![]() |
#1 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 4
|
Jak odzyskaæ by³ego ch³opaka, z którym siê pracuje
Kiedy koñczy³am studia, pozna³am pewnego ch³opaka, który mia³ bardzo zazdrosn± ex dziewczynê. By³ to tylko kolega, z którym dobrze mi siê rozmawia³o, ona widzia³a we mnie rywalkê. Zaczê³a do mnie pisaæ, obra¿aæ mnie, komentowaæ mój wygl±d, uk³ad mojej twarzy, figurê itp. Codziennie krytykowa³a mnie, a ja popada³am w coraz to wiêksze kompleksy. Pó¼niej na mojej drodze stan±³ ch³opak, który porównywa³ mnie z innymi dziewczynami i zawsze wypada³am w gorszym ¶wietle, bo nie mia³am tego, tamtego, wytyka³ mi kolejne wady. Zwi±zek zakoñczy³ siê. Stwierdzi³am, ¿e muszê psychicznie odpocz±æ. Nie chcia³am siê z nikim zwi±zywaæ, chcia³am naprawiæ siebie, zmieni³am pracê, i pozna³am ch³opaka, o którym bêdzie ta historia. Nie mia³o byæ z tego zwi±zku, by³am bardzo zdystansowana. On poczu³ co¶ do mnie o kilka miesiêcy szybciej ni¿ ja do niego. Zdecydowali¶my siê na zwi±zek. Nie chcia³am siê za bardzo anga¿owaæ, wola³am stopniowo, mia³am uraz po poprzednim ch³opaku i taka po prostu jestem. Potrzebowa³am czasu. W mojej g³owie ci±gle siedzia³y kompleksy, by³am zazdrosna gdy spogl±da³ na inne dziewczyny. Generalnie chowa³am to w sobie, ale gdy zbli¿a³ siê okres nie panowa³am nad emocjami i mówi³am mu ¿e jest mi z tym ¼le, robi³am wyrzuty. I tak co miesi±c przed moj± miesi±czk±. Po prostu nie potrafi³am tego powstrzymaæ. Posz³am do psychologa, chodzê na terapiê. Widzê postêpy, ale znów to siê wydarzy³o i on po prostu nie da³ rady. Stwierdzi³, ¿e to nie ma sensu. Bardzo chcia³am to zmieniæ naprawdê. Przyk³ada³am siê do tej terapii ale on mnie po prostu zostawi³. Zablokowa³ wszêdzie gdzie siê da, kaza³ daæ mi ¶wiêty spokój, nawet nie mog³am nic wyja¶niæ. Pracujemy razem. Bardzo chcia³abym go odzyskaæ, ale czy jest to jeszcze mo¿liwe? Rozmawiamy jedynie s³u¿bowo.
To bêd± jego 2 miesi±ce w tej pracy. Proszê o pomoc :C |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 5 634
|
Dot.: Jak odzyskaæ by³ego ch³opaka, z którym siê pracuje
Dziewczyno, jak z Tob± zerwa³ i poblokowa³ gdzie siê da, to Ty ju¿ nie masz czego u niego szukaæ... Nie wiem jakby siê musia³a zachowaæ eks, ¿ebym j± blokowa³ na ka¿dym portalu, naprawdê by musia³a zaj¶æ za skórê.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 5 508
|
Nic nie rób, bo w koñcu nawet s³u¿bowo przestanie z Tob± rozmawiaæ. Daj spokój, jesli on nie chce, to ju¿ nic nie mo¿esz zrobiæ. Nie pogarszaj chocia¿ tego co jest. Wspólczujê, ¿e musisz z nim pracowaæ, bo chyba przez to bêdzie Ci jeszcze trudniej do¶æ do siebie..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
uparta chmura
Wiadomo¶ci: 8 650
|
Ja nie wiem serio, jak wy "trafiacie" na takich facetów. Przy mnie ¿aden nigdy nie porównywa³ mnie do innych. A ¿adna gwiazda ze mnie. Serio, chyba nie wybieracie, tylko trafiacie.
"Wiêkszo¶æ ludzi ma tyle szczê¶cia, na ile sobie pozwoli" Abraham Lincoln Edytowane przez Mija62 Czas edycji: 2019-11-06 o 21:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 16 083
|
nie nie masz szans gosciu poblokowal cie wszedzie bo NIE CHCE MIEC Z TOBA NIC WSPOLNEGO
poszukaj kogos nowego to juz zamkniety rozdzial |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 4
|
On siê tak zachowywa³ zawsze przy ka¿dej k³ótni pod koniec naszego zwi±zku.
Naprawdê nie da siê nic zrobiæ? Nie chcê byæ nachalna ani nic z tych rzeczy. Bardzo mi na nim zale¿y. Bardzo go kocham. Bardzo ¿a³ujê swojego zachowania. Mo¿e jest jeszcze jaka¶ szansa. Nie chcia³abym siê tak poddawaæ. Jest mi bardzo ciê¿ko tym bardziej, ¿e co chwilê podchodzi po jakie¶ zszywacze i muszê go widzieæ. Dodatkowo mamy wspólne rzeczy do zrobienia w pracy. Nie radzê sobie kompletnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Konto usuniête
|
Cytat:
Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez 0f78e7ab4a87196fb8e6ee2746a5f35dfd845f1c_5ee6abf249ce5 Czas edycji: 2019-11-07 o 04:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e
![]() |
#8 |
Konto usuniête
|
Gdyby chcia³ byæ z Tob± to by przecie¿ podszed³ powiedzia³ ¿e ¿a³ujê swojego zachowania i chce jeszcze jedna szansê
Nie robi tego.poblokowal Ciê,nie chce z Tob± byæ. Przestañ sobie roiæ ¿e wrócicie do siebie poprostu nie wysz³o nie ma tu mi³o¶ci z jego strony i tyle Na twoim miejscu rozwazalabym zmianê pracy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 5 634
|
Skoro razem pracujecie to wymuszanie "podchod¼ tylko wtedy kiedy musisz" jest ¶mieszne. By³o o tym my¶leæ przed wi±zaniem siê. Zmieñ pracê, bo to Ty masz problem, a nie on.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 21 306
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#11 | |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 4 900
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 | |
Konto usuniête
|
Cytat:
Dla mnie to jaki¶ palant w takim razie |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
[1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;87311928]Tzn co zawsze Ciê blokowa³ po k³ótni?
Dla mnie to jaki¶ palant w takim razie[/QUOTE] Ale ona kocha, têskni i tym razem bêdzie happy end - wystarczy, ¿e on jej wspania³omy¶lnie wybaczy. ![]()
![]() |
#14 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 369
|
Gdyby¶ siê tak zachowywa³a w stosunku do mnie nie chcia³abym mieæ z Tob± nic do czynienia. To brzmi toksycznie. Daj mu ¶wiêty spokój i zajmij siê terapi±, mo¿e id¼ do ginekologa albo endokrynologa, skoro masz takie jazdy akurat przed okresem.
![]() |
#15 | |
Zielona Driada
Wiadomo¶ci: 3 514
|
Cytat:
Podejrzewam, ¿e tych scen zazdro¶ci by³o wiele, skoro a¿ Ciê zablokowa³ gdzie siê da. Musisz te¿ pomy¶leæ, ¿e on chce spokojnie ¿yæ i pracowaæ, a nie u¿eraæ siê z Twoimi nastrojami. Widaæ nie jeste¶ jeszcze gotowa na zwi±zek i musisz siê z tym pogodziæ.
![]() |
![]() |
#16 |
astro-loszka
Wiadomo¶ci: 7 511
|
Masz ju¿ z g³owy ten zwi±zek.
Odpu¶æ sobie, nie b³a¼nij siê zabiegaj±c o wzglêdy kolesia, który ciê NIE CHCE.
![]() |
#17 |
Konto usuniête
|
[1=f284c48a05423b409a451c4 db0eed2c1276616e1_6008c42 88f43f;87311234]Skoro razem pracujecie to wymuszanie "podchod¼ tylko wtedy kiedy musisz" jest ¶mieszne. By³o o tym my¶leæ przed wi±zaniem siê. Zmieñ pracê, bo to Ty masz problem, a nie on.[/QUOTE]Nie. Po prostu jak cz³owiek ma w sobie trochê empatii, a siê ¿e druga osoba cierpi to jej jeszcze nie dobija.
Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Konto usuniête
|
[1=0f78e7ab4a87196fb8e6ee2 746a5f35dfd845f1c_5ee6abf 249ce5;87312158]Nie. Po prostu jak cz³owiek ma w sobie trochê empatii, a siê ¿e druga osoba cierpi to jej jeszcze nie dobija.
Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] No wez przestan gosciu chyva nie przychodzi tam ¿eby ja zobaczyæ to nie jego wina ze pracuj± razem,przychodzi po co¶ co potrzebuje np zszywacze. Ma przestaæ wychodziæ z pokoju albo z poza biurka bo ja uraza jego osoba Bez przesady Dlatego w³a¶nie siê nie romansuje w pracy ¿eby takich cyrkow unikn±æ po rozstaniu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
[1=0f78e7ab4a87196fb8e6ee2 746a5f35dfd845f1c_5ee6abf 249ce5;87312158]Nie. Po prostu jak cz³owiek ma w sobie trochê empatii, a siê ¿e druga osoba cierpi to jej jeszcze nie dobija.
