|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Koleżanka czy "ktoś więcej"?
Witajcie, muszę wyrzucić z siebie pewien problem i jednocześnie proszę o porady
![]() Otóż miesiąc temu poznałam się w szkole z jednym chłopakiem, mamy po 18 lat. Powstało między nami wrażenie jakbyśmy się znali od dawna, mamy dużo wspólnych tematów, rozmowa nam się klei, żartujemy. Ale teraz nie umiem rozgryźć jego zachowania. Gdy się widzimy w szkole on od razu mnie zaczepia i rozmawiamy. Wiele osób mi mówiło, że "coś" jest między nami, że to widać. Za każdym razem patrzy mi się głęboko w oczy (to się czuje), ciągle "pokonuje barierę dotyku", tylko mnie przytula na przywitanie, albo bez powodu. Bardzo się o mnie martwi, a gdy ja go o coś poproszę od razu mi pomaga. Ostatnio się spotkaliśmy sami, było cudownie, on ewidentnie był zainteresowany, były sytuacje gdzie "prawie się pocałowaliśmy" ale to się nie wydarzyło. Kilka razy proponował mi pdwózkę do domu chociaż mieszka po drugiej stronie miasta i mu nie po drodze. Ciągle mówi do mnie zdrobniale, prawi komplementy. Jego koledzy ciągle stwarzają dziwne sytuacje sugerujące, że ten kolega chce ode mnie czegoś więcej. Dużo by opowiadać. Jednak mam poważne wątpliwości kim ja dla niego jestem. Chodzi głównie o kontakt poza szkołą. On pisze do mnie raz na 3-4 dni i to wtedy kiedy ma sprawę, czasem rozmowa ciągnie się wtedy godzinami, czasem on po chwili ją urywa. Ja też do niego piszę i sytuacja wygląda tak samo. Bardzo mnie to boli, bo wygląda to tak, że gdy się widujemy to jest mną bardzo zainteresowany, a później zapomina o moim istnieniu. Na dodatek ostatnio była sytuacja, że on mnie przeciągnął do siebie, przytulił i powiedział "wiesz moja kochana że cię lubię", liczyłam szczerze na inne wyznanie, ale to odebrało mi nadzieję Wiem, że nikt z nas nie siedzi w jego głowie i nie wie o co mu tak na prawdę chodzi (a szkoda). Ale proszę Was o rady, jak się w tej sytuacji zachować ![]() Nie chciałabym się zaangażować w coś niepotrzebnie, a później cierpieć. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
BAN stały
|
Dot.: Koleżanka czy "ktoś więcej"?
Po prostu go zapytaj czy jesteś dla niego tylko koleżanką czy chciałby czegoś więcej, bo ty byś była skłonna spróbować. Innej rady nie ma. Nawet jakbyście się całowali czy poszli do łóżka to nie jest jednoznaczne z miłością czy związkiem. Tylko jasna deklaracja da ci pewność na czym stoi. Jeżeli Ci na nim zależy to nie musisz zgrywać mimozy i czekać aż on powie, że chciałby być z tobą w związku.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez f8c2d375a73595a7890227cbb2d3acee309191de_62181c3c5fcdf Czas edycji: 2019-11-23 o 12:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Dziękuję, masz rację. Chyba powinnam wprost zapytać do czego zmierza. Tylko czy to nie za szybko na takie pytanie?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
A spotykacie sie poza szkola? Jakis wspolny spacer czy wyjscie na lyzwy? Moze mu zaproponuj, skoro Ci sie podoba. Jak na razie opisalas zaczepki w szkole i rozmowy przez telefon czy na internecie. A fajnie by bylo zebyscie sie lepiej poznali sam na sam. O ile on chce, zapytac zawsze warto.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Spotkalismy się 2 razy sam na sam, było baaardzo miło i nie miałam wtedy wątpliwości że mnie podrywa. Ale po tych spotkaniach nie pisał do mnie. A na następny dzień w szkole znowu mnie zaczepiał.
Może kogoś ma i to ukrywa ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
A może jest typem który lubi podrywać koleżanki i tyle. Gdyby chciał z Tobą chodzić to już dawno by to zrobił.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
a ty do niego piszesz?
czy tylko czekasz az on napisze? moze tez wykaz inicjatywe |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Lubisz być taką przytulanką dla chłopaka? Widywałam takie sytuacje w szkole - chłopak wokół tej się zakręcił, przytulanie, patrzenie w oczy itd. A za jakiś czas robił to samo z inną. Czy jest w tym coś wyjątkowego? Raczej strategia, żeby mieć kilka uchylonych furtek.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Przyczajenie
|
[1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;87358240]a ty do niego piszesz?
czy tylko czekasz az on napisze? moze tez wykaz inicjatywe[/QUOTE]Tak, do tej pory pisaliśmy do siebie na zmianę Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Konto usunięte
|
Moim zdaniem tu nie ma podstaw aby spytac kim dla niego jestes bo na ta chwile jestes kolezanka z ktora flirtuje nikim wiecej
Mozesz zaproponowac spotkanie po za szkoła zobaczyć czy in też proponuje w rewanżu możesz pisać częściej jeśli nic nie będzie się rozwijać to raczej nic z tego nie bedzie Edytowane przez 7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014 Czas edycji: 2019-11-24 o 11:43 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak, czy inaczej nie zgadzaj się na robienie za szkolną maskotkę dla chłopaka. Albo idziecie na randkę - zaproponuj mu spotkanie i poznajecie się na gruncie pozaszkolnym, albo niech spada na drzewo.
Żegnaj Wizaż Forum. Tyle lat za nami. ![]() ![]() Edytowane przez Ellen_Ripley Czas edycji: 2019-11-24 o 19:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Dziękuję za wszystkie rady, przemyślałam sprawę. Odsunę się od niego i poczekam na jego ruch, w końcu jeśli mu zależy to się ogarnie
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:57.