|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Co o tym sądzić
Witajcie, proszę was o radę w następującej sprawie. Otóż jakoś czas temu wybrałam się z mężem i kilkoma innymi znajomymi nam osobami na disko. Weszliśmy sobie do lokalu a mój mąż zamiast tańczyć z nami w kółku, poprosił jakąś obcą dziewczynę do tańca. Ja się bawiłam jakby nigdy nic, bo nie chciałam robić z tego afery ( zapewne impreza skończyłaby się dla nas szybko), ale zobaczyłam że się do niego łasi. On twierdzi że to nic takiego pójść na dyskotekę i tańczyć z kimś innym. Moim zdaniem jest to nie w porządku wobec drugiej osoby. Co sądzicie? Najgorsze jest to że nie chce mnie słuchać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
BAN stały
|
Dot.: Co o tym sądzić
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
[1=f8c2d375a73595a7890227c bb2d3acee309191de_62181c3 c5fcdf;87486011]Mąż to nie pies, żeby miał się ciebie słuchać, ale skoro macie inne granice tolerancji i twój mąż nie chce twoich respektować nawet za cenę twojego komfortu psychicznego to ja bym się zastanowiła czy na pewno wam po drodze razem.[/QUOTE]
Owszem mąż nie pies, ale zastanawia mnie dlaczego nie poprosił do tańca swojej partnerki tylko obcą kobietę. Nie pomyślał o tym, że Autorka będzie czuła się niekomfortowo w tej sytuacji. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
BAN stały
|
[1=b86fbd8625d9b7713dc397c 4b023b1c18a236704_5f3b0c8 5ccdaa;87486032]Owszem mąż nie pies, ale zastanawia mnie dlaczego nie poprosił do tańca swojej partnerki tylko obcą kobietę. Nie pomyślał o tym, że Autorka będzie czuła się niekomfortowo w tej sytuacji.[/QUOTE]
Widocznie jej uczucia nie są dla niego priorytetem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
[1=f8c2d375a73595a7890227c bb2d3acee309191de_62181c3 c5fcdf;87486038]Widocznie jej uczucia nie są dla niego priorytetem.[/QUOTE]
No właśnie to miałam na myśli. Skoro uważa, że to nic takiego i nie chce jej słuchać. Autorko czy to pierwsza taka sytuacja? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:56 ---------- Poprzedni post napisano o 23:55 ---------- [1=b86fbd8625d9b7713dc397c 4b023b1c18a236704_5f3b0c8 5ccdaa;87486032]Owszem mąż nie pies, ale zastanawia mnie dlaczego nie poprosił do tańca swojej partnerki tylko obcą kobietę. Nie pomyślał o tym, że Autorka będzie czuła się niekomfortowo w tej sytuacji.[/QUOTE] Ona chciała tańczyć w kółku. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
Umiem czytać. Z opisu nie wynika jednak czy zapytał żonę o taniec w parze. Zresztą w tej sytuacji kluczowe jest to, że pomiędzy nimi nie ma zgody w kwestii tańczenia w parze z kimś obcym.
Swoją drogą też nie mam nic przeciwko gdy mój mąż tańczy na weselu z inną kobietą, ale on wie, że dla mnie ta sytuacja jest ok i mnie to nie przeszkadza, bo wiem, że jestem najważniejsza dla niego. Edytowane przez b86fbd8625d9b7713dc397c4b023b1c18a236704_5f3b0c85ccdaa Czas edycji: 2020-01-08 o 23:01 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
[1=b86fbd8625d9b7713dc397c 4b023b1c18a236704_5f3b0c8 5ccdaa;87486090]Umiem czytać. Z opisu nie wynika jednak czy zapytał żonę o taniec w parze. Zresztą w tej sytuacji kluczowe jest to, że pomiędzy nimi nie ma zgody w kwestii tańczenia w parze z kimś obcym.
