![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Kocha? Nie kocha?
Byłam z chłopakiem 2 lata, było różnie, kłóciliśmy się, a właściwie to ja miałam do niego pretensje, bo był wobec mnie chłodny, złośliwy, potrafił, wiedząc, że mam kompleksy, mnie dołować. Powiedział mi wprost, że jest ze mną, bo nie jestem piękna, uważał, że ja jestem z nim z tych samych powodów. On mi się autentycznie podobał, nie uważałam go za drugi sort, to ja zawsze czułam się mniej atrakcyjna w tym związku. Związek też się średnio rozwijał, widywaliśmy się co tydzień w weekend, choć trzeba przyznać, że to on przyjeżdżał do mnie (nie mam auta i mam psa, musiałabym go wieźć do niego autobusem i dwoma pociągami, a pies źle znosi podróże), choć czasem nie był z tego zadowolony. Jak chciałam, żeby znalazł pracę w moich okolicach i się wprowadził, to średnio mu to szło, choć u siebie pracy nie miał (czy znalezienie pracy fizycznej, w usługach w mieście 600 tys. jest trudne?), udało się po ponad roku i niedługo potem się rozstaliśmy, bo okazało się, że wchodził na Omegle, założył też profil na Badoo - dzień przed wprowadzką do mnie. Okazało się, że okłamywał mnie też w kilku kwestiach, mniejsza jednak o to. Oczywiście to, co widziałam, może być czubkiem góry lodowej. Mógł się z innymi spotykać, regularnie korespondować na kontach mail czy fb, o których nie mam zielonego pojęcia.
Zerwałam z nim, mijają dwa miesiące, on wypisuje do mnie, jak to mnie nie kocha, jak cierpi, jak nie śpi, nie je, płacze w pracy, że jestem miłością jego życia. Kupił mi prezent na urodziny, przyjechał, ale nie chciałam go widzieć. Tłumaczy, że na czaty wchodził, "by pogadać z ludźmi", a na Badoo, żeby "obczaić ludzi z pracy" (w której de fakto w momencie założenia konta był tylko na rozmowie). Oczywiście wiem, że faceci wchodzą tam głownie dla lasek, a nie żeby sobie "pogadać". Poza tym ma też na koncie obsesyjne sprawdzanie w necie dziewczyny, w której był zauroczony 7 lat temu bez wzajemności. Nie wiem, co mam o tym myśleć. Uczuciowo bardzo to przeżyłam, szczególnie te emocjonalne zdrady, ale teraz jakoś się zdystansowałam. On chciałby się o mnie starać, zacząć relację jakby od zera. Wiem, że nie mogę się łudzić, że on się zmieni, że nie czułam się do końca dobrze w tym związku, ale też nie było tragicznie. Z drugiej mam myśli, ze może on mnie naprawdę kocha, a ja tego nie umiem zobaczyć? Edytowane przez olennnkaaaa Czas edycji: 2019-11-15 o 12:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kocha? Nie kocha?
" kłóciliśmy się, a właściwie to ja miałam do niego pretensje, bo był wobec mnie chłodny, złośliwy, potrafił, wiedząc, że mam kompleksy, mnie dołować"
Po tym zdaniu jestem pewna, że powinnaś zakończyć tą relację dużo wcześniej. Jesteś masochistką? Jest mnóstwo fajnych facetów, którzy będę sprawiać, że rozkwitniesz, a nie dołować i tworzyć kompleksy. Byłaś mądra i zakończyłaś tą patologiczną relację, więc teraz nie wchodź w nią ponownie. On Cie nie kocha i nie kochał. Ktoś, kto kocha nie zachowuje się w ten sposób. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Nie bądź głupia i nie wracaj do niego, bo znowu będzie to samo.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Zdaję sobie sprawę, że w swoich kompleksach mogłam sabotować ten związek i pewnie będę każdy kolejny, jeśli facet naprawdę mi się będzie podobał. Mam poczucie winy z tego powodu. Dlatego według mnie nie bardzo mam szansę na "fajnego faceta".
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Konto usunięte
|
Tylko do niego nie wracaj. Nie, koleś, który wprost ci mówi, że nie jesteś piękna, doluje cię, kłamie - nie kocha cię. Ciesz się, że już nie jesteś w tym pseudozwiazku.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Były też fajne momenty. Dużo dram wywoływałam właśnie przez swoje kompleksy, co psuło klimat. To fakt, że on mi powiedział, że nie wybrałby mnie, gdybym była piękna, choć mówił, że chodziło mu o moją pewność siebie i że ja też nie chciałabym być z nim, gdyby był "typowym przystojniakiem".
Nie chodzi, by od razu wracać do zasad związku, ale dać mu szansę, spotykać się, jakby od nowa. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja mam być dla swojego faceta piękna, a nie, że mnie łaskawie wybiera, bo pewnie u innej nie miałby szans. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przede wszystkim to porzuć ten głupi pomysł z wracaniem do niego (dążeniem do tego). Ten facet pogłębiał Twoje kompleksy, mówił Ci wprost, że mu się tak naprawdę nie podobasz, KŁAMAŁ, czatował za Twoimi plecami, jakieś konta na portalach uznawanych powszechnie za randkowe zakładał. Z katem również można mieć "fajne momenty", ale to nie zmienia faktu, że krzywdzi. Babo, co Ty sobie chcesz zrobić? Bycie bez faceta Cię zabije?