[/QUOTE] Ale przecie¿ to nie jest wina faceta, ¿e tam pracuje i potrzebuje sprzêtów biurowych. Ma wysy³aæ po zszywacze emisariuszy i dwa nagie miecze?
¯egnaj Wiza¿ Forum. Tyle lat za nami. ![]() ![]() Edytowane przez Ellen_Ripley Czas edycji: 2019-11-07 o 12:39 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomys³y na prezent
![]() |
#20 | |
Konto usuniête
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 170
|
W sumie to trochê przykre, ¿e wziê³a¶ siê w gar¶æ, zaczê³a¶ leczyæ i w takim momencie on postanowi³ nie wytrzymaæ. Ja wiem, ¿e ludzie s± ró¿ni, ale uwa¿am, ¿e to nie jest mi³o¶æ w tym wypadku. Ty zaczê³a¶ walczyæ z problemem i oczywistym jest to, ¿e tu potrzeba du¿o czasu.
Ch³opak siê raczej zwyczajnie zauroczy³, a jak dosz³y do g³osu problemy ¿ycia codziennego, to postanowi³ zwiaæ, czyli ¿adna to mi³o¶æ. Dla ciebie to nawet lepiej, ¿e wysz³o to szybciej. Odpu¶æ go lepiej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Konto usuniête
|
[1=0f78e7ab4a87196fb8e6ee2 746a5f35dfd845f1c_5ee6abf 249ce5;87312375]No ok, je¶li tylko od niej mo¿e to po¿yczyæ to rozumiem. Ale je¶li jest kilka osób do których mo¿e siê zwróciæ po pomoc, a zawraca g³owê autorce, to jest to s³abe.
Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] z jej wypowiedzi nie wynikalo ze przychodzil po to do niej tylko ogolnie a przynajmniej ja to tak zrozumialam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Realistka
Wiadomo¶ci: 3 523
|
Chlopak trafil na, w pewnym sensie, toksyczna dziewczyne i zrezygnowal.
Daj mu spokoj.
![]() |
#24 | |
Konto usuniête
|
Cytat:
moim zdaniem zrobil bardzo dobrze a autorka ma sie leczyc dla siebie a nie dla niego nikt nie musi w imie milosci znosic partnerow z problemami psychicznymi |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Konto usuniête
|
[1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;87312393]z jej wypowiedzi nie wynikalo ze przychodzil po to do niej tylko ogolnie a przynajmniej ja to tak zrozumialam[/QUOTE]A to mo¿e faktycznie ja ¼le zrozumia³am. No to je¶li tak, to nie mo¿e mieæ o to do niego pretensji
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
[1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;87312408]a ja sie z toba nie zgodze
moim zdaniem zrobil bardzo dobrze a autorka ma sie leczyc dla siebie a nie dla niego nikt nie musi w imie milosci znosic partnerow z problemami psychicznymi[/QUOTE] Tym bardziej, ¿e ta mi³o¶æ mia³a mu prawo przej¶æ. Pewnie zrobi³ bilans zysków i strat i stwierdzi³, ¿e w tym zwi±zku jest jednak na minusie.
![]() |
#27 |
Konto usuniête
|
[1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;87312408]a ja sie z toba nie zgodze
moim zdaniem zrobil bardzo dobrze a autorka ma sie leczyc dla siebie a nie dla niego nikt nie musi w imie milosci znosic partnerow z problemami psychicznymi[/QUOTE]To prawda. Trzeba wiedzieæ kiedy nale¿y ratowaæ przede wszystkim siebie. Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Zielona Driada
Wiadomo¶ci: 3 514
|
Cytat:
Mi³o¶æ te¿ nie polega na tym, ¿eby dawaæ siê niszczyæ przez czyje¶ chore jazdy. Na pocz±tku to raczej tak jak piszesz zauroczenie, które minê³o, bo nie by³o na czym budowaæ.
![]() |
![]() |
#29 |
Konto usuniête
|
[1=0f78e7ab4a87196fb8e6ee2 746a5f35dfd845f1c_5ee6abf 249ce5;87312424]To prawda. Trzeba wiedzieæ kiedy nale¿y ratowaæ przede wszystkim siebie.
Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] dokladnie nie mial obowiazku tracic swojego zdrowia znosic jej patologicznych zachowan w imie milosci |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Realistka
Wiadomo¶ci: 3 523
|
[1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;87312429]dokladnie
nie mial obowiazku tracic swojego zdrowia znosic jej patologicznych zachowan w imie milosci[/QUOTE] dokladnie. gdyby dziewczyna napisala, ze zostawila faceta, bo byl taki 'toksyczny', caly wizaz by jej gratulowal ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:11.