|
|
#1 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 33
|
Nie przyjecha³ kiedy jestem chora
Od kilku miesiêcy jestem z facetem, twierdzi, ¿e mu zale¿y, ¿e mnie kocha, sam o sobie kiedy¶ powiedzia³, ¿e jest opiekuñczy. Jestem mocno przeziêbiona. Zapyta³ czy czego¶ potrzebujê, powiedzia³am, ¿e zrobi³am wczoraj zakupy i jest ok. Zapyta³ czy przyjechaæ po pracy, powiedzia³am, ¿e nie chcê go zaraziæ. On na to, ¿e tak ³atwo nie da siê zaraziæ, ale mo¿e faktycznie muszê pole¿eæ i mo¿e zobaczymy siê za 2 dni. Mieszkam na jego trasie praca-dom i mia³am nadziejê, ¿e chocia¿ wpadnie na chwilê, zrobi mi herbaty. Gdyby by³ chory na pewno bym do niego przyjecha³a chocia¿by ¿eby z nim pobyæ i nie czeka³abym na jasny komunikat. Ostatnio te¿ nie organizuje randek, chce siê spotykaæ, ale nic konkretnego nie wymy¶la. Kiedy podjê³am ten temat, powiedzia³, ¿e mnie kocha i stara siê jak mo¿e ¿eby to okazaæ. Nie wiem czy wymagam zbyt wiele?
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 28 816
|
Dot.: Nie przyjecha³ kiedy jestem chora
Przeciez zapytal czy przyjechac i to Ty odmowilas.
Randki to Ty tez mozesz organizowac - np. proponujesz kino czy lodowisko. Niby czemu to ma zawsze facet robic? |
|
|
|
|
#3 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 22 108
|
Cytat:
Moze siê boi Koronawirusa. ![]() A serio. Jeste¶ nieszczera i sama pod soba do³ki kopiesz. facet siê zatroszczy³: zapyta³ czy czego¶ potrzebujesz, zapyta³ czy ciê odwiedziæ. Powiedzia³a¶ na oba pytania ze NIE. A teraz masz focha i rozkminy . A tak serio, to rzeczywiscie wola³abys zeby sie zarazi³ i by³ chory ![]() Przecie¿ chyba sobie zdajesz sprawê z tego ¿e zara¿asz. Chyba masz tyle rozs±dku zeby ogarniac ¿e nie wystarczy powiedzieæ: ja to siê nie zara¿ê, ¿eby siê nie zaraziæ. A potem pó³ Polski zdycha na kolejn± falê przeziêbieñ, bo jedna z drugim nie umiej± usi±¶æ w domu na te kilka dni odosobnienia, tylko siej± bakteriami i wirusami z byle powodu a nawet w imiê dowodów mi³o¶ci.
|
|
|
#4 | |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 835
|
Cytat:
Mo¿e wyszed³ z za³o¿enia, ¿e po prostu chcesz odpocz±æ jak jeste¶ chora.
|
|
|
#5 |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 12 272
|
Nie przyjecha³, bo powiedzia³a¶, ¿e nie chcesz ¿eby przyje¿d¿a³. Trzeba by³o napisac "okej" zamiast mówiæ "nie", kiedy myslisz "tak". Amen.
|
|
|
|
|
#6 |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 379
|
Odpowiedzialas "Nie" i masz focha, ze Cie posluchal, a nie czyta w myslach.
Bo¿e zielony. |
|
|
|
|
#7 |
|
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 9 945
|
[1=4b27789c826749bd4d16893 be0ab05cdfb4777a2_659f2fa 2a88b4;87568982]Nie przyjecha³, bo powiedzia³a¶, ¿e nie chcesz ¿eby przyje¿d¿a³. Trzeba by³o napisac "okej" zamiast mówiæ "nie", kiedy myslisz "tak". Amen.[/QUOTE]Dok³adnie.
Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#8 |
|
astro-loszka
Wiadomo¶ci: 7 479
|
Przecie¿ zapyta³, chcia³ przyjechaæ, ale Ty odmówi³a¶.
A co do organizowania randek, czy tylko on jest od tego? Chyba jest Was dwoje? Zaproponuj co¶ pierwsza, konkretn± wycieczkê, wyj¶cie, to chyba nie jest trudne?
|
|
#9 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 479
|
Cytat:
LOLfacet siê pyta czy przyjechaæ, Ty odmawiasz. A teraz masz pretensje ¿e nie przyjecha³ zrobiæ Ci herbaty? ![]() ![]() o boshe nie wierze ¿e to na serio
|
|
|
|
#10 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Napisa³am na forum, bo w³a¶nie nie wiem czy ksiê¿niczkujê
|
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 18 345
|
![]() Cytat:
Kiedy kobiety kogo¶ poznaj± to my¶l±, ¿e to fajny facet. Jest ju¿ wstêpnie zaakceptowany jako partner, a pó¼niej mo¿e to tylko zepsuæ lub nie. Kiedy mê¿czy¼ni kogo¶ poznaj± to my¶l±: „Ma niez³e nogi”. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Raczkowanie
|
Czyli nie ma facetów, którzy na "nie chcê Ciê zaraziæ", powiedzieliby "nie bojê siê wirusów, przyjadê z czym¶ do jedzenia/lekami"? Albo przynajmniej zadzwoniliby? Rozumiem, ¿e mo¿e zbyt wiele oczekujê, ale gdyby on by³ chory, wiem, ¿e bym go nie zostawi³a samego..
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 12 272
|
Cytat:
serio. Nie wolno oczekiwaæ, ¿e kto¶ bêdzie ulega³ twoim manipulacjom. Zachowa³ siê rozs±dnie i tyle. A jakbys naprawde siê paskudnie czu³a i nie miala ochoty nikogo widziec, a on i tak by przyjecha³, to by³aby¶ z³a, ¿e ciê nie pos³ucha³. Wez sie ogarnij, a jak ci bardzo zalezy to zadzwon, ze jednak chcesz sie spotkac na chwile i tyle. KOMUNIKACJA! |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Interleukina Druga
Wiadomo¶ci: 1 817
|
Przecie¿ sama mu zakomunikowa³a¶, ¿e ma nie przychodziæ.
Wykaza³ inicjatywê, zainteresowa³ siê czy czego¶ ci nie trzeba, czy co¶ ci przywie¼æ albo czy potrzebujesz towarzystwa. Odmówi³a¶. Nie ka¿dy jak jest chory ma ochotê przyjmowaæ go¶ci czy mieæ towarzystwo. Najwyra¼niej uzna³, ¿e te¿ tak masz i uszanowa³ twoje zdanie, które mu jasno zakomunikowa³a¶. Mówisz jedno, a my¶lisz drugie. To ¶wiadczy o tobie, a nie o nim. |
|
|
|
|
#15 | |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 16 080
|
Cytat:
Nie jeste¶ po chemioterapii ani nie zlamalas nogi ¿eby Ciê wspieraæ i nie zostawiaæ samej Dorosnij kobieto |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 244
|
Czyli jednak wisi Ci to, ¿e mo¿esz go zarazic?
Jeszcze bym zrozumia³a, ¿e potrzebujesz jakiej¶ pomocy, ale zapewniasz ch³opaka, ¿e wszystko masz ogarniete, a potem foch. Po co ten fa³sz? Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#17 |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 835
|
[1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;87569178]Sorry ale m±dry czlowiek bêdzie unika³ mo¿liwo¶ci zara¿enia siê
Nie jeste¶ po chemioterapii ani nie zlamalas nogi ¿eby Ciê wspieraæ i nie zostawiaæ samej Dorosnij kobieto[/QUOTE] Ale jej trzeba zrobiæ herbatê
|
|
#18 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 660
|
Mia³ nie przyje¿d¿aæ to nie przyjecha³, logiczne i nie wiem czego oczekujesz. Potem siê dziwiæ, ¿e faceci ¶miej± siê z babskich fochów...
