|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() 24 latek, Jak to ugryźć? Miłość, zdrada, brak akceptacji
Witam,
Mam taki problem, nigdy nie byłem w związku, potrafiłem nawiązać relację z kobietami które utrzymuje do dziś (friendzone) ale nic poza miłą rozmową i to w sumie w większości przypadków ze strony tych kobiet. Jestem prawiczkiem przez brak pewności siebie w przeszłości (grubasek do 18 lat) a obecnie przez genofobie. Ale to nie jest mój główny problem. Mam obecnie jakby paranoje czy coś w ten deseń i nie potrafię nawiązać jakiejkolwiek normalnej relacji z nowymi kobietami. Zbyt z góry je oceniam i gdy dochodzi do wymiany spojrzen ja się spalam wewnętrznie. Wydaje mi się, że jest to spowodowane, że oczekuje zbyt wiele, bo jestem wybrakowany w sferze dotyku i akceptacji od dzieciństwa (Nie chce narzekać, ale to ciągle gdzieś tam tkwi... i rujnuje mi każdy kolejny dzień). Dodatkowo moja mama była nadopiekuńcza z własnym problemami które rzutowały na mnie. W dzieciństwie nie miałem ojca w domu a wychowywałem sie z siostrą i mamą. Moje pytanie dot. kobiecego spojrzenia na te sprawy. Aktualnie cięzko jest mi poznać kobietę bo od razu wykrywam ich kłamstwa i nieścisłości w rozmowie. *tak wiem każdy gra! Wiele razy moje przyszłe wybranki oceniam jako :rozpustne: czyli nie szukajace miłości a przygody (z kilku innych zrodel wiem ze mialem racje kilkukrotnie). Wiec czy istnieje coś takiego jak związek bez zdrad? Dla mnie zdrada nie jest spedzanie czasu z kimś innym, ale jeśli dochodzi do jakiś innych aspektów niż mowa to już dla mnie zdrada. Dlaczego tak piszę? Wielu znajomych co znam, za każdym razem korzystali z okazji na imprezach (po alko, dragach, czy po prostu poprzez władzę jeśli chodzi o miejsce pracy) A i nie rajcuje mnie zdobywanie doświadczeń na kobietach jak to mówią znajomi i rodzina, bo wiem, że jeśli będzie trzeba idzie się wszystkiego nauczyć, tak jak działam do tej pory no limits. Ktoś rozumie i potrafi wyjaśnić co jest u mnie nie tak? Szukam zbyt wiele? Czy może jestem zbyt głupi i powinienem grać jak każdy z męskiego grona których znam? Czy pojęcie "z tobą na zawsze" jest przereklamowane? Nie potrafiłbym zdradzić mojej dziewczyny, wolalbym pierw zakończyć związek niż oszukiwać... Czy coś jest ze mną nie tak? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |||||||||||
Konto usunięte
|
Dot.: 24 latek, Jak to ugryźć? Miłość, zdrada, brak akceptacji
Sam sobie odpowiedziałeś na pytanie. Masz fobię, jesteś seksistą, miałeś ujowe dzieciństwo, zmyślasz sobie rzeczy i masz kompleksy. Powinieneś się udać do psychologa, bo nie wierzę, że tylko w relacjach z kobietami masz problem.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co więcej, szukanie przygód i szukanie miłości nie wykluczają się. Można szukać obu tych rzeczy równocześnie. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Chodzisz na terapię?
Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Co to znaczy, że "zachowanie inne niż mowa to zdrada"? Czy jeśli twoja dziewczyna zatańczy z innym facetem na weselu, to znaczy że już cię zdradziła? Czy jeśli kolega z pracy zaproponuje podwozke, żeby nie stała na przystanku przy - 10 to już zdrada?
Wysłane z mojego moto g(7) power przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
BAN stały
|
Myślę, że coś jest poważnie nie tak z twoją głową i powinieneś skorzystać z pomocy psychiatry, bądź psychoterapeuty, a nie diagnozować się samemu i szukać rad w Internecie, bo będzie tylko gorzej.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:45.