Swoją drogą też nie mam nic przeciwko gdy mój mąż tańczy na weselu z inną kobietą, ale on wie, że dla mnie ta sytuacja jest ok i mnie to nie przeszkadza, bo wiem, że jestem najważniejsza dla niego.[/QUOTE]Na weselu jest normalne ze tanczysz w mieszanych parach nawet z obcymi ludzmi, mimo ze nie przepadam za tym, to glupio by mi bylo odmowic tanca komus kto poprosil. W druga strone takze, zapadlabym sie pod ziemie jakbym miala robic partnerowi wyrzuty ze zatanczyl z inna kobieta. Ale wesela rzadza sie innymi prawami, gdy idzie sie razem do klubu to juz wydawaloby mi sie to dziwne i sama odmawialabym panom proszacym mnie do tanca, nie mowiac o tym zeby wyciągać obca osobę na parkiet praktycznie z drzwi. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
"Łaszenie się" w tańcu. No tak, bo przecież powinno się tańczyć wyłącznie w żałobnym tempie, ze smutną miną i spuszczonym wzrokiem. Oczywiście kobieta obowiązkowo odziana w burkę.
![]() |
#10 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
I tak, jeśli Pan wpadł Pani w oko to mogła się łasić. Ja nie wyobrażam sobie, żeby zajęty facet, gdzie jego pratnerka jest obok, tańczył z kimś obcym. Wesela weselami, to zupełnie inna sytuacja, niż dyskoteka. O ile nie miałabym problemu, żeby mój TŻ normalnie zatańczył z jakąś dziewczyną na imprezie, na której mnie nie ma, o tyle będąc obok czułabym co najmniej niesmak. Gdybym dowiedziała się, że taniec do normalnych nie należał i się do siebie łasili, również miałabym pretensje. A ona ma combo, nie dość że była obok, to jeszcze wszystko idealnie widziała. Współczuję. Czas porozmawiać z mężem na temat granic. Zapytaj czy on byłby zadowolony z odwrotnej sytuacji. To może być kluczowe. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Ja Cię rozumiem i uważam, że Twój mąż nie zachował się fajnie
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
myślę że to jest własnie klucz - rozmowa. dla mnie to jest niewyobrażalne, zeby w trakcie takich zachowań on nie widział w tym nic niestosownego. przeciez to jest lekko przerażające. zapytaj się dokładnie o co mu chodzi, czego on od ciebie oczekuje i powiedzmy mu i ty czego ty od niego oczekujesz, bo w tym wszystkim autorka zostaje z tymi wszystkimi przemyśleniami, robiąc sobie hipotezy, gryzie się w sobie z tymi przemyśleniami. spróbuj.
![]() |
#13 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Gdyby moj facet, od razu po wejsciu do klubu podszedl do jakiejs dziewczyny, zaczal z nia rozmawiac i tanczyc nie zwracajac uwagi na mnie, to w tym momencie wyszlabym z imprezy i nie bylby juz moim facetem.
Nie wyobrazam sobie tego. Tak jak dziewczyny pisza, gdyby to bylo wesele ze wszyscy tancza w parach, to co innego. Ale takie swiadome ignorowanie partnerki dla mnie niestety swiadczy tylko o jednym. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Czyzby nie pierwszy raz skoro wiesz, ze bylaby awantura, gdybys cos powiedziala?
Tak czy siak nie dziala u Was komunikacja skoro on nie chce z Toba rozmawiac i reaguje agresja. Sam taniec w sumie nic specjalnego, ale juz jego reakcja moze zaniepokoic. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
BAN stały
|
Nie rozumiem problemu. Ale to pewnie dlatego że nie chodzę na dyskoteki i do klubów. Jednak gdybym chodził to bym chodził aby potańczyć z ludźmi. Gdybym chciał tańczyć wyłącznie z moja partnerką to bym zapuścil muzykę w domu i tam tańczył.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
Brakuje mi tu podstawowego info - czy twoj facet tanczyl w ogole z tobą? Czy po prostu przyszedl na dyskoteke, znalazl sobie jedna dziewczyne, zatanczyl z nia i to bylo tyle z wyrywania obcych kobiet?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:54.