Btw jakby mi kto¶ przyjecha³ na chatê gdy jestem chora i jasno bym siê wyrazi³a, ¿e ma tego nie robiæ to bym rozszarpa³a typa, nie znoszê namolnych zachowañ. Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#19 | |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 379
|
Cytat:
Dramatyzujesz, jakbys miala zapalenie pluc albo powazna angine, a nie grype... |
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 960
|
Ile ty masz lat?
Skoro powiedzia³a¶ nie, to facet zrozumia³ to jako nie, a nie jako: przyjed¼ i tak i zrób mi herbatê, i mo¿e przywie¼ mi kwiaty bo jestem chora, i musisz mnie zaskoczyæ. Dorosnij i naucz siê rozmawiaæ. Sent from my GM1903 using Tapatalk
|
|
|
|
#21 | ||
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 18 628
|
Cytat:
A ty umierasz na raka, czy jeste¶ przeziêbiona? Cytat:
Ja te¿. |
||
|
|
|
|
#22 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 8 297
|
Odmówi³a¶, ¿eby go nie zara¿aæ i foch, ¿e nie przyjecha³. B±d¼ konsekwentna. Chcesz jego obecno¶ci to powiedz wprost.
|
|
|
|
#23 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 953
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#24 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 790
|
Cytat:
My¶la³am, ¿e takich kobiet jak Ty ju¿ nie ma, tylko w ¶miesznych historyjkach, a tu proszê. Jestem zaskoczona i jednocze¶nie pe³na wspó³czucia, bo jak siê facet szybko nie zorientuje z kim ma do czynienia to kiepsko skoñczy. No chyba, ¿e ewentualnie postanowisz zej¶æ na ziemiê i nie oczekiwaæ od niego czytania w my¶lach.. Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 156
|
Cytat:
Zacznijmy od tego, ¿e skoro powiedzia³a¶ NIE, facet zrozumia³ to jako NIE. Nikt nie czyta ci w my¶lach. Dodatkowo, w ramach jakiej solidarno¶ci mam i¶æ do osoby chorej, zaraziæ siê i smarkaæ, ¼le siê czuæ i mieæ tydzieñ wyjêty z ¿ycia? |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 22 108
|
I jeszcze nawet niechc±cy zaraziæ kilka kolejnych osób, i kolejna epidemia w sezonie grypowym: KoronaKrólówPL_wirus.:brz ydal:
|
|
#27 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 698
|
Ku¼wa kobieto, Ty mo¿e masz w nosie czy Twój facet siê zarazi i bêdzie zdycha³ niepotrzebnie tydzieñ czy dwa, ale reszta spo³eczeñstwa nie ma ochoty zara¿aæ siê dalej od Was, jak ju¿ nie tylko Ty, ale i on bêdzie ³azi³ chory. Ogarnij siê.
Sama powinna¶ go do siebie nie wpuszczaæ ze zwyk³ej troski o niego, nawet jak przyjedzie. I tych pretensji, ¿e nie organizuje randek te¿ nie kumam. Nie mo¿ecie zwyczajnie spêdziæ czasu razem i tyle, musi Cie wiecznie zabawiaæ? Ksiê¿niczkujesz i to mocno, mo¿e to gor±czka. |
|
|
|
|
#28 |
|
lokalna gwiazda
Wiadomo¶ci: 19 785
|
|
|
|
|
|
#29 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie wiem, trochê po prostu nie jestem pewna czy mu na mnie zale¿y i analizujê za bardzo.
|
|
|
|
|
|
#30 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 698
|
Cytat:
Czeej czeej, to ten sam, o którym zak³ada³a¶ poprzednie w±tki? Edytowane przez Nimve Czas edycji: 2020-02-07 o 19:36 |
|
|
|
![]() |
Nowe w±tki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:01.