|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Kiedy jest moment na deklaracje, że to już związek
Ciekawa jestem Waszych opinii. Jak tak się randkuje z facetem średnio jakoś raz w tygodniu, mija miesiąc, dwa...kiedy jest ten moment na deklaracje czy to już związek i jak zacząć? Widzę, że nieraz po takim czasie facet chciałby się już umówić na randkę z seksem, a jednocześnie nawet nie zacznie rozmowy o tym, czy jesteśmy parą i nie bardzo ma czas na częstsze spotkania. Niby się całujemy, niby jest już moment na jakąś większa intymność, a jednocześnie mam wrażenie, że jakbym się np. rozchorowała i potrzebowała podwózki do lekarza, to by mnie spławił, że w tym tygodniu to on ma urwanie głowy w pracy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Kiedy jest moment na deklaracje, że to już związek
Całowanie jak dla mnie nie jest oznaką, że jest się w związku, bo całować się można de facto z każdym. W momencie jak wam na sobie zależy, żeby być blisko, pojawia się troska o drugą osobę to może być to.
Jak mówisz, że facet by cię nie podwiózł do lekarza to zastanów się czy ta relacja nie zmierza w jednym kierunku. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Spotykanie się na randkę średnio raz w tygodniu (o ile nie mamy do czynienia z jakąś dużą odległością) jak dla mnie nie świadczy o szalonym zainteresowaniu sobą. Jak do tego dołożyć brak poczucia, że można ze sobą pogadać szczerze o wszystkim, to brzmi jeszcze gorzej.
Żegnaj Wizaż Forum. Tyle lat za nami. ![]() ![]() Edytowane przez Ellen_Ripley Czas edycji: 2019-11-03 o 16:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
No właśnie przez te rzadkie spotkania wydaje mi się, że to chyba donikąd nie zmierza. Rozmawialiśmy o tym i M. twierdził, że on tez jest za częstymi spotkaniami...ale nic się nie zmieniło. Fakt, nie mieszkamy zbyt blisko bo w sąsiednich miastach i on ma dodatkowe dyzury i on-calle oprócz normalnych 40h w pracy, ale wydaje mi się, że po takim czasie to juz powinno zmierzać w stronę jakiś częstszych spotkań i wspólnych planów. Ostatnio M miał sporo pomysłów, jakie rzeczy możemy robic razem, ale ...za jakies 10 dni, bo wcześniej znowu z różnych powodów nie ma czasu. I tak mnie naszło, że przecież nawet jakbym sie pochorowała to wątpię, czy on w takim razie by podjechał mi pomóc zrobić jakieś cięższe zakupy czy cokolwiek. Koleżanka mi powiedziała, że ja jestem zbyt niecierpliwa, bo 2 miesiące to jeszcze za wczesnie na jakies poważne deklaracje...ale nie chcę, żeby sytuacja się skończyła w łóżku, a potem usłyszę, że on jest jednak zbyt przepracowany na związek. Już z poprzednim facetem tak miałam, po jakiś 2 miesiącach poszliśmy ze 2 razy do łózka i dopiero wtedy usłyszałam, że on jest zbyt przepracowany na związek i że przecież nigdy mi nie obiecywał, że będziemy razem...a to nic, że mężczyzna z klasą by się nad tym zastanowił i to uczciwie powiedział wcześniej. W każdym razie nie wiem, co robię źle...ale ostatnio nie umiem zbudować związku, poumawiam sie tak na randki z 2-3 miesiące i nic z tego nie wychodzi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
Dwa sąsiednie miasta - to nic nie mówi. Podaj lepiej ile kilometrów, jaka komunikacja. Co innego jechać 100 km, a co innego 40 km. Jak kończy późno pracę, to może faktycznie nie ma możliwości się spotkać? Ale wtedy można przenocować u siebie, zawsze jest jakieś wyjście.
2 miesiące to moim zdaniem dobry czas na jakieś deklaracje. Tylko z drugiej strony to zaledwie 8 spotkań, jakbyście się widywali 2x w tygodniu, to masz ich już 16 ![]() Tak czy siak, brzmi jakby Wam było nie po drodze. Ja sobie nie wyobrażam tak rzadkich spotkań, tym bardziej na początku gdy ma się motylki w brzuchu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Hej,
Porozmawiaj szczerze z facetem o swoich oczekiwaniach i wysluchaj jak on to widzi. Powiedz ze zalezy Ci na zwiazku i dzieki czestszym spotkaniom masz nadzieje ze zbudujecie cos fajniego. Nie wiem dlaczego z gory zakladasz ze nie pomoze Ci w kryzysowej sytuacji (swoja droga skoro mieszkacie w miastach, gdzie na ogol są tanie taksowki/transport publiczny i sklepy z opcja dowozu zakupow do domu to w zasadzie mozna sobie samemu poradzic), chyba ze dal Ci to do zrozumienia? Nie wiem jak u innych, ale dla mnie szczera rozmowa zawsze pomagala rozwiac pewne watpliwosci. Jesli bedziesz się obchodzila z facetem jak z jajkiem i nie bedziesz ujawniala swoich oczekiwan, to do czego to prowadzi? Tak to w efekcie, jak mu bedzie zalezalo tak samo jak i Tobie to się dostosuje, a jezeli stwierdzi ze nie jest w stanie się tak zaangazowac i poswiecic Ci wiecej czasu to sobie podziekujecie. Aha i nie traktuj seksu jako karty przetargowej. Chociaz widac golym okiem ze nie jestes na to gotowa, wiec nie ulegaj jego presji. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
A dlaczego czekasz na deklaracje, zamiast szczerze pogadać o stanie swoich i jego uczuć? Bez sensu tworzyć związek z kimś, z kim uważasz że nie możesz szczerze pogadać.
![]() |
#9 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Realistka
|
Nie ma jednej ramy czasowej kiedy deklaracje powinny sie pojawiac. Sa osoby, ktore do zwiazkow pchaja sie juz po pierwszej randce, a sa takie, dla ktorych rok randkowania nie musi do zwiazku doprowadzic.
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Kiedy jedna strona chce o tym porozmawiać.
Wtedy jest najlepszy moment, żeby zacząć taką rozmowę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:00.