonałości i tak dalej. Sytuacja zmienia się, kiedy patrzą na siebie na zdjęciach zrobionych BEZ odbicia lustrzanego. Uważam, że wyglądam wtedy źle. Nos jest lekko skrzywiony w prawo, a usta asymetryczne. I zastanawiam się, czy te dwa odbicia - naturalne i lustrzane mogą mieć aż takie duże znaczenie dla atrakcyjności znaczenia. Czy może być tak, że naturalnie jestem brzydka, a w odbiciu lustrzanym wszystko jest okay? Czy może to kwestia mojego przyzwyczajenia do jednego odbicia lustrzanego? Czy ludzie, którzy na mnie patrzą, widzą tę asymetryczność w twarzy? Czy ona aż tak bardzo rzuca się w oczy?
xklvrvx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-10-28, 10:35   #2
daisydoo
Raczkowanie

Dot.: Czy mam krzywą twarz?

Cytat:
Napisane przez xklvrvx Pokaż wiadomość
Problem może trochę durnowaty, ale jednak problem... Kiedy patrzę na siebie w lustrze, całkiem się sobie podobam - twarz jest symetryczna, duże oczy, średnich rozmiarów nos, niewąskie usta, cera bez niedoskonałości i tak dalej. Sytuacja zmienia się, kiedy patrzą na siebie na zdjęciach zrobionych BEZ odbicia lustrzanego. Uważam, że wyglądam wtedy źle. Nos jest lekko skrzywiony w prawo, a usta asymetryczne. I zastanawiam się, czy te dwa odbicia - naturalne i lustrzane mogą mieć aż takie duże znaczenie dla atrakcyjności znaczenia. Czy może być tak, że naturalnie jestem brzydka, a w odbiciu lustrzanym wszystko jest okay? Czy może to kwestia mojego przyzwyczajenia do jednego odbicia lustrzanego? Czy ludzie, którzy na mnie patrzą, widzą tę asymetryczność w twarzy? Czy ona aż tak bardzo rzuca się w oczy?
Up.
Mam identyczny problem i też już nie wiem co jest prawdziwe. Przez to bardzo nie lubię żadnych zdjęć poza selfie.
daisydoo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-10-28, 10:46   #3
Ava_
Zakorzenienie

Jestesmy przyzwyczajeni do odbicia w lustrze do tego stopnia, ze nie zauwazamy drobnych asymetrii. I lustro i zdjecia pokazuja dokladnie ta sama twarz, to masz mozg stosuje triki.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Ava_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-10-28, 11:25   #4
Cytokina
Interleukina Druga

Stojąc przed lustrem i przeglądając się zazwyczaj dobieramy neutralną mimikę, twarz mamy rozluźniona, nic nie mówimy, nic nie żujemy itp. W niepozowanych zdjęciach twarz zazwyczaj "pracuje" i może pracować niesymetrycznie. Mało kto wychodzi ładnie na zdjęciach z zaskoczenia A niektórzy nie wyglądają też dobrze na zdjęciach pozowanych. Ja na przykład mam wrażenie, że nie potrafię sobie zrobić dobrego selfie, zawsze coś mi się nie podoba - a to czoło jakieś takie wielkie, a to podbródek się uwidocznił, a to uśmiech jakiś taki krzywy. Nie żebym wyglądała źle - ta dziewczyna ze zdjęć jest całkiem ładna, ale po prostu nie do końca jak "ja" z lustra. Jesteśmy przyzwyczajeni do swojego lustrzanego odbicia. Zdjęcie jest po prostu inne, bo z zupełnie innej perspektywy.
Cytokina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-10-28, 12:02   #5
nolly05
Przyczajenie

patrząc na siebie w lustrze widzimy swoje odbicie lustrzane, jesteśmy odbici, odwróceni, patrząc na zrobione zdjęcie widzimy inną stronę niż w lustrze. Ludzie patrząc na nas z naprzeciwka nie widzą nas tak jak my siebie widzimy w lustrze, tylko tak, jak widzimy siebie na zdjęciu niestety. Też mam taki problem, w lustrze uważam, że wyglądam super, a na zdjęciu też widzę asymetryczność, ale to chyba kwestia tego, że się przyzwyczailiśmy do swojego odbicia lustrzanego :<
nolly05 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-10-28, 13:31   #6
Liliom
Rozeznanie

Nie ma sie czym przejmować, bo ludzie są przyzwyczajeni do twojego wyglądu tak jak ty do odbicia w lustrze i nie widzą żadnej asymetrii.
Liliom jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-10-28, 14:03   #7
d61abbce58b52fe45ffe444afc51ca0ea3c11859_65540a44484ab
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez xklvrvx Pokaż wiadomość
Chodzi o to, że identyfikujesz się z odbiciem lustrzanym i dlatego twój wizerunek ze zdjęć wydaje ci się dziwny i nie rozpoznajesz się na nim.
Gdybyś miała krzywą twarz bardzo (bo de facto każda połówka twarzy różni się detalami zawsze), to byłoby to widoczne i w lustrze, i na zdjęciach.
d61abbce58b52fe45ffe444afc51ca0ea3c11859_65540a44484ab jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2019-10-29, 12:21   #8
olennnkaaaa
Rozeznanie

A jeśli ktoś lepiej wychodzi na zdjęciach niż wygląda na żywo?
I nie mam tu na myśli selfie pozowanych z odpowiedniej perspektywy, ale nawet zdjęcia "grupowe" robione lustrzanką, nieobrabiane?
olennnkaaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-10-29, 12:40   #9
980cf4958a6e724c916e7adb24f4c6159aa2df82_65d7e02c47328
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez olennnkaaaa Pokaż wiadomość
A jeśli ktoś lepiej wychodzi na zdjęciach niż wygląda na żywo?
I nie mam tu na myśli selfie pozowanych z odpowiedniej perspektywy, ale nawet zdjęcia "grupowe" robione lustrzanką, nieobrabiane?
Ja o dziwo na niektorych zdjęciach z imprez, nieprzerobionych uważam, że wyglądam lepiej niż na żywo ale ogólnie jednak wolę lustro.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
980cf4958a6e724c916e7adb24f4c6159aa2df82_65d7e02c47328 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-10-29, 13:38   #10
olennnkaaaa
Rozeznanie

Jeśli to Twoja opinia, to może się na żywo nie doceniasz
W lustrze to ja wyglądam gorzej niż na zdjęciach. Na zdjęciach pulchniej i młodziej. I to nie jest moja opinia.
olennnkaaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości