|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
zazdrość wsteczna
Hej dziewczyny
![]() ![]() Mam problem z głupią zazdrością o partnera. Nie o to, co się dzieje aktualnie, nie boję się, że mnie zdradza, że z kimś flirtuje, że ktoś mu się może spodobać... Nie, takie rzeczy mało zajmują moją głowę. Za to skutecznie zatruwam sobie życie wszystkimi jego byłymi dziewczynami i miłostkami. Żaden z jego związków nie był poważny ani nie trwał zbyt długo, ale podobało mu się dużo dziewczyn. Przed związkiem byliśmy długo zaprzyjaźnieni, więc wtedy co nieco mi poopowiadał, więc o każdej coś tam wiem. Wtedy to nie miało dla mnie znaczenia, ale odkąd zaczęliśmy być razem... Masakra. Przypomina mi się każda wzmianka na ich temat, każde zdjęcie, robię mu wyrzuty o dziewczyny z przeszłości ![]() Nie mam aktualnie żadnych racjonalnych powodów do zazdrości, jesteśmy w sobie bardzo zakochani, codziennie czuję, że jestem dla niego ważna, jestem jego 1 tak naprawdę poważną dziewczyną. Ale ta zazdrość mnie strasznie męczy, choć wiem że to już przeszłość, nic z tym nie można zrobić i liczy się, to co teraz, a wszystkie moje odczucia są dziecinadą. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: zazdrość wsteczna
Idź na terapię
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Wykonczysz tego faceta.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
[1=0f78e7ab4a87196fb8e6ee2 746a5f35dfd845f1c_5ee6abf 249ce5;87295771]Wykonczysz tego faceta.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Dokładnie Ja na jego miejscu już bym zwiala Odrzucają mnie ludzie zazdrosni o coś co działo się przed ich pojawieniem w moim życiu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Bot
|
A może tak naprawdę nie chcesz z nim być i szukasz pretekstów, by wylać swoją ukrywaną w głębi niechęć?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Zaufanie, jeśli wpuszczasz kogoś do swojego życia, głowy i łóżka, to warto ufać, że ta osoba jest tego godna. A może to kwestia kompleksu, który masz? Tego, że czujesz się niewystarczająca, za mało atrakcyjna lub gorsza?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Bot
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
Dla tego ja też myślę, że najpierw zastanowić się czy facet na pewno jest tym odpowiednim, a potem ewentualnie terapia, bo wykonczysz jego i w końcu tak czy siak Cię zostawi, no i wykonczysz siebie.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
a Ty nigdy z nikim wcześniej nie byłaś? nie podobał Ci się nikt?
Jeżeli ktoś przed nim był, to sama zapewne wiesz, że to skończony rozdział i tak samo jest u niego, tak nie można, musisz to przepracować. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeden z moich facetów miał przede mną 21 dziewczyn i wydało mi się to gigantyczną liczbą. (Wciąż mi się wydaje, ale no nie mój interes tak naprawdę.) Też się wcześniej przyjaźniliśmy i wiedziałam z perspektywy przyjaciółki rzeczy, których własnej dziewczynie się raczej nie mówi (przynajmniej ja nigdy nie chcę wiedzieć w związku). Tylko mi po przeżywaniu tego po prostu samo przeszło. Nie wiem, zmądrzałam? Trwało to jakiś miesiąc w stanie ostrym, potem parę miesięcy te myśli były dość często, potem już pojawiały się bardzo rzadko, a tak od jakiegoś roku po pierwszej fali zazdrości mam to gdzieś. ![]() Ja sobie racjonalizowałam cały czas no i nie wylewałam tego na faceta, tylko siedziałam sama i przeżywałam. On wiedział, co się dzieje (jesteśmy ze sobą szczerzy), ale robiłam wszystko, żeby nie odczuwał skutków mojej psychozy i teraz jak go zapytałam, to mówi, że (nie licząc pierwszego tygodnia), udało mi się. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może ta zazdrość przejdzie i się unormuje. Spróbuj sobie to dobrze przemyśleć. Możesz sobie nawet zrobić listę powodów, dla których Twoja zazdrość jest głupia i powtarzać je sobie za każdym razem, gdy ją poczujesz. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Nie wiem, dla mnie na początku związku coś takiego jest. Włącza się takie zazdrośnictwo, ale w sumie skoro z Tobą jest w poważnym związku a z poprzednimi nie był to chyba coś jest na rzeczy, że jest tak jak jest
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Realistka
|
Hmm moim zdaniem zalezy tez ile to trwa...ja czulam cos takiego na pocztku zwiazku przez krotki czas (moze max miesiac). Potem mi przeszlo i nigdy nie wrocilo (na szczescie)
![]() Zdecydowanie jest prosciej gdy nie do konca sie wie co bylo 'przedtem'. Moj maz nie wie o wszytskich chlopakach, z ktorymi sie spotykalam, ja nie znam jego starych historii milosnych. I tak jest mi odbrze Popracuj nad soba, bo zniszczysz ten zwiazek.
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi opowiadali znajomi faceta bardzo dużo. Uważam to za bardzo dziwne i nie imprezuję z nimi często. Ale dziwi mnie, że znajomi mojego faceta uważają, że to takie śmieszne powspominać, z kim, kiedy i gdzie, skoro siedzę obok. I dużo mojego wzburzenia wynikało z tego, że dowiadywałam się na imprezie, że XYZ to jego była, a ona siedzi obok. Tak jakoś czułam się zawsze postawiona pod ścianą w związku z tym. Jakby ludzie mówili i czekali na moją zabawną reakcję, chociaż nie było to raczej wymierzone we mnie, takie wspominki po alkoholu "o, pamiętacie jak w liceum, kiedy była ta impreza, co Limonek wtedy się rozstał z Kryśką..." Nie było też tak, że nie ufałam, bo skoro przez dwa lata jesteśmy razem, spotykamy się w tym gronie, a ja nie zauważyłam żadnej chemii, to albo się super kryją (a wtedy nie ma czego roztrząsać, bo nie znajdę), albo nic tam nie ma. Ale z takich anegdotek mi się nazbierało żalu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#16 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja bym nie wspominał za dużo, ale kurde, jak idę z partnerką na imprezę i wiem, że będzie moja była, to raczej o tym wspomnę, żeby właśnie jakiś "życzliwy" kolega nie palnął głupoty przy niej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Realistka
|
Cytat:
Wiem, ze np. z zadna ze swoich bylych nie ma kontaktu, wiem ile ich mniej wiecej bylo, ale nie znam szczegolow np. tego skad sie znali, jak dlugo itd, jakie mieli relacje ![]()
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny, ja wiem, że to czuję jest dziecinne, ale właśnie stąd ten wątek
![]() Nie czuję się nieaktrakcyjna ani gorsza. Od chlopaka słyszę mnóstwo komplementów i to naprawdę wspaniałych. Nie wiem, co za destrukcja we mnie tkwi, że zamiast w 100% się cieszyć teraźniejszością ja zadręczam się przeszłością i to nie jakoś szczególnie znaczącą. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:20.