Żegnaj Wizaż Forum. Tyle lat za nami. ![]() ![]() Edytowane przez Ellen_Ripley Czas edycji: 2019-11-13 o 12:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Realistka
|
[1=980cf4958a6e724c916e7ad b24f4c6159aa2df82_65d7e02 c47328;87328544]Ale po co? Ja tu nie widzę miejsca na żadną szansę, już nawet tylko przez to, że jak sama pisałaś, oklamywal cię w wielu kwestiach. To już innych portek nie ma na świecie?
Ja mam być dla swojego faceta piękna, a nie, że mnie łaskawie wybiera, bo pewnie u innej nie miałby szans. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Popieram. Wasza relacja nie ma zadnego sensu.
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
Chyba nie chodzi o bycie bez zobowiązań, bo on chce normalnego powrotu do związku, po prostu chce się o mnie starać, randkować, tak, abym nabrała od nowa zaufania i pozytywnych emocji. Czy ja na tym stracę, skoro i tak się zdystansowałam? Z drugiej strony, nie mam chęci za bardzo na to... Ale jeśli on mnie naprawdę kocha? Gdyby nic nie czuł, to chyba by odpuścił.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#12 | |
Realistka
|
Cytat:
- Nie masz checi na to - i dobrze. - Gdyby naprawde kochal to historia by sie potoczyla inaczej. Stara sie bo jestes 'latwym lupem', juz cos do niego czulas. Brakuje mu kogos u swojego boku wiec probuje odzyskac Ciebie. To duzo latwiejsze niz szukanie nowej dziewczyny...
![]() |
![]() |
#13 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
No to fakt. On w kryzysach jest przemiły, ale przychodzi do codziennego życia, to bywa niemiły w taki wyrafinowany sposób. Niby nic, ale pobolewa.
Edytowane przez olennnkaaaa Czas edycji: 2019-11-18 o 18:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
On ciebie nie kocha. Twoj szczyt mozliwosci, to mezczyzna, ktory cie doluje, jest zlosliwy i chlodny? A to, co teraz robi, to jest nic innego, jak ocena swoich mozliwosci na ile cie otumanil, jakimis idiotycznymi porownywaniami, jestesmy nieladni, dlatego razem sie dla siebie nadajemy i jestesmy razem.
Miszcz komplenentowania. A na innych obszarach to, juz w ogole porazka. Nie przeszkadza ci to? |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Realistka
|
Cytat:
Serio nie chcesz byc szczesliwa ... ? ![]()
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Jak do niego wrócisz, to ci kompleksy tylko urosną, zamiast zmaleć.
Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Żegnaj Wizaż Forum. Tyle lat za nami. ![]() ![]() Edytowane przez Ellen_Ripley Czas edycji: 2019-11-13 o 13:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Rozeznanie
|
Kłamstwa są faktem, po części usprawiedliwione jakoś, po części zupełnie nie.
Edytowane przez olennnkaaaa Czas edycji: 2019-11-18 o 18:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
serio? nie wymieniłaś ani jednego plusu związku z nim i zastanawiasz się, czy dobrze zrobiłaś? guuuuurl....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Rozeznanie
|
Nie wiem po prostu, na ile to stan faktyczny, a na ile moje kompleksy są odpowiedzialne za poczucie, że był ze mną, choć mu się nie podobałam, bo boję się, że każdym facetem tak będę mieć.
Plusy były - dobrze się z nim czułam, swobodnie, podobał mi się bardzo, lubiłam z nim spędzać czas, a on był otwarty na to, jak go chciałam spędzać, choć rzadko sam coś proponował, z czasem w związku zaczął mnie częściej przytulać, mówić do mnie miło (na początku był z tym problem), nie unikał rozmów ze mną, pisania (nie jak niektórzy, że na sms odpowiadają po dobie), wyznawał miłość bardzo często, to w zasadzie były jedne z najczęściej używanych "miłych słów". Tylko jakby w tym brakowało jakiejś autentycznej radości, może on ma taką osobowość po prostu, a ja się czepiam. Poza tym mówił o ślubie, nie kłóciliśmy się o pierdoły, głównym powodem było to, że nie czułam się dla niego atrakcyjna i znajdowałam na to dowody w jego słowach, zachowaniach. Edytowane przez olennnkaaaa Czas edycji: 2019-11-18 o 18:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Polecam rozmowę z psychologiem. Serio serio.
![]() |
![]() |
#23 |
Rozeznanie
|
Nie, po prostu dopuszczam taką możliwość, że przez te moje kompleksy on mógł faktycznie zacząć szukać innej, a nie dlatego, że od początku miał mnie za relacje z braku laku.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Realistka
|
Cytat:
![]() [1=980cf4958a6e724c916e7ad b24f4c6159aa2df82_65d7e02 c47328;87328790]Wprost ci powiedział, że jest z tobą, bo uważa, że nie jesteś piękna. Jakiego jeszcze dowodu potrzebujesz? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] ![]()
![]() |
![]() |
#26 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
To Ty masz go kochać, a nie poświęcać się w imię jego "miłości" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Chodzisz na jakąś terapię? Z Twoją niską samoocenę będziesz się częściej wikłać w toksyczne związki, które będziesz traktować, jak coś normalnego. Wizaż to nie wyrocznia, ale skoro tyle osób Ci mówi, że byłaś w patologicznym związku z mężczyzną, który na Tobie się wyżywał, a Ty nadal rozmyślasz, czy może jednak warto do niego wrócić, to powinnaś trafić na terapię. Zrób to dla siebie, żebyś nie wybrała ponownie kogoś takiego, bo coś sądzę, że możesz mieć do tego skłonności. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Konto usunięte
|
Oj pamietam ten watek o prezencie niezle szambo sie tam wylalo a Ty sie zastanawiasz jeszcze?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
Nie wiem jakim cudem ty jeszcze rozwazasz wracanie do niego.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:08.