24 latek, Jak to ugryźć? Miłość, zdrada, brak akceptacji - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2019-11-22, 14:18   #1
tentypek24
Przyczajenie

Question

24 latek, Jak to ugryźć? Miłość, zdrada, brak akceptacji

Witam,
Mam taki problem, nigdy nie byłem w związku, potrafiłem nawiązać relację z kobietami które utrzymuje do dziś (friendzone) ale nic poza miłą rozmową i to w sumie w większości przypadków ze strony tych kobiet. Jestem prawiczkiem przez brak pewności siebie w przeszłości (grubasek do 18 lat) a obecnie przez genofobie. Ale to nie jest mój główny problem.
Mam obecnie jakby paranoje czy coś w ten deseń i nie potrafię nawiązać jakiejkolwiek normalnej relacji z nowymi kobietami. Zbyt z góry je oceniam i gdy dochodzi do wymiany spojrzen ja się spalam wewnętrznie. Wydaje mi się, że jest to spowodowane, że oczekuje zbyt wiele, bo jestem wybrakowany w sferze dotyku i akceptacji od dzieciństwa (Nie chce narzekać, ale to ciągle gdzieś tam tkwi... i rujnuje mi każdy kolejny dzień). Dodatkowo moja mama była nadopiekuńcza z własnym problemami które rzutowały na mnie. W dzieciństwie nie miałem ojca w domu a wychowywałem sie z siostrą i mamą.

Moje pytanie dot. kobiecego spojrzenia na te sprawy.

Aktualnie cięzko jest mi poznać kobietę bo od razu wykrywam ich kłamstwa i nieścisłości w rozmowie. *tak wiem każdy gra!
Wiele razy moje przyszłe wybranki oceniam jako :rozpustne: czyli nie szukajace miłości a przygody (z kilku innych zrodel wiem ze mialem racje kilkukrotnie).
Wiec czy istnieje coś takiego jak związek bez zdrad? Dla mnie zdrada nie jest spedzanie czasu z kimś innym, ale jeśli dochodzi do jakiś innych aspektów niż mowa to już dla mnie zdrada.
Dlaczego tak piszę? Wielu znajomych co znam, za każdym razem korzystali z okazji na imprezach (po alko, dragach, czy po prostu poprzez władzę jeśli chodzi o miejsce pracy)

A i nie rajcuje mnie zdobywanie doświadczeń na kobietach jak to mówią znajomi i rodzina, bo wiem, że jeśli będzie trzeba idzie się wszystkiego nauczyć, tak jak działam do tej pory no limits.

Ktoś rozumie i potrafi wyjaśnić co jest u mnie nie tak?

Szukam zbyt wiele? Czy może jestem zbyt głupi i powinienem grać jak każdy z męskiego grona których znam? Czy pojęcie "z tobą na zawsze" jest przereklamowane? Nie potrafiłbym zdradzić mojej dziewczyny, wolalbym pierw zakończyć związek niż oszukiwać... Czy coś jest ze mną nie tak?
tentypek24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-11-22, 18:10   #2
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a
Konto usunięte

Dot.: 24 latek, Jak to ugryźć? Miłość, zdrada, brak akceptacji

Sam sobie odpowiedziałeś na pytanie. Masz fobię, jesteś seksistą, miałeś ujowe dzieciństwo, zmyślasz sobie rzeczy i masz kompleksy. Powinieneś się udać do psychologa, bo nie wierzę, że tylko w relacjach z kobietami masz problem.

Cytat:
Napisane przez tentypek24 Pokaż wiadomość
Witam,
Mam taki problem, nigdy nie byłem w związku, potrafiłem nawiązać relację z kobietami które utrzymuje do dziś (friendzone) ale nic poza miłą rozmową i to w sumie w większości przypadków ze strony tych kobiet. Jestem prawiczkiem przez brak pewności siebie w przeszłości (grubasek do 18 lat) a obecnie przez genofobie. Ale to nie jest mój główny problem.
Kompleksy i fobia.

Cytat:
Mam obecnie jakby paranoje czy coś w ten deseń i nie potrafię nawiązać jakiejkolwiek normalnej relacji z nowymi kobietami. Zbyt z góry je oceniam i gdy dochodzi do wymiany spojrzen ja się spalam wewnętrznie. Wydaje mi się, że jest to spowodowane, że oczekuje zbyt wiele, bo jestem wybrakowany w sferze dotyku i akceptacji od dzieciństwa (Nie chce narzekać, ale to ciągle gdzieś tam tkwi... i rujnuje mi każdy kolejny dzień). Dodatkowo moja mama była nadopiekuńcza z własnym problemami które rzutowały na mnie. W dzieciństwie nie miałem ojca w domu a wychowywałem sie z siostrą i mamą.
Zrypane dzieciństwo i zmyślanie sobie rzeczy, w które potem wierzysz

Cytat:
Moje pytanie dot. kobiecego spojrzenia na te sprawy.
Seksizm. Nie ma "kobiecego spojrzenia", bo kobiety to odrębne jednostki, które nie mają jednego wspólnego sposobu myślenia.
Cytat:
Aktualnie cięzko jest mi poznać kobietę bo od razu wykrywam ich kłamstwa i nieścisłości w rozmowie. *tak wiem każdy gra!
Konkrety. Co takiego wykrywasz i jak?
Cytat:
Wiele razy moje przyszłe wybranki oceniam jako :rozpustne: czyli nie szukajace miłości a przygody (z kilku innych zrodel wiem ze mialem racje kilkukrotnie).
Skąd miałbyś wiedzieć czy miałeś rację? Jedynym źródłem by się tego dowiedzieć są one same, a z nimi nie jesteś w stanie pogłębić relacji na tyle, by ci zaczęły o tym opowiadać.
Co więcej, szukanie przygód i szukanie miłości nie wykluczają się. Można szukać obu tych rzeczy równocześnie.
Cytat:
Wiec czy istnieje coś takiego jak związek bez zdrad? Dla mnie zdrada nie jest spedzanie czasu z kimś innym, ale jeśli dochodzi do jakiś innych aspektów niż mowa to już dla mnie zdrada.
O tym co jest zdradą decydują w równym stopniu wszyscy uczestnicy związku jak się na coś umawiają. Ciekawa jestem jak ty sobie wyobrażasz związek, w którym zdradą jest praktycznie wszystko. Jak twoje dziewczyna będzie np. grała w siatkówkę w drużynie z facetem to też już zdrada?
Cytat:
Dlaczego tak piszę? Wielu znajomych co znam, za każdym razem korzystali z okazji na imprezach (po alko, dragach, czy po prostu poprzez władzę jeśli chodzi o miejsce pracy)
No ale co z tego wynika, po co to piszesz i jakie wnioski z tego wyciągasz? Bo nie wiem jak to się ma do reszty posta. Poprzez okazję masz na myśli seks jak mniemam, no więc ludzie uprawiają seks. Wow.
Cytat:
Szukam zbyt wiele?
Nie napisałeś czego szukasz.
Cytat:
Czy może jestem zbyt głupi i powinienem grać jak każdy z męskiego grona których znam?
Czyli co konkretnie robić i w jakim celu?
Cytat:
Czy pojęcie "z tobą na zawsze" jest przereklamowane?
Tak, jest. I jest wynikiem braku wyobraźni.
Cytat:
Nie potrafiłbym zdradzić mojej dziewczyny, wolalbym pierw zakończyć związek niż oszukiwać... Czy coś jest ze mną nie tak?
To twoim problemem jest fakt, że nie masz dziewczyny czy że twoim kumple (w twoim mniemaniu) zdradzają i cię to boli, czy co?
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-11-22, 20:29   #3
flyingcrows
Raczkowanie

Chodzisz na terapię?

Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka
flyingcrows jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-11-22, 21:02   #4
tinkerver2
Zakorzenienie

Co to znaczy, że "zachowanie inne niż mowa to zdrada"? Czy jeśli twoja dziewczyna zatańczy z innym facetem na weselu, to znaczy że już cię zdradziła? Czy jeśli kolega z pracy zaproponuje podwozke, żeby nie stała na przystanku przy - 10 to już zdrada?

Wysłane z mojego moto g(7) power przy użyciu Tapatalka
tinkerver2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-11-22, 22:50   #5
f8c2d375a73595a7890227cbb2d3acee309191de_62181c3c5fcdf
BAN stały

Myślę, że coś jest poważnie nie tak z twoją głową i powinieneś skorzystać z pomocy psychiatry, bądź psychoterapeuty, a nie diagnozować się samemu i szukać rad w Internecie, bo będzie tylko gorzej.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
f8c2d375a73595a7890227cbb2d3acee309191de_62181c3c5fcdf